Tiedotusterveisiä – liittokokous istuttu

Liiton virallinen syyskokous oli koolla maanantai-iltana. Osanottajia oli langoilla jälleen aika mukavasti eli 18 äänioikeutetun verran. Tapahtuman 19. äänioikeutettu, Wegan Pekka Kolppanen istui Pitäjänmäen Sporttitalon neuvotteluhuoneessa toiminnanjohtaja Henri Pelkosen ja liittohallituksen puheenjohtajan Esko Heikkisen kanssa. Jälkimmäisillä ei ollut äänioikeutta. Heidän lisäkseen pelkällä puheoikeudella kokoukseen osallistuivat Porin Konsta Ojanen, Turun Mergim Kelmendi, liittohallituksen jäsen Matti Kurvinen ja varajäsen Hannu Sihvo sekä sen varapuheenjohtaja Sonja Grefberg.

Liittohallituksen puheenjohtaja avasi kokouksen todeten, että osanottajamäärä oli vuodentakaiseen tapaan ilahduttavan iso. Esillä olevissa asioissa uusi toiminnanjohtaja on ahkeroinut erityisen paljon talousarvion ja toimintasuunnitelman parissa. Se on ollut perusteltua, sillä liiton taloudellinen tilanne ei ole erityisen hyvä. Siksi esityksissä on myös liiton maksunkorotuksia. Kokoukseen kuuluu myös neljän hallituksen jäsenen ja neljän varajäsenen valinta ja ilahduttavaa on, että ehdokkaita näyttäisi löytyvän. Puheenjohtaja käytti myös tilaisuutta hyväkseen ja mainosti vielä Finlandia Openin yhteydessä pidettäviä liiton 85-vuotisjuhlia puolentoista viikon kuluttua.

Sen jälkeen oli aika tarkistaa läsnäolijat. Kokouksen äänioikeus tarkoittaa siis joko seuran valtakirjaa tai edustajaa, jolla on jäsenseuran nimenkirjoitusoikeus. Kuten jo todettua, Wegan lisäksi ”langoilla” olivat läsnä OPT-86, JPT, Maraton, KoKa, MBF, TIP-70, PeTo, LiPi, Halex, YNM, PT-60, PT 75, ParPi, PT Jyväskylä, PT Espoo, KuPTS, Nurmeksen Sepot ja Sunilan Sisu. Hieno porukka, kun joskus kokouksia on käyty vain kolmanneksella tästä määrästä!

Pekka Kolppanen valittiin kokouksen puheenjohtajaksi, Henri Pelkonen kutsuttiin sihteeriksi ja Teemu Oinas ja Matti Kurvinen valittiin pöytäkirjan tarkastajiksi ja ääntenlaskijoiksi. Äänestyformaatista kysyttiin heti perään ja toiminnanjohtaja kertoi hankkineensa sähköisen formaatin, jolla äänestäminen sujuisi kätevästi ja salaisesti. Ja hyvinhän se lopulta sujuikin.

Kokousrutiinien jälkeen päästiin varsinaisiin asioihin ja toiminnanjohtaja Pelkonen esitteli tulevan vuoden toimintasuunnitelman, jonka eteen hän on tehnyt todella paljon töitä sekä sisältöä että ulkoasua ajatellen. Konkreettisissa tavoitteissa 150 uuden juniorin määrä herätti Matti Vainion nostamana erinomaista keskustelua, kuten myös Veikko Lamminsalon esiintuoma Tähtiseura-ajattelu. Jyrki Nummenmaa muistutti vielä ”isommasta muutoskeskustelusta” ja liittohallituksen puheenjohtaja lupasi, että sitä käydään ensi vuonna, kun uusi hallitus lähtee valmistelemaan strategiaa mm. olympiadin katketessa.

Toimintasuunnitelma hyväksyttiin lopulta yksimielisesti esityksen mukaisena, erinomaisen asiallisen keskustelun jälkeen. Se tulee liiton sivuille piakkoin lopulliseen muotoonsa stilisoituna.

Seuraavaksi käsiteltiin budjetin pohjana olevia liiton maksuja. Toiminnanjohtaja esitteli liittohallituksen esitystä, joka sisälsi tarkistuksia (= korotuksia) niin sarja- kuin lisenssimaksuihinkin. Pohjana esityksille oli, että liiton taloudellinen tilanne ei ole erityisen hyvä, ja että viime vuosina korotuksia ei ole tehty, vaikka inflaatio on jyllännyt aika lailla. Hyviä näkökohtia esitettiin sekä puolesta että vastaan ja varsinkin kuutosdivisioonan osanottomaksun nosto 50 eurosta sataseen keskustelutti, vähän myös nelosdivarin vastaava tarkistus. Lopulta maksut hyväksyttiin esityksen mukaisina äänestyksittä.

Tästä oli luonnollinen siirtymä ensi vuoden talousarvioon, joka on tarkasteltavissa liiton sivuilla selityksineen ja vertailutietoineen. Toiminnanjohtajan johdolla on senkin rakennetta uudistettu. Budjetoituja kuluja on yhteensä noin 478 000 €. Henkilöstökulut laskevat jonkin verran, mutta kansainvälistä parakisaa ei järjestettäne ja Finlandia Openkin on epävarma, joten tulotkin pienenevät.  Muitakin rakenteellisia muutoksia on, joskaan ei ehkä niin suuria.  Talousarvio 2 500 euroa miinusmerkkinen ja sekin hyväksyttiin äänestyksittä. Parakisan ja Finlandia Openin järjestämisestä keskusteltiin aika huolellisesti.

Hallituksen puheenjohtajana ja varapuheenjohtajan sekä hallituksen jäsenten palkkioiden käsittely oli nopea asia, eli palkkioita ei edelleenkään makseta. Tilintarkastajalle sen sijaan luvattiin maksaa vanhalla määritelmällä kohtuullisen laskun mukaan.

Seuraavaksi vuorossa oli neljän hallituksen jäsenen vaali. Tiedossa oli, että entisistä Kimmot Arenius ja Pihkala eivät jatka, mutta Tero Naumi ja Pasi Valasti olivat vaalissa ehdolla. Heidän lisäkseen vaaliin ehdotettiin Mergim Kelmendiä, Pete Mikkosta ja Mika Pyykköä. Se tarkoitti äänestystä, joten toiminnanjohtaja sai selvittää käytössä olevaa (sähköpostiin pohjaavaa) äänestysmetodia. Se sai lopulta hyvää palautetta äänestäneiltä!

Etänä annettujen äänien suhteen vaalissa kävi niin, että Tero Naumi sai 15 ääntä, Pasi Valasi 13, Mergim Kelmendi 12, Mika Pyykkö 12 ja Pete Mikkonen 9. Näin paikan päällä äänensä antaneen Wega (Kolppanen) ei tarvinnut edes paljastaa paperiaan, koska äänestystulos oli jo selvä ilman niitäkin. Etä-äänet jäivät siis viralliseksi tulokseksi. Hallitukseen siis Naumi, Valasti, Kelmendi ja Pyykkö, joka näin tekee paluun liittotason pöytätennikseen muutaman vuosikymmenen jälkeen.

Seuraavaksi käytiin neljä varajäsenen valintaan. Nehän valitaan järjestykseen, jotta mahdollinen äänestysoikeus hallituksessa on selvä. Valituiksi tulivat Hannu Sihvo, Bahman Khosravi, Toni Soine ja Pete Mikkonen, tässä järjestyksessä. Kolme ensin mainittua ovat entisiä ja Mikkonen tuli neljänneksi toiminnanjohtajaksi siirtyneen Henri Pelkosen paikalle.

Liiton tilintarkastajana jatkaa Stefan Söderberg ja hänen varamiehenään Mikael Söderlund. Kun muita virallisia kokousasioita ei ollut, puheenjohtaja Kolppanen päätti kokouksen tunnin ja kolmen vartin istumisen jälkeen klo 19.45. Vielä seurasi kuitenkin puolen tunnin ”vapaamuotoinen pöytätenniskeskustelu”. Hyvähenkisen parlamentin aiheina olivat mm. uusien junioreiden hankinta, naispöytätennis, ”lisenssikilpailu”, leirikalenteri sekä koulu- ja muunkin nuorisopingiksen julkinen valmentaja- ja ohjaajatuki eri tahoilta. Oikein hyvää ajatustenvaihtoa!

Onnittelut eri positioihin valituille henkilöille ja etenkin uusille kasvoille!

Vastaa