Tiedotusterveisiä

Liittohallitus kokousti etänä tiistai-iltana. Alku oli mukava, sillä saimme antaa uudelle toiminnanjohtaja Henri Pelkoselle paitsi tervetulotoivotukset liittoon, myös onnittelut tuoreen avioliiton johdosta. Siitä siirryttiin kokousrutiinien jälkeen valiokuntien ajankohtaisiin asioihin. Työvaliokunnassa on paitsi valmisteltu Henrin tuloa, myös hoideltu Stiga-sopimusta ja puhuttu liiton työsuhteista. Eskolla ja Sonjalla vierähti EM-kisoissa tovi ja mennyt viikko kului Pajulahden parakisassa. Henrin ensimmäistä hallituksen kokoustakin valmisteltiin hiukan tavallista enemmän.

Seuravaliokunnan Tero Naumi kertoi, että syksyn ensimmäisessä seuraillassa oli hyvin kuulijoita. Jyrki Nummenmaa esitteli PT-Welhoa ja Webwelhoa ja Kimmo Pihkala uutta ratingjärjestelmää. Kuulijakunta oli aktiivista ja kiinnostunut ”welhoista”. Seuraava seurailta on ensi maanantaina 9.10 klo 18 ja silloin Henri Pelkonen esittelee itseään ja ajatuksiaan kenttäväelle. Olkaa kuulolla!

Sonja Grefberg totesi huippu-urheiluvaliokunnan osalta, että joukkue-EM Malmössa oli erittäin hyvin järjestetty. Suomen miehet olivat lähellä yllättää Puolan. Benedekin (Ranska) ja Alexin (Ruotsi) sarjat ovat alkaneet ja parhaillaan on menossa WTT-kisa Tukholmassa, jossa poikien lisäksi on mukana myös Marina Donner. Oma Para Finland -kisamme meni hyvin, Aino Tapola ja Timo Natunen olivat luokissaan kaksinpelikakkosia ja Aino voitti MD4-sekanelinpelin espanjalaisen Toledon kanssa.

Teemu Oinas arveli, että kilpailuvaliokunnalla oli syyskuussa ”kaikkien aikojen kiireisin kuukausi”. Paljon on ollut ratingasiaa, mutta homma on nyt kohtalaisesti kuosissa. Kimmo Pihkala ja Jori Haataja ovat tehneet paljon hommia. Voimme todeta, että kilpailut pyörivät ja sarjat ovat käynnistyneet. Veteraanivaliokunnan Jyrki Nummenmaa puolestaan tuumi, että Viru-cup pelattiin syyskuussa Virossa perinteisin menoin.

IT-valiokunnan Kimmo Pihkala myönsi itsekin, että rating aiheuttanut paljon töitä ja vieläkin on tavaraa ”bugi-listalla”. Liitolle on hankitti toinen striimikamera ja jalusta. Jyrki Nummenmaa kertoi kisanvetosoftan osalta, että ratinguudistus vaikuttaa niihinkin. Tällä hetkellä mietitään synkronointia ja töitä on – sulavassa käytössä ei vielä ihan olla. Esittelyvideot ovat mietinnässä. Valmennusvaliokunnan osalta todettiin, että pitkään suunniteltu valmentajailta on edelleen pohdinnassa.

Juha Julmala raportoi paravaliokunnan asioissa, että Para-SM pelataan Pajulahdessa 16. joulukuuta 2023. Sitä ennen on tulossa ainakin yksi yleisleiri. Sääntö- ja tuomarivaliokunnassa on puheenjohtaja Kimmo Areniuksen mukaan ollut rauhallista.’

Kansainvälisissä asioissa Sonja sanoi, että ETTU:n kongressista on raportoitu erikseen: EM-joukkuekisajärjestelmä muuttui ja nyt tulee ”B-EM” (18 parasta suoraan A-turnaukseen, muut pelaavat B:ssä kuudesta paikasta). Venäläisiä ja valkovenäläisiä ei ainakaan vielä toistaiseksi ole osallistunut mihinkään kilpailuun, vaikka ITTF (ja KOK) sen periaatteessa tietyin ehdoin salliikin.

Henri alusti seuraavaksi uuden toiminnanjohtajan työajoista ja -tavoista. Kolmen viikon jälkeen hän on ”päässyt asioiden päälle” mutta paljon uusia pikkujuttuja tulee edelleen. Henri on töissä kolme päivää viikossa, mutta ei säännöllisesti tietyt kolme päivää, vaan lähinnä ajatuksella 24 h/viikko. Liiton sivuilla on nyt infoa yhteyden saamisesta. Lisäksi Henri sanoi nostavansa hattua kilpailuvaliokunnalle aktiivisuudesta. Uudistuksia on tulossa myöhemmin syksyllä, sillä intoa niihin on! Henkilöstön viikkopalaverit ovat jo alkaneet.

Muista liiton työntekijöistä Henri totesi, että kenttäpäällikkö Taneli Keinosella on täysaikainen toistaiseksi voimassa oleva työsuhde. Päävalmentaja Mattias Bergkvistin työaikaa on vähän lisätty ja hän osallistuu jatkossa myös kansainvälisten kisojen ilmoittautumisiin (mikä on aika iso homma!) ja ottaa yhden Samuli Soineen aamuharjoituksen. Heikki Kiiskinen tekee marraskuun alusta töitä 10 kk määräaikaisella sopimuksella 20 h viikossa ja tähän liitto saa palkkatukea. Työlistalla ovat ainakin Pöytätennislehti ja muu viestintä. Johanna Kaimion työsuhde päättyi elokuun loppuun ja Samuli Soine jatkaa osa-aikaisena muuten kuten tähänkin asti, mutta aamuharjoituksia on hänellä nyt vain kaksi.

Liittohallitus päätti järjestää liiton virallisen syyskokouksen maanantaina 20. marraskuuta klo 18. Sitä ennen toiminnanjohtaja tapaa valiokuntien puheenjohtajat (etänä) toimintasuunnitelmia silmällä pitäen. Säästöbudjetti on tulossa ja todennäköisesti joitakin muutoksiakin. Myös joitakin maksukorotuksia lienee tulossa syyskokouksen esitykseksi. Puheenjohtajisto on erovuorossa vasta ensi vuonna, mutta hallitukseen valitaan taas neljä uutta edustaa. Vanhoista Kimmo Arenius ei jatka ja hänen lisäkseen Tero Naumi, Kimmo Pihkala ja Pasi Valasti ovat erovuorossa. Seurat aktivoitukoot! Etenkin sääntö- ja tuomarivaliokunta kaipaa kovasti uutta puheenjohtajaa Areniuksen väistyessä.

Pöytätennislehti 3/23 ilmestyy digitaalisena lokakuun aikana. Heikki Kiiskinen on uusi päätoimittaja. Tämä viikko on aikaa toimittaa juttuja edessä olevaan lehteen.  Seuraavaksi kävimme läpi omia kansainvälisiä kisojamme. Para FO oli Pajulahdessa viime viikonlopulla ja kisa oli vähän isompi kuin viime vuonna – lähes 150 pelaajaa 26 maasta. Kisa oli suosittu, mutta varattu kapasiteetti ei riittänyt isompaan. Oma organisaatiomme on rehellisesti todeten liian pieni, tuomareita myöten. Järjestelyt menivät kuitenkin hyvin ja osallistujat olivat tyytyväisiä. Pajulahti on esteettömyyden näkökulmasta hyvä paikka järjestää näitä kisoja, mutta hallin lämpötilan kanssa oli jonkin verran haasteita. Taloudellinen tulos on vielä auki ja varsinkin kuljetus on nykysääntöjen mukaan kallista. Ensi vuonna emme järjestä parakisaa.

Finlandia Open pelataan marras-joulukuun vaihteessa. Mika Räsänen on FO:n projektipäällikkö, samassa roolissa kuin Sonja parakisoissa. Kilpailu käydään 30.11-3.12.2023 Kisakalliossa. Luokat ovat U21 (suora cup) ja miesten sekä naisten kaksinpeli (PKO). Virolainen Rauno Poru vetää kilpailun. Markkinointia on tehty liitoille sekä suoraan omille kontakteille eri maihin, mutta emme oikein osaa arvioida, houkuttelevatko pelkät Euroopan rankingpisteet paikalle pelaajia Kisahan ei ole WTT-tapahtuma eikä siitä saa maailman rankingpisteitä. Jos kisa toteutuu (mikä on ratkaistava lokakuun aikana), järjestämme Lohjalla myös liiton 85-vuotisjuhlat.

Kolmas iso tapahtuma on veteraanien NETU-mestaruuskilpailut 19.-21. huhtikuuta 2024 Ruskeasuolla. Sonja ja Mika järjestelevät kisaa projektitöinä yhdessä. Ruskeasuon Valo-hotelli on kumppanimme ja siellä on myös kisan Get together party. Prospectus lähtee liikkeelle ihan kohta. Ilmoittautumisten vastaanottamiseen vaikuttaa se, millä softalla kilpailu vedetään. Vapaaehtoisia tarvitaan paljon mm. tuomareiksi. Kilpailun vetäjiäkin tarvitaan useampia, sillä pelejä on kahdessa hallissa ja paljon.

Puhuimme myös liiton Stiga-sopimuksen jatkamisesta. Nykyinen sopimus on voimassa vuoden 2024 loppuun. Malmössa Esko ja Sonja puhuivat Stigan kanssa ja vaikka uusi sopimus astuu voimaan vasta runsaan vuoden kuluttua, saamme ”ennakkona” Ruskeasuolle 12 uutta pöytää siten, että tarvittaessa ne ovat käytössä jo Finlandia Openissa. Myös tuomaripöydät ja pistelaskurit uusitaan.

Teemu Oinas totesi, että TOP16 -kisa lauantaina 16. joulukuuta on vailla järjestäjää. Samaan yhteyteen olisi hyvä saada naisten TOP8. Mahtaisiko joku seura olla kiinnostunut näiden järjestämisestä, kovin hankala järjestettävähän se ei ole. Todettakoon, että samaan aikaan pyörii juniorileiri Tuulimäessä. Sunnuntaina 17.12 on juniori-TOP Ruskeasuolla.

Vielä vahvistimme, että Turun Pallas sai pyytämänsä eron liitosta. Sen lisäksi haluamme muistuttaa, että jos Finlandia Open toteutuu, vietämme liiton 85-vuotisjuhlat sen yhteydessä. Edelleen totean, että tähän yhteyteen on toivottua, että seurat hakevat liiton ansiomerkkejä ansioituneille jäsenilleen. Aikaa tähän on lokakuun loppuun.

Liittohallitus kokoontuu seuraavat kerran 31. lokakuuta toimintasuunnitelma- ja budjettikokoukseen. Kimmo Arenius ei siihen kokoukseen, joten nyt istuttu runsas parituntinen jää hänen viimeiseksi liittohallituksen kokouksekseen. Kiitimme pitkäaikaista sääntövaliokunnan puheenjohtajaa komeasta urasta.

5 thoughts on “Tiedotusterveisiä

  1. Tämä säikähdytti: ”Juha Julmala raportoi veteraanivaliokunnan asioissa”

    Joko Juha on siis alkanut panostaa aikanaan edessä olevaan veteraaniuraansa?

    Mutta mahdollisesti siinä oli tarkoitus olla ”paravaliokunnan”? Tai sitten kyseessä on monimutkainen liiton sisäinen politiikka.

Vastaa