Wega-malja 2017: lauantain raportti

Päivitetty 4.2.2017 klo 19.15 (viimeksi päivitetty teksti kursiivilla)

Wega-malja on tänä vuonna ilahduttavasti huomattavan paljon isompi tapahtuma, kuin mihin viime aikoina on totuttu. Osittain kiitos tästä kuuluu lukuisalle joukolle pietarilaispelaajia, jotka jokavuotisten ruotsalaiskävijöiden lisäksi tuovat kisaan oman kansainvälisen säväyksensä. Osanottajia kaksipäiväisissä kisoissa on yhteensä n. 140.

Lauantain raportti

M1200

Finalistit pelasivat samassa alkupoolissa ja molemmissa kamppailuissa Harri Kylliö, TIP-70 oli MBF:n Leo Kettulaa etevämpi lukemin 3-1.

M15

Pietarin Matjev Gaev hävisi ensimmäisen pelinsä alkupoolissa Juhana Tuuttilalle, mutta onnistui kuitenkin pääsemään jatkoon kolmen pelaajan poolista palloeron turvin, kun kaikilla olivat sekä pelit että erät tasan. Myös luokan kakkonen, Tikkurilan Joonas Kylliö, joka on viimeisen vuoden aikana kehittynyt huimaa vauhtia, tuli samasta alkupoolista, mutta taipui kahdesti Gaeville eräluvuin 3-1.

M-2150

Alkupooleissa nähtiin tukku yllätyksiä, kun pooliensa kolmansiksi sijoitetut Pihla Eriksson ja Sami Järvinen voittivat poolinsa puhtaalla pelillä. Lisäsi luokan ykkössijoitettu Tomas Berg, Boo ei päässyt poolistaan jatkoon. Voitto kuitenkin Ruotsiin, kun Peter Karlsson voitti ensin semissä seurakaverinsa ja finaalissa Sami Hattusen. Toinen pronssi yllättäjä Juhana Tuuttilalle Ouluun.

M/N12

Gaeville päivän toinen luokkavoitto, kun finaalissa kaatui Porin Aleksi Laine selvin numeroin. Kolmansina Laineelle ääritiukasti semissä hävinnyt PT-Espoon Joni Rahikainen sekä Leo Kettula, MBF.

M-1800

Tämän luokan mestaruus matkasi Koskelle, kun Janne Relander voitti finaalissa HäKin Risto Pohjalahden jälkimmäisen jouduttua luovuttamaan ensimmäisen erän jälkeen. Kolmansina Ville Husu, joka kiusasi voittajaa semissä erän verran ja PT Espoon Mika Kettunen, joka johti omassa välierässään Pohjanlahtea jo 2-1 mutta joutui lopulta taipumaan.

MK (GP)

Pääluokassa alkupooleja oli kuusi, ykkössijoitettuna Jani Jormanainen, kakkossijoitettuna Samuli Soine vanavedessään Toni Soine ja Miikka O’Connor ja päivän musta hevonen Manu Karjalainen. Alkupoolit mentiin ilman suuria yllätyksiä, pieni sellainen oli kuitenkin Akeem Adewolen voitto Toni Pitkäsestä 3-2, kaksi viimeistä erää Adewolelle 11-9.

Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Kosken Sami Ruohosella oli tuhannen taalan paikka yllättää Manu Karjalainen, kun Sami johti erissä 2-1 ja neljättä 10-8. Mutta niin vain Manu pelasti molemmat matsipallot, toisen vieläpä kaivamalla Samin verkkosorin jostain pöydän alta. Neljäs Manulle lopulta 14-12 ja viides samaan syssyyn tylysti 11-2. Seuraavalla kierroksella kuitenkin ex-seurakaveri Miikka oli Manulle liikaa lukemin 3-1, joten semifinaalien ottelupareiksi odotetusti Jani Jormanainen vastaan Toni Soine ja Miikka O’Connor vastaan Samuli Soine.

Semeissä Tonin peli ailahteli, välillä meni mallikkaasti ja välillä ei sitten mikään. Jani hyödynsi ja vei 3-2. Toisessa semissä Samuli ei antanut armoa Miikalle: 3-0. Paras seitsemästä pelatun finaalin Jani aloitti väkevästi ja meni pikavauhtia 2-0 johtoon. Kolmannessa erässä Samulilla oli mahdollisuutensa, mutta kun 5-1 keula kääntyi tappioksi, homma näytti Samulin kannalta huonolta. Samuli tuli vielä kuitenkin 0-3:sta taistelemaan, ja kas, tilanteessa 3-3 mentiin ratkaisuerään. Voitto lopulta upean nousun tehneelle Samuli Soineelle 4-3.

NK

Viiden pelaajan poolina pelatussa luokassa voitto meni Pietariin Sofia Ivanovalle puhtaalla pelillä. Parhaiten suomalaisten puolia itänaapureita vastaan piti Pihla Eriksson, joka hävisi vain voittajalle, 3-1.

M-1500

Finaalissa kohtasivat luokan ykkössijoitettu Randar Rebane ja kakkossijoitettu Jinheum Park. Ykkönen oli ykkönen, voitto siis Rebanelle.
Sunnuntai-aamuna jatkuu…

Sunnuntain luokat ja epävirallinen aikataulu:

klo 9:00 M-2200
klo 9:00 M-1600
klo 9:00 M-1000
klo 11:00 N14
klo 11:30 M17
klo 12:00 M-1300
klo 12:00 M50
klo 14:30 M-1900
klo 14:30 M14

 

Vastaa