Gösta Wahlström kuollut

SPTL:n entisten toiminnanjohtajien joukossa käy kova kato, sillä nyt myös tässä pestissä vuosina 1980-86 toiminut Gösta Wahlström on kuollut. Vajaa kuukausi sitten kuulimme Erkki Alajan poismenosta.

Närpiöstä lähtöisin ollut Gösta oli rauhallinen mutta intohimoinen pingismies. Hän kuului TIP-70:n perustajajäseniin ja toimi aikanaan myös sen puheenjohtajana. Työnsä hän teki pääsääntöisesti vakuutusyhtiöissä, mutta Esa Ellonen houkutteli aikanaan ”Jöden” liiton toiminnanjohtajaksi. Hänen aikakautensa saavutuksia ovat mm. lisenssijärjestelmän käyttöönotto sekä uuden alimman sarjatason eli nelosdivisioonan (tuolloin Jokamiehen pingissarja) ideointi ja käynnistys. Aikanaan hän toimi jonkin aikaa myös lajin varustebusineksessa.

Gösta oli kielitaitoinen ja puhui suomen ja äidinkielensä ruotsin ohella mm. mainiota saksaa. Hän tekikin myös kielenkääntäjän töitä. Ääntään Gösta ei juuri korottanut, mutta hiljaisen miehen huumorintajusta ja kihertävästä naurusta ei voinut olla pitämättä.

Pöytätennisväki jää kaipaamaan ennen kaikkea tikkurilalaisen pöytätenniksen ystävällistä voimahahmoa.

Esko Heikkinen

One thought on “Gösta Wahlström kuollut

  1. Ex-tippiläinen muistaa Göstaa lämmöllä. TIP-70 oli 80-luvulla kova juttu, muistaakseni joskus tuolloin Urheilulehden äänestyksessä Suomen suosituin seura (!). Voisin kuvitella, että tässäkään tempauksessa Göden osuus ei ollut vähäinen. R.I.P.

Vastaa