Kaikki kirjoittajan Kimmo Arenius artikkelit

Kosken kesäkisa – Kilpailutulokset luokka 1 ja raportti

Kosken Kaiku järjesti liiton kesäleirin alla historiansa ensimmäiset kesäkisat. Järjestelmäksi valittiin – oikeastaan vain vaihtelun vuoksi – ”Eesti” eli virallisemmin progressive knockout (PKO). Johtuipa siiten siitä tai vain siitä, että ihmiset haluavat kesälläkin kilpailla, osanottajia tuli aika mukavasti. Ja olisi tullut ehkä enemmänkin, mutta asetimme itse katon 64 pelaajaan.

Päädyimme lopulta kahteen 32 pelaajan luokkaan. Osin siksi, että tasoerot olivat nytkin ensimmäisissä otteluissa aika isot. Ja toisekseen siksi, että mahdollinen kömmähdys ei kaataisi kerralla ihan kaikkea. Niitä nimittäin voi sattua, kun pelaajilla eikä oikein järjestäjilläkään ole kokemusta moisesta.

Nyt saatiin sentään Mr PKO eli Kimmo Arenius mukaan, jotta kisaa uskallettiin edes lähteä yrittämään. Ja Ismo Lallon vanhat excel-kaaviot olivat tietenkin siellä pohjalla. Alempi luokka meni kuudella pöydällä läpi kaavaillussa viidessä tunnissa, mutta ylempi luokka otti seitsemän, kun ottelut alkoivat kisan ratkaisua kohden pidentyä.

Jälleen kerran tuli osoitettua, että rating kertoo kyllä pelaajien paremmuusjärjestyksen aika hyvin. Niinpä ylemmän luokan voiton vei ykkössijoitettu Juha Äänismaa. Loppuottelussa nuoruus sai tunnustaa kokemuksen vahvemmakseen, kun Äänismaa kukisti kolmossijoitetun Jimi Koivumäen 3-0. Tiukkoja erien alkuja, mutta Juha tuli lopussa aina väkisin ohi.

Koivumäen perhe ei jäänyt kuitenkaan luokkavoitoitta, sillä isä Sami oli paras alemmassa luokassa, ykkössijoitettuna tietenkin. Kakkoseksi iski Porin Arto Ojanen, kuinkas muuten kuin kolmossijoittettuna.

Finalistit. vas. Jimi Koivumäki, Juha Äänismaa, Sami Koivumäki ja Arto Ojanen.

Järjestäjä palkitsi kummassakin luokassa jo mainittujen lisäksi myös ratingiinsa nähden parhaiten pelanneet pelurit. He olivat Lahden Roman Volkov ylemmässä luokassa ja Tikkurilan Luka Lehtosaari alemmassa. Herrat eivät kisapaikalta poistuessaan tienneet palkinnostaan, mutta hyvä kelvannee perästäkin.

Ilmoittautuneet osanottajat noudattivat varsin kauniisti ohjetta olla paikalla puolta tuntia ennen kisan alkua. Ja luovutuksiakin annettiin varsin maltillisesti, joten melkein kaikki saivat suunnitelman mukaiset 5-7 peliä.

Kosken Kaiku kiittää osanottajia. Ja pohtii, olisiko tästä perinteeksi.

Linkki tiedostoon: Kosken Kesäkisa_2023_LUOKKA 1_tulokset_korjattu

Toisen luokan tulokset löytyvät erillisestä tiedostosta.