Kouluvierailukierros käyntiin – uusia pelaajia seuraan

Nyt on aika aloittaa uusien harjoitusryhmien suunnittelu. Pöytätennisliitto on perinteisesti auttanut seuroja markkinoinnissa tekemällä kouluvierailuja. Toki tämän tavan rinnalla kannattaa käyttää myös muita keinoja kuten vaikkapa somemarkkinointia (tästä ohjeita myöhemmin). Paras tulos tulee luonnollisesti eri toimien yhteistuloksena.

Oli markkinointitapa mikä tahansa tulee seuran ensin itse miettiä mitkä ovat resurssit ja mitä toivotaan. ”Mahdollisimman paljon ihan minkä ikäisiä tahansa” on kovin usein seuroista kuultu tavoite. Tämä ei ole kovin hyvä lähtökohta toiminnalle ja erityisen haastava tämä on markkinoinnille. Toki jos seura pystyy ottamaan vastaan erittäin paljon eri ikäisiä pelaajia ja tarjoamaan kaikille omia ryhmiä niin silloin voidaan tätä pitää tavoitteena. Monesti tilanne on kuitenkin rajallinen niin vuorojen kuin valmentajien suhteen.  Minusta parempi tavoite voi olla vaikka ”10 uutta 7-8 -vuotiasta aloittajaa” tai miksei vaikkapa ”16 yläastenuorta”. Olisiko vanhempi lapsi- ryhmien perustaminen teidän seuranne juttu?  Miettikää siis mitä haluatte!

Olkaa minuun sitten yhteydessä ja mietitään yhdessä, miten voisimme tavoitteeseen päästä. Voidaan ainakin keskustella mikä tai mitkä olisivat hyvät koulut ja millainen tulisi mainoksen olla. Käydäänkö vaikka esittelemässä eskareille pingistä.

Lopuksi vielä toivoisin, että seurat lupautuisivat herrasmiessopimukseen. Seurat lunastaisivat uusille pelaajille lisenssit. Kun tämä lisenssi on lunastettu niin kynnys tulla kauden aikana kilpailuihin on matalampi.

Olkaa yhteydessä!

Taneli Keinonen

Vastaa