Henkilökohtaiset SM-kilpailut 25.-26.3.2023

Benedek Oláh ja Marina Donner Suomen mestareiksi

Seinäjoen Sisun Benedek Oláh ja hankolaista HIK Pingistä edustava Marina Donner pelasivat ykkösiksi viikonloppuna Helsingin Ruskeasuolla järjestetyissä pöytätenniksen SM-kilpailuissa.

Miesten kaksinpelin loppuottelussa Oláh voitti Kosken Kaiun Alex Naumin erin 4-2 (12-10, 7-11, 11-5, 10-12, 11-6, 11-9) ja nappasi samalla 11. aikuisten kaksinpelin Suomen mestaruutensa.

– SM-kisoissa kaikki haluavat haastaa minut, ja yleisökin odottaa jo uutta mestaria, mutta homma tuli jälleen hoidettua, Oláh tiivisti pelin hengen.

Loppuottelua tiukemmalla mestari joutui välierässä, jossa Otto Tennilä piinasi häntä täydet seitsemän erää.

– Rysty ei toiminut koko viikonlopun aikana. Intian, Singaporen ja Ranskan reissut eivät ole antaneet aikaa kunnon treenisessiolle, tiistaina Qatariin matkaava Oláh valitteli.

Naisten kaksinpelissä Donner uusi mestaruutensa voittamalla loppuottelussa PT Espoon Aleksandra Titievskajan 4-3 (11-5, 5-11, 6-11, 4-11, 11-6, 11-5, 11-9). Donnerin kaulaan pujotettiin myös naisten nelinpelin ja sekanelinpelin SM-kultamitalit.

– Hallitseva triplamestarina loin itselleni ehkä vähän liian suuria paineita. Kaksinpelin finaali oli minulle 15. ottelu tälle viikonlopulle, joten olin sekä henkisesti että fyysisesti väsynyt. Lisäksi Aleksandra pelasi todella hyvin. Neljännen erän jälkeen ajattelin, että pitää vain jaksaa tehdä töitä, eikä antaa periksi, ahvenanmaalainen summasi.

Sekä Suomen mies- että naisjoukkueet pelaavat toukokuun alussa paikasta syyskuussa Malmössä, Ruotsissa järjestettävään EM-lopputurnaukseen. Oláhin toukokuun ohjelmassa on myös henkilökohtaiset MM-kisat Etelä-Afrikassa.

SM-kisojen 2023 mitalistit

Miesten kaksinpeli: 1. Benedek Oláh (Seinäjoen Sisu), 2. Alex Naumi (Kosken Kaiku), 3. Sam Khosravi (Kosken Kaiku) ja Otto Tennilä (PT 75)

Naisten kaksinpeli: 1. Marina Donner (HIK Pingis), 2. Aleksandra Titievskaja (PT Espoo), 3. Ramona Betz (Linnan Pingis) ja Maria Girlea (TIP-70)

Miesten nelinpeli: 1. Otto Tennilä / Miikka O´Connor (PT 75), 2. Alex Naumi / Sam Khosravi (Kosken Kaiku), 3. Arttu Pihkala / Toni Soine (PT Espoo) ja Johan Pettersson (HIK Pingis) / Manu Karjalainen (Wega)

Naisten nelinpeli (pelattiin lauantaina): 1. Marina Donner (HIK Pingis) / Maria Girlea (TIP-70), 2. Ramona Betz (Linnan Pingis) / Aleksandra Titievskaja (PT Espoo), 3. Ella Kellow (OPT-86) / Mia Kellow (TIP-70) ja Oksana Ruotsalainen / Anne Stenberg (PT 75)

Sekanelinpeli: 1. Marina Donner / Johan Pettersson (HIK Pingis), 2. Maria Girlea (TIP-70) / Aleksi Räsänen (PT Espoo), 3. Jannika Oksanen / Otto Tennilä (PT 75) ja Ramona Betz (Linnan Pingis) / Samuli Soine (TIP-70)

 

Vastaa