Wega-malja 2017: sunnuntain raportti

Päivitetty 5.2.2017 klo 17.45 (viimeisimmän päivityksen tekstit ovat kursiivilla)

Wega-malja jatkuu sunnuntaina pelattavilla yhdeksällä luokalla.

Sunnuntain raportti

Kisajärjestäjälle kulunut reilu viikko on ollut aikamoinen ponnistus, onhan kyseessä jo neljäs kisapäivä Rusalla lyhyen ajan sisällä (VET-SM ja Wega-malja). Saadun palautteen perusteella Wega on kuitenkin ottanut saamastaan kritiikistä opikseen ja järjestelyt ovat sujuneet huomattavasti aiempaa mallikkaammin (subjektiivinen lausunto), kun kisaguru Aken tukena on ollut apujoukkoja tällä kertaa riittävästi.

M-1000

Tämä luokka pelattiin neljän pelaajan poolina. Voitto puhtaalla pelillä kakkossijoitetulle MBF:n Lauri Hakasteelle, joka voitti ykkössijoitetun HäKin Petri Haukan puhtaasti 3-0.

M-2200

Alkupoolien suurin yllätys oli Karjaan Patrik Palmgrenin voitto Sam Khosravista; molemmat jatkoon. Pihla Eriksson kiusasi loppuun asti Aleksi Mustosta, joka kuitenkin nousi viidennessä 4-7:stä voittoon 12-10.

Jatkopeleissä Palmgren jatkoi hyviä esityksiään, mutta semifinaalissa edes seinäblokeeraus ei enää riittänyt, kun luokan ylivoimainen ennakkosuosikki Mustonen oli liikaa: 0-3. Toisessa semissä kohtasivat Sami Hattunen ja 0-2-tappioasemasta huolimatta hyvän voiton pietarilaispelaajasta ottanut Sam Khosravi. Hattuselle selvähkö voitto 3-1. Finaalissa voima jyräsi estetiikan ja mestariksi odotetusti Aleksi Mustonen selvin lukemin 3-0.

N14

Kolmen osallistujan poolissa voiton vei ehkä hieman yllättäen MBF:n Kaarina Saarialho, joka yllätti Viron Adelina Zulfukarovan 3-2.

M-1600

Pa-Pon Markku Hauhia alkulohkon kolmossijoitettuna poolinsa voittoon puhtaalla pelillä, muuten aika lailla käsikirjoituksen mukaan. Toisessa semissä Randar Rebane ja Jinheum Park ottivat uusinnan edellispäivän 1500-luokan finaalista. Ja vaikka yön yli oli nukuttu, takkeja ei oltu käännetty: voitto tälläkin kertaa Rebanelle 3-1. Finaalissa kohtasivat Rebane ja MBF:n Petteri Vartiainen, joka