Tiedotusterveisiä

Liittohallitus kokoontui tiistaina. Kokous oli ennätyksellisen lyhyt, sillä se kesti vain tunnin ja vartin. Taitaa olla oman puheenjohtajaurani all time record.

Valiokuntakatsaukset käytiin. Työvaliokunnassa ei tällä kertaa ollut paljonkaan tapahtumia, OKM-rahojen selvitykset on sentään tehty toiminnanjohtajan erittäin huolellisen pohjatyön päätteeksi. Huippu-urheiluvaliokunnan asioissa Sonja kertoi, että Alex pelaa parhaillaan Ruotsin sarjafinaaleja. Juniorit ovat menossa Espanjan kisoihin ja seniorijoukkueet EM-jatkokarsintoihin Kroatiassa. Benedek pelaa myös Etelä-Afrikan MM-kisoissa loppukuusta. Juniori-NETU on vähän huonossa valossa, sillä virolaiset järjestäjät ovat tuplanneet viimevuotiset hinnat. Parapelaajista Aino ja Aaro ovat menossa ensin Montenegroon ja saavat sen jälkeen Slovenian Laskoon seurakseen myös Timot Natusen ja Averianovin.

Veteraanivaliokunnan asioissa todettiin, että veteraanien TOP-8 pelattiin lauantaina. Lisäksi kuulimme, että Tampereen kesän European Masters -kisan ilmoittautumisaikaa on jatkettu. Osanottajat lasketaan vielä kymmenissä.

Valmennusvaliokunta ei vielä ole löytänyt ajankohtaa seuraaville valmentajapäiville, vaikka aihe on jo tiedossa. Taneli Keinonen on kuitenkin pitänyt seuravalmentajien verkkokoulutuksen lähijakson. IT-valiokunnassa on ryhdytty pohtimaan, kuinka kevään liittokokouksessa päätetty sarjaottelun uusi pelijärjestys saadaan teknisesti hoidettua.

Paravaliokunnalla on kolmen viikon päästä noin 20 osanottajan leiri. Samalla olisi tarkoitus pitää myös valiokunnan kokous. Seuravaliokunnan asioissa totesimme, että Haaparannan kisoihin yhdistetty supernappulaleiri Oulussa onnistui hyvin. Kesän 2024 leireistä on myös tehty kysely.

Kilpailuvaliokunnan asialistalta SM-lopputurnaus ja SM-sarjan sekä ykkösdivisioonan karsinnat on pelattu ja ne sujuivat hyvin. Ensi kauden kilpailukalenterin pohja on julkistettu ja SM-kisat ja kansalliset kisat ovat nyt haussa. Myös sarjailmoittautuminen on avattu. 18-vuotiaiden ja nappuloiden SM on tulossa ja kisasta voi tulla aika iso. Arf-cupiin on tulossa vieraita Ruotsista Ängbyn joukkueen muodossa. Toukokuun lopulla pelataan Finlandia Junior Open. Alemmat sarjat ovat sujuneet kevään osalta hyvin ja pelit on saatu pelattua.

Kansainvälisissä asioissa Sonja kertoi, että ITTF komppaa KOK:n ehdotusta, jonka mukaan venäläiset ja valkovenäläiset saavat neutraaleina osallistua ITTF:n ja WTT:n kisoihin. Tällä linjauksella voi olla vaikutusta Suomen parakisaan. Ensi viikolla on NETUn Teams-kokous.

Kevätliittokokouksesta hallitus totesi, että tilinpäätös ja toimintakertomus hyväksyttiin ja tilivelvollisille myönnettiin vastuuvapaus. Vanhaan tapaan sääntö- ja tuomarivaliokunnan puheenjohtaja päivittää tehdyt sääntömuutokset (Veteraanien TOP-8 veteraanivaliokunnan päätettäväksi, TOP-16 karsinta pois, selluloidipallon poistuminen) ensi kauden sääntökirjaan.

Taloustilanteestakin puhuttiin, mutta siitä ei liiemmälti ollut uutta kerrottavaa. Toukokuussa on paljon kansainvälisiä kisoja, mutta joitakin säästökohteitakin olisi löydettävä, jotta taloutemme saadaan parempaan tasapainoon. Yksi näistä on Pöytätennislehden printtilehden tulevaisuus, josta hallituksella on jo aiemman liittokokouksen ponsi. Hallitus päätti, että lehti 2/2023 tehdään digilehtenä kesäkuussa. Vielä selvitellään, voisiko siihen liittää jollakin tapaa tulostusmahdollisuuden.

Muissa asioissa totesimme, että Finlandia Open pelataan 30.11.-3.12. Kisakalliossa. Kutsu ja ilmoittautumislomake on jo hyväksytty ETTU:ssa. WTT on laittanut Feeder-kisan Düsseldorfiin Saksaan samaan ajankohtaan. Para Finland Open pelataan 29.9.-1.10. Pajulahdessa. Odottelemme vielä ITTF:n vastauksia venäläisten ja valkovenäläisten osanottoa koskeviin kysymyksiimme. Veteraanien NETU-mestaruuskilpailut pelataan 19.-21.4.2024 Ruskeasuolla ja Valo-hotellia kaavaillaan kisahotelliksi. Kisan ilmoittautumis- ja veto-ohjelma on selvityksessä, ETTU;nkin ohjelmisto on tarjolla kotimaisten lisäksi.

Hallitus kokoontuu ennen kesälomia vielä kerran eli 19. kesäkuuta.

Vastaa