OPT-86 syyskilpailut 14.-15.10.2023 tulokset ja raportti

Lauantain ja sunnuntain kaikki tulokset täältä: https://www.sptl.fi/sptl_uudet/?page_id=7341&KilpailuID=2153

Vet-60 (sunnuntai) tulokset: Vet-60_Pooli_A.html

Tasoitusluokan (lauantai) tulokset: OPT-86 syyskilpailut 14.10.2023 Tasoitus

Lauantain raportti alla:

Syyskilpailut houkuttelivat Ouluun viitisenkymmentä pelaajaa keskellä kisaruuhkaa. Osa vakiopelaajista jäi pois sarjaviikonlopun ja BC-SM:n rasittamana. Ruotsissa pelattiin samaan aikaan sarjaa, joten Haaparannasta emme saaneet pelaajia tällä kertaa. Kilpailut käytännössä pelasti syyslomaleireilemään tullut porukka. Useampikin pelaaja tuli viikonlopun aikana mainitsemaan että mukava pelata pelaajia vastaan joita ei ole koskaan nähnytkään.

Lauantaina kilpailut aloitettiin kahdella luokalla, M-2000 ja M-1400. Tarkoitus oli pelata myös M-1000 luokka mutta sen luokan pelaajiin iski perumisaalto ja loput pelaajat sieltä siirrettiin M-1400 luokkaan. M-2000 luokassa pelasi 11 pelaajaa joten olimme pakotettuja käyttämään yhtä kolmen pelaajan poolia. Tämä kolmen pelaajan pooli olikin huikean tiukka taisto lähes kahden tunnin kestollaan. Ykköseksi A-poolissa kairasi itsensä puoliväkisin OPT-86:n Lasse Vimpari joka onnistui (vielä) kaatamaan nuoret haastajansa Olli Kolin (TuPy) ja Eetu Mäkelän (OPT-86) tiukoissa viisieräisissä. Ollin ja Eetun keskinäinen peli oli myös pitkä viisieräinen jonka Eetu voitti viidennessä 15-13. B-poolissa Niklas Karjalainen (OPT-86) nappasi kolmospaikalta ykköspaikan yllättämällä Toni Ruokasen (PT Jyväskylä) ja Juho Åvistin (OPT-86). PT Espoon Ilari Sell joutui tyytymään kahteen erävoittoon. C-poolissa Saku Koponen (OPT-86) oli ykkönen ilman erätappioita. Lohkon kakkospaikan nappasi tiukassa taistossa Aleksi Turpeinen (KePts) Onni Farinilta (MBF) erin 3-1. Oskari Honkavaara kiusasi vastustajiaan kahden erävoiton verran. Puolivälierissä Toni Ruokanen oli selvästi 3-0 Aleksi Turpeista parempi. Saku Koponen puolestaan väänsi pitkän kaavan mukaan Eetu Mäkelää vastaan voittaen viidennessä erässä. Semifinaaleissa Lasse Vimpari ei antanut Tonin yllättää erälukemin 3-0. Saku Koponen pudotti yhden erän Niklas Karjalaiselle. Finaalissa Lasse oli selkeästi hieman lihaskivuista kärsinyttä Sakua vastaan, 3-0 ja Sakun pelit päättyivät kilpailuissa tähän.

Kuva: M-2000 palkutut: 1. Lasse Vimpari (OPT-86), 2. Saku Koponen (OPT-86), 3. Toni Ruokanen (PT-Jyväskylä) ja Niklas Karjalainen (OPT-86)

