Tiedotusterveisiä

Urheilugaalassa käytiin ja ensimmäistä kertaa sen tapahtuman historiassa pöytätennis oli mukavasti esillä. Pentti oli ehdokkaana Läpimurto-kategoriassa, mutta joutui taipumaan Patrik Laineelle.

Patrik ei ollut paikalla Areenassa, mutta Benedek oli. Ja Benedek myös tunnettiin ja huomattiin. Olalle taputtelijoita ja selfien ottajia riitti. Jalkaleikkauksesta toipuva Pena hoiteli PR:äänsä rutiinilla erinomaisesti ja tyttöystävä Kata Lukacs ihmetteli ympärillä pyöriviä suomalaisia urheiluihmisiä. Ei ole epäilystäkään siitä, kuka on maamme tunnetuin pingisihminen tällä hetkellä!

Keskiviikkona Pena hoiteli vielä jalkaleikkauksen jälkikontrollin ja oli jo illalla pelaamassa Ruskeasuolla. Siellä olikin kunnon meno, kun pöydät eivät tahtoneet riittää kaikille halukkaille liiton treeneissä.

Liittohallitus piti vuoden ensimmäisen kokouksensa viime torstaina. Asioita piisasi, sillä edellisestä tapaamisesta oli jo aikaa.

Valiokuntien osalta päätettiin mm. kokoonpanot. Työvaliokunnassa jatkavat puheenjohtajan ohella Matti Kurvinen, Sonja Grefberg, Mika Räsänen. Varainhankinta on valiokunnan asialistalla yhä vahvemmin. Nyt etsitään mm. pankki-ja vakuutusyhtiökumppania ja tutkitaan mahdollisuuksia joukkorahoitukseen.

IT-valiokunta on edelleen yhtä kuin Kimmo Pihkala ja Marko Koskinen. Nettisivuille on tehty runsaasti päivityksiä ja nyt kehitellään ottelutietokantaa. kehitetään edelleen. Sääntövaliokunnassa jatkavat Kimmo Arenius, Esko Heikkinen, Matti Kolppanen, Lauri S. Miettinen,  Asko Rasinen ja Joonas Kivimäki. Lähiajan hankkeita on tuomaritoiminnan kehittäminen.

Seuravaliokunta on saanut uuden kokoonpanon ja siihen kuuluvat Riku Anttila, Taneli Keinonen, Jukka Nieminen, Seppo Hiltunen ja Tero Tamminen. Tsemppiseurat ovat toiminnassa edelleen etusijalla. Veteraanivaliokuntaan kuuluvat Jarmo Siekkinen, Kai Merimaa ja Pertti Mäkinen ja se täydentyy vielä. Edessä on ainakin Veteraanien-SM tammikuun lopulla.

Kilpailuvaliokuntaan valittiin entiset eli Teemu Oinas, Jori Haataja, Kimmo Pihkala, Jouko Manni ja Mika Räsänen. Todettiin, että Gewo Cupia ei voi pelata pääsiäisenä, mutta Ruskeasuo on kiinni. Mestaruussarjan finaaliturnauksen siirtämistä pohditaan edelleen.

Huippu-urheiluvaliokunnassa jatkavat Sonja Grefberg, Pasi Valasti, Mattias Bergkvist ja Mika Räsänen. Todettiin, että Anna Kirichenko kutsuttiin ensimmäistä kertaa järjestettävään U21 EM-kisoihin, jotka pidetään Sotshissa. Myöhemmin myös Annika Lundström sai kutsun kisaan, joka järjestetään helmikuun alussa. Maajoukkueiden osalta jatkossa on tavoitteena parantaa viestintää ja suunnittelua sekä yhtenäistää toimintatapoja ja sitouttaa mukana olevia henkilöitä ”Team Finland”- hengessä. Tästä myöhemmin kevään aikana lisää.

Vuoden 2016 Finlandia Open oli taloudellisesti hyvä ja järjestelyt Kisakalliossa sujuivat kaiken kaikkiaan kiitettävästi. Koko liiton menneen vuoden kokonaistulos sen sijaan on odotettua jonkin verran huonompi, sillä näyttäisi olevan noin 40 000 € miinuksen puolella. Tulokseen vaikuttavat monet uudistukset sekä tavallista kalliimpi kansainvälisten kisojen vuosi – mutta tulipa julkisuuttakin!. Liiton taloudellinen tilanne kestää toistaiseksi tilanteen, mutta varainhankintaa on kehitettävä.

Hallitus totesi, että Olympiakomitea myönsi meille yhteensä 16000 € tukea vuodelle 2017. Siitä 10 000€ on suunnattu Benedekille ja valmentajalle sekä 6000 € parapöytätennikseen ja valmentajaan.

SPTL:n kevätkokous päätettiin järjestää PT Espoon kevätkisojen yhteydessä 18.3 klo 15 Ruskeasuolla. Tervetuloa paikalle mahdollisimman monen seuran voimin mm. hyväksymään toimintakertomusta ja tulosta sekä mahdollisia sääntömuutoksia, joita esitellään hyvissä ajoin ennen kokousta.

ETTU on tarjonnut kansallisille liitoille mahdollisuutta sekä pelaajaleiriin että valmentajakoulutukseen. Edustajamme Sonja selvittelee, lähdemmekö kisaan mukaan.

Kosken Kaiku puolestaan järjestää 13- ja 15-vuotiaiden SM-kisat. Hallitus päätti, että kisoissa järjestetään ainakin 15-vuotiaiden nelinpeli. 13-vuotiaiden nelinpeli järjestetään, mikäli se on aikataulujen puitteissa mahdollista.

Eeva Erikssonille annettiin poikkeuslupa osallistua 85-vuotiaiden luokkaan veteraanien SM-kisoissa, mikäli luokkaan osallistuvat miespelaajat hyväksyvät tämän. Perusteluna on, ettei Eevalle ole lähellä omaa ikää naisten luokkaa kisassa.

 

2 thoughts on “Tiedotusterveisiä

Vastaa