Supernappulaleiri Oulussa ja Haaparannalla 28.-30.4.2023 – raportti

SPTL järjesti yhdessä OPT-86:n kanssa Supernappulaleirin Oulussa ja Haaparannalla 28.-30.4.2023. Leirille kutsuttiin vuonna 2009 tai myöhemmin syntyneitä junioreita. Valintaperusteena oli syksyn nappulaleiri ja kauden 2022/2023 kilpailuaktiivisuus. Leirille ilmoittautui 12 pelaajaa joista yksi joutui jäämään sairastapauksen vuoksi pois. Leirille osallistuivat lopulta: Koivumäki Jimi TIP-70, Oinas Luka OPT-86, Kellow Mia TIP-70, Mäkelä Eetu OPT-86, Siven Pyry YPTS, Vahtola Otso Heitto, Niemelä Konsta OPT-86, Enriquez Jaimielee TIP-70, Ojanen Arto Por-83, Åvist Aapo OPT-86, ja Koivumäki Joel TIP-70. Leirin valmentajina toimivat Taneli Keinonen ja Teemu Oinas.

Leiri aloitettiin perjantaina Oulussa Tanelin vetämällä 1.5h harjoituksella, jolla leiriläisiä valmisteltiin lauantain pitkää pelipäivää varten. Harjoitus sisälsi yksinkertaisia nopeatempoisia lyöntikuviota ja syöttöharjoituksia. Leiriläiset vetäytyivät harjoitusten jälkeen iltatoimille ja suuntasivat nukutun yön jälkeen Haaparannalle paikallisen HSKT:n järjestämiin kilpailuihin.

Kilpailuissa oli mukana noin 100 pelaajaa joten kilpailutunnelma oli tiiviin taattu. Kilpailuissa pelattiin isossa 17 pöydän hallissa ja pienemmässä kahden pöydän hallissa. Yhtä leiriläistä vailla kaikki pelasivat kaikki kolme ”passia” eli luokan sekä aamupäivällä, iltapäivällä että myös illalla.

Pelejä haettiin tarkoituksella paljon, jopa liikaakin. Ulkomaan kilpailut ovat tämmöiseen toteutukseen erittäin hyvä paikka. Leiriläiset osoittivat leijonamieltä taistellen pelit loppuun asti niin hyvin kuin vain kukin jaksoi ja pystyi. Pelit päättyivät klo 20.30 paikallista aikaa (klo 21.30 Suomen aikaa!) ja tämän jälkeen kokoonnuimme vielä yhteisruokailuun Haaparannan MAX burgersiin. Ruoka todellakin maistui pitkän 12 tuntisen pelipäivän päätteeksi.

Ouluun autokunnat saapuivat noin keskiyöllä Suomen aikaa. Palkintoposeerauksia leiriläisten toimesta kilpailujen palkintojenjaosta löytyy mm. OPT-86:n IG:stä: https://www.instagram.com/p/CroYVJyNbsF/

Sunnuntaina leiriläiset olivat luonnollisesti väsyneitä pitkästä kilpailupäivästä ja matkustamisesta, mutta Tanelin loistokkaasti suunnittelema aamun leiriohjelma sai kaikki hyvin mukaan harjoittelemaan järkeviä asioita. Hieman syöttöharjoittelua, shadow liikuntaa, pallolaatikkoa pareittain ym. Harjoituksen jälkeen kokoonnuimme vielä kerran yhteisruokailuun läheiseen ravintolaan.

Iltapäivän harjoituksista vastasi Teemu ja siellä harjoiteltiin ensin arvotuin parein yksinkertaisia syöttö, avaus, palautus, vastalyönti -harjoituksia ja loppupuoli harjoituksista käytettiin pelaajien yksilöllisiin harjoituksiin kohdentuen niihin kehityskohtiin joita valmentajat pelaajissa näkivät lauantain kisapäivänä. Nämä harjoitukset tehdiin ennakolta valituin parein. Lopuksi pelasimme vielä muutamat nelinpelit, jonka jälkeen Vapun kunniaksi pelaajat, valmentajat ja taustajoukot saivat vielä suut makeaksi donitsien muodossa rankan viikonlopun päätteeksi. Donitsitarjoilusta kiitos kuuluu Maaret Koivumäelle.

OPT-86 ja SPTL kiittävät ”Supernappuloita” ja heidän taustajoukkojaan erinomaisesta viikonlopusta pöytätenniksen parissa. Tämä porukka kehittyi aivan varmasti todella paljon viikonlopun aikana lajitaidoissaan. KIlpailuissa kohdattiin täysin outoja ennen näkemättömiä vastustajia ja samalla tsempattiin sekä koutsattiin treenikavereita hyviin kisasuorituksiin. Leiriläisten kesken vallitsi koko viikonlopun ajan ennennäkemättömän hyvä yhteisöllisyyden tunne. Pingis on liima joka yhdistää näitä lapsia ja nuoria. Se on heidän yhteinen kielensä.

Nappulaleiri ja Supernappulaleirikonsepti ovat tulleet jäädäkseen. Ensi kaudella leireillä ovat mukana 2010 syntyneet ja nuoremmat pelaajat. Kaikki nappulat siis mukaan syksyn leireille ja muistakaa kilpailla kauden 2023/2024 aikana paljon, tällä kombinaatiolla paikka ensi kauden Supernappulaleirillä voi olla mahdollinen. Ensi kauden leirien ja kilpailun paikkaa hahmotellaan jo tänä kesänä.

Terveisin leirin valmentajat Teemu ja Taneli

Vastaa