M-1400 luokkaan starttasi ilahduttavat 18 pelaajaa. A-poolissa Zhu Ning (OPT-86) nappasi ykköspaikan kolmossijalta. Vitali Trofimov (OPT-86) kakkosena jatkoon. Ning ja Vitali väänsivät keskinäisen pelinsä viidennen jatkopalloille. B-poolissa mentiin ilman yllätyksiä, vaikka lähellä ne olivat. Jessica Luo (OPT-86) voitti Juuso Sorvojan (PT-60) viidennessä 17-15 oikein klassisessa kipsimatsissa. Juusolla oli arviolta 7-8 ottelupalloa. Pekka Mikkolalle (OPT-86) lohkon ykköspaikka parilla erämenetyksellä ja Jessica kakkosena jatkoon. C-poolissa altsu puri taas nuorisoon ja Tapio Tuuttila (OPT-86) oli ykkönen. Kakkospaikka Aapo Åvistille (OPT-86). Tässä lohkossa oli monta tasaista peliä, mm. Aapo voitti Joonatan Palmolan (PT-60) viidennessä 12-10 ja Axel Visuri (PT 75) Joonatanin viidennessä 11-8. D-poolissa Zuyan Chen (OPT-86) nousi ykköseksi kolmospaikalta. Kakkospaikka kokeneelle sotaratsulle Ilpo Postille (KePts). Puolivälierissä Aapo ja Ning väänsivät pitkän kaavan mukaan, Aapolle viides erä 11-8. Zuyan ja Jessica pelasivat myös viisieräisen, kaksi viimeistä kuitenkin suht selkeästi Zuyanille. Vitali puolestaan selvitti Tapion altsut yllättävän selkeästi erin 3-0. Yli kuusikymppisten kohtaamisessa Pekka voitti Ilpon 3-1. Semifinaalissa Zuyan voitti Aapon 3-0, mutta Vitalin ja Pekan semifinaali oli todella tiukka taisto. Vitali pelasi parasta peliään pitkään pitkään aikaan ja voitti erin 3-2. Finaalissa Vitali yllätti itsensä lisäksi kaikki muutkin ja otti 3-2 voiton.

Kuva: M-1400 luokan palkitut: 1. Vitali Trofimov (OPT-86), 2. Chen Zuyan (OPT-86), 3. Pekka Mikkola (OPT-86) ja Aapo Åvist (OPT-86)

Lauantaina pelattiin myös tasoitusluokka aamu- ja iltapäiväryhmien välissä. 12 pelaajan luokan voittoon pelasi Oskari Honkavaara (YNM). Loppuottelussa kaatui Lenni Perkkiö (OPT-86). Luokan kohokohta oli käsittämättömän pitkäksi venynyt Tapio Tuuttilan ja Joonatan Palmolan välinen ensimmäisen kierroksen ottelu. Joonatanille voitto ratkaisuerässä 32-30. Luokan suosio jäi varsin matalaksi joten kisajärjestäjä miettii jatkossa kannattaako tämmöisiä luokkia järjestää jatkossa ollenkaan.

Kuva: Tasoitusluokan palkitut: 1. Oskari Honkavaara (YNM) 2. Lenni Perkkiö (OPT-86)

Iltapäivällä ohjelmassa oli miesten kaksinpeli ja M-1600 luokat, M-1200 luokassa ilmoittautuneita oli niin vähän että nämä pelaajat siirrettiin M-1600 luokkaan.

Miesten kaksinpeli kutistui viikon aikana puoleen ja pelaajia jäi lopulta jäljelle kuusi. Pelit päätettiin pelata yhtenä isona poolina. Lasse Vimpari kairasi myös tämän luokan nimiinsä, erämenetyksiä kirjattiin viisi. Tiukimmille Lassen laittoi Olli Koli. Toni Ruokanen oli luokan kakkonen. Toni ei Lassea pystynyt haastamaan, mutta Eetu Mäkelä haastoi Tonin tiukasti. Toni nousi muutaman Eetun matsipallon takaa voittoon viidennen jatkopalloilla. Kolmanneksi luokassa sijoittui Olli Koli keskinäisen ottelun voitolla Sisu Vahtolasta (Heitto). Luokka oli kokonaisuutena todella tasainen.

Kuva: Miesten kaksinpelin palkitut: 1. Lasse Vimpari (OPT-86), 2. Toni Ruokanen (PT Jyväskylä), 3. Olli Koli (TuPy) ja kuvassa vasemmassa reunassa 4. Sisu Vahtola (Heitto)

15 pelaajan M-1600 luokassa pelattiin viiden poolien kautta. A-poolissa Heikki Kiiskinen (PT-60) pelasi kolmospaikalta ykköseksi. Ilari Sell (PT Espoo) kakkosena jatkoon. Paluun tehnyt Akseli Pitkänen (OPT-86) jäi rannalle mutta Akseli varmasti parantaa peliään vielä jatkossa. B-poolissa Aleksi Turpeinen (KePts) oli selkeä ykkönen. Joel Hahn (Halex) taisteli itselleen kakkospaikan 3-2 voitolla Jukka-Pekka Salmisesta (OPT-86). C-poolissa Oskari Honkavaara (YNM) löysi tasoitusluokasta pallovarmuuden ja otti ykköspaikan. Loukkaantuneiden listalta kisapeleihin palannut Otso Vahtola (Heitto) oli kakkonen. Puolivälierissä Otso Vahtola otti 3-0 voiton Joel Hahnista. Oskari Honkavaara näytti jo marssivan välieriin, mutta Ilari Sell oli lopulta toista mieltä. 0-2 erätilanteesta nousu 3-2 voittoon varmalla ja riskittömällä pelillä. Heikki Kiiskinen jatkoi siitä mihin jäi ja voitti semifinaalissaan Otson erin 3-1. Heikki on löytänyt peliinsä mukavasti iloa ja myös hyökkäyspeliä. Aleksi Turpeinen voitti omassa semifinaalissaan Ilari Sellin erin 3-1. Finaalissa Aleksi oli selvähkösti Heikkiä terävämpi. Voitto erin 3-1.

Kuva: M-1600 luokan palkitut: 1. Aleksi Turpeinen (KePts), 2. Heikki Kiiskinen (PT-60), 3. Ilari Sell (PT Espoo) ja kuvasta puuttuva Otso Vahtola (Heitto)

Sunnuntain raportti alla:

Sunnuntai-aamulla jatkettiin pelejä isoilla pooleilla. Ratingluokassa kaikki pelaajat laitettiin samaan luokkaan ja pelattiin kolmessa kuuden pelaajan poolissa, yksi pooleista kutistui seitsemän pelaajan poolista kuuden pooliin aivan viime tingassa. A-poolissa Lasse Vimpari (OPT-86) oli nukkunut yön hyvin ja murskasi vastustajansa, vain yksi erätappio. Lohkon kakkoseksi pelasi voitoilla muista otteluista Olli Koli (TuPy). Lohkossa Aapo Åvist (OPT-86) yllätti Akseli Pitkäsen (OPT-86) ja piti myös Ollia ja Ilari Selliä ahtaalla. Hienot pelit Aapolla. B-poolissa Niklas Karjalainen (OPT-86) ja Toni Ruokanen (PT Jyväskylä) pelasivat neljällä voitolla kärkisijoille, keskinäisen voitolla Niklas oli lohkoykkönen. Konsta Niemelä (OPT-86) onnistui puolustautumaan Niklaksen hyökkäyksiltä erin 3-0. Lohkossa oli useita tiukkoja pelejä kuten Juho Åvistin (OPT-86) 3-2 voitto Konstasta sekä Aleksis Välläristä (PT Espoo) ja Konstan 3-2 voitto Joel Hahnista (Halex). C-poolissa Henrik Vuoti jäi viime tingassa pois joten pooli kutistui kuuteen pelaajaan. Eetu Mäkelä (OPT-86) oli lohkon kuningas puhtaalla voittosaldolla, 3-1 voitto Onni Farinista (MBF) ja 3-0 voitto Otso Vahtolasta (Heitto) ovat maininnan arvoisia. Otso onnistui voittamaan myös Onnin erin 3-1 joten toinen poolin jatkopaikka meni Otsolle. Puolivälierissä Otso ja Toni väänsivät täydet viisi erää, Toni nousi kuilun partaalta 3-2 voittoon. Toisessakin puolivälierässä hikoiltiin koko rahan edestä, Eetulle 3-2 voitto Olli Kolista. Semifinaaleissa Lassen vire oli timanttia ja Toni jäi selkeästi erin 3-0 jyrän alle. Toisessa semifinaalissa OPT-86:n nuoriso-osaston kohtaamisessa Eetu onnistui voittamaan myös Niklaksen erin 3-2. Loppuottelussa Lasse ei antanut Eetun ahdistella otteluvoitosta lauantain ottelun tapaan. Lasselle voitto erin 3-0. Luokan hahmo oli Lassen dominoinnista huolimatta ehdottomasti vuonna 2012 syntynyt Eetu.

Kuva: Ratingluokan palkitut: 1. Lasse Vimpari (OPT-86), 2. Eetu Mäkelä (OPT-86), 3. Toni Ruokanen (PT Jyväskylä) ja Niklas Karjalainen (OPT-86)

Junioriluokassa tuli myös viime hetken poisjääntejä ja lopulta siinä pelasi kuusi pelaajaa. Kaksi heistä oli OPT-86:n uusia kilpailudebytantteja. Luokan kaikki pelaajat edustivat OPT-86:tta. Junioriluokan selkeä valtias ilman erämenetyksiä oli Kaarlo Lampinen. Kakkoseksi pelasi Onni Savola ja kolmoseksi Manu Tervaskanto. Neljäs oli vuonna 2014 syntynyt Lu Jiali joka pelasi ensimmäistä kertaa myös isompia poikia vastaan, ja hyvin pelasikin. Viides ja kuudes sija OPT-86:n uusille pelaajille Robbie Winbergille ja Elias Hyvöselle. Kaikille pelaajille tässä sarjassa vähintään yksi voitto.

Kuva: Junioriluokan palkitut: 1. Kaarlo Lampinen (OPT-86), 2. Onni Savola (OPT-86), 3. Manu Tervaskanto (OPT-86), 5. Robbie Winberg (OPT-86), 4. Lu Jiali (OPT-86) ja 6. Elias Hyvönen (OPT-86)

Vet-60 luokassa nähtiin legendaaristen OPT-86 pelaajien kokoontumisajot kun luokkaan saatiin houkuteltua mukaan Eino Määttä, Kullervo Haapalainen ja paluun pingispöydille tehnyt Kaiho Ruokamo. Luokan voittaja kaivettiin kuitenkin kaikkein legendaarisimpien pelaajien ulkopuolelta kun Kari Pikkarainen oli ykkönen vain yhdellä erämenetyksellä. Hopeaa Pekka Mikkolalle ja pronssia tulevalle legendalle Tapio Tuuttilalle. Näitä veteraaniluokkia järjestämme jatkossakin, joten tervetuloa myös OPT-86 ulkopuoliset veteraanit seuraavaan kilpailuun pelaamaan meidän veteraanejamme vastaan.

Kuva: Vet-60 luokan palkitut: 1. Kari Pikkarainen (OPT-86), 2. Pekka Mikkola (OPT-86) ja 3. Tapio Tuuttila (OPT-86)

Kilpailut päätti alunperin cup-luokiksi suunniteltu nelinpeli, jossa myös alunperin ajattelimme peluuttaa 3500 ja 2500 tasoluokat. Ilmoittautumisten jäädessä todella niukaksi yhdistimme luokat ja pelasimme pelit pooleina. Päivän mittaan saimmekin sitten lisää ilmoittautumisia luokkaan, ilmeisesti poolipelit lopulta houkuttelivat enemmän. 11 paria ei kuitenkaan ole mitenkään kovin iso määrä, näiden luokkien jatkokohtalo lienee Oulussa hämärän peitossa. A-poolissa oli kolme paria ja sen poolin ykköseksi pelasi OPT-86:n junnupari Eetu Mäkelä / Konsta Niemelä. Kakkoseksi Juho Åvist / Toni Ruokanen (OPT-86 / PT Jyväskylä), tappio junnuille viidennessä 11-9. B-poolissa PT Espoon parivaljakko Yuri Afanassiev / Joonas Kokko oli ykkönen, 3-2 voitto Jukka Pekka Salmisesta ja Lasse Vimparista sekä 3-1 Luka Oinaksesta ja Jessica Luosta. C-poolissa Henrik Vuoti / Ilari Sell (OPT-86 / PT Espoo) nappasivat tiukat voitot kaikista vastustajistaan ja valtasivat ykköspaikan. Olli Koli / Onni Farin (TuPy / MBF) pelasivat kakkoseksi. OPT-86:n ikimenestyksekäs BC-SM pari Esa Kettunen / Kari Pikkarainen joutui tyytymään lohkon kolmossijaan nuorten tulituksen edessä. Puolivälierissä J-P ja Lasse onnistuivat kaatamaan Olli / Onni kaksikon viiden erän taistossa. Juho ja Toni saivat pelin uomaansa ja voittivat Henrik / Ilari parin suhteellisen selkeästi 3-0. Semifinaaleissa junnupari Eetu / Konsta ei antanut Lasselle ja J-P:lle mahdollisuuksia, 3-1 voitto. Samat 3-1 lukemat nähtiin myös toisessa semifinaalissa kun Juho ja Toni jatkoivat siitä mihin aiemmin jäivät ja putsasivat Espoon parivaljakon Yuri / Joonas katsomoon. Loppuottelu on poolipelin toisinto, mutta tulos päinvastainen. Hieman jo nuorilla miehillä ehkä hieman piiputti ja kokeneempi pari vei finaalin voiton ja palkinnot kotiin.

Kuva: Nelinpelin palkitut: 1. Juho Åvist / Toni Ruokanen (OPT-86 / PT Jyväskylä) ja 2. Konsta Niemelä / Eetu Mäkelä (OPT-86)

Loppuyhteenvetona kilpailuista voinee todeta että kisakonsepti oli suhteellsen onnistunut, sunnuntain kilpailut on turha venyttää pitkäksi ja lauantainakin kaikki arvostavat pelien päättymistä klo 19 aikoihin. Joulukuun kilpailuissa yksinkertaistamme vielä hieman lisää tarjontaa. Tasoitusluokat ja nelinpelit jäävät pois ja keskitymme kaksinpeleihin sekä isoihin pooleihin.

Vastaa