3 thoughts on “Ratingtilastoja 2010-2023

 1. Sellainen havainto on kyllä tullut tehtyä, että luokkien 800-1300 taso on kasvanut kovasti. Tuntuu siltä, että 800-900 vastaa joskus melkein vanhaa C-luokkaa. Vain 700 on ns. aloittelevien pelaajien luokka, mutta sielläkin parhaat pelaajat ovat kovia. Nouseminen ylempiin ratingeihin on hidasta.

  Eli liian hyvät pelaajat tahkoavat esim. 800-900-luokkia. Heidän pitäisi nousta ylemmäksi samalla kun 1000-1100-pelaajat nousivat 100-200 pistettä ylemmäksi jne. Ongelma näkyy vielä 1600-1700-luokissakin.

  No, saamme sitten nähdä, mitä ratingtyöryhmä ehdottaa.

 2. Itse pitäisi erillään ton, että missä pelaajien ”pitäisi” olla ja missä ne ihan ansaitusti ovat.

  Koska oman näkemykseni mukaan pelaajat ovat kyllä aina ihan täsmälleen oikeassa paikassa, jos vain käyvät kilpailuissa ja osallistuvat oman ratingtasonsa luokkiin.

  Ja nouseminen ylempiin ratingluokkiinhan on todella nopeata. Joku 200 pistettä saa plussaa todella helposti, jos olet oikeasti nykytasosta sen 200 pistettä parempi. Ainoa asia mikä hidastaa nousemista on häviäminen ja silloinhan kyseinen pelaaja ei ollutkaan niin hyvä.

  Se on sitten ihan toinen juttu, että jos pelaajan pitäisi olla tietyllä rankingsijalla tietyllä ratingpistemäärällä.

 3. Suomen rating systeemi toimii erittäin hyvin. Nyt starttipisteet on 700, joskus alussa se oli 1200 tai 1400 paikkeilla. Tuostahan tuo systeemin urien hakeminen johtuu. Osalla pitkään pelanneista on vieläkin liikaa pisteitä tasoon nähden. Systeemi korjaa kyllä itsensä. PIenillä muutoksilla ratingsysteemi toimii hyvin nykyisiin SM-pisterajoihin. Uskon että ratingtyöryhmä saa ne pienet muutokset tehtyä joita tarvitaan.

  Jos tarvitaan vinkkejä niin täällä on kaikki: https://en.wikipedia.org/wiki/Elo_rating_system

  Shakissa tätä systeemiä on käytetty kauan ja nämä samat ongelmat on kohdattu ja korjattu jo aikakausia sitten. Pingiksessä hyvä vertailumaa on USA.

Vastaa