Parapöytätenniksen SM-kisat – raportti, tulokset ja kuvat palkituista

Nisula ja Natunen tuplamestareiksi Pajulahdessa

Parapöytätenniksen SM-kisat järjestettiin lauantaina 16.12. Pajulahden liikuntakeskuksessa. Kisoissa pelattiin kävelevien ja pyörätuolipelaajien sarjat sekä avoin luokka alle 1000 ratingpisteen pelaajille.

Kilpailut alkoivat nelinpeleillä, jotka pyörätuolipelaajien osalta tarkoittivat suoraa finaalia, jossa viisieräisen pelin klaarasivat Timo Natunen ja Raimo Nevanen. Tulikasteensa pöytätenniskilpailuihin saanut Haris Vehabovic antoi Aino Tapolan kanssa kovan vastuksen.

Kävelevien puolella nelinpelin kestomenestyjät Teuvo Nisula ja Markku Manner olivat jälleen ykköspallilla. Näiden kilpailujen nelinpelien tiukkuudesta kertoo se, että ainoa heidät viidenteen vienyt pari oli neljänneksi sijoittuneet Petri Mikkonen ja Markku Nuutinen.

Kaksinpeleissä poolit menivät tismalleen sijoitusten mukaan. Timo Averjanov oli semien ulkopuolelle sijoitetuista lähimpänä jatkopaikkaa, kun hänen varma palautuspelinsä kiusasi Juha Julmalaa viiden erän verran. Semifinaaleissa nähtiin todellinen trilleri, kun Julmala päihitti Mäkelän viidennen jatkoilla pitkiä palloralleja ja kovaa taistelua puolin ja toisen sisältäneessä pelissä.

Päivän kingi oli kuitenkin tuplakultaa ottanut Teuvo Nisula, joka voitti semissä Kai Tammelan selvästi ja finaalissakin antoi Julmalalle vain yhden erän.

Pyörätuolipelaajien kaksinpelin mestari oli Aino Tapola, joka hoiti kaikki pelit – jopa hieman yllättäen Natustakin vastaan – erin 3-0.  Ainoa lukuun ottamatta muu kolmikko pelasi vielä luokassa M-1000, jossa kaikki pelit menivät korkeammin sijoitetulle 3-0, joten sen luokan kultaa pokkasi Natunen.

Parapöytätennispelaajien alkutalvi on ollut muutenkin pelintäyteistä aikaa. Marraskuun lopun avoimella leirillä valmentaja Julius Muinonen ohjeisti normaalia pienempää, mutta sitäkin innokkaampaa joukkoa kohti SM-kilpailuihin valmistautumista. Tiiviin porukan etu oli se, että pelaajille oli tarjolla henkilökohtaisempia vinkkejä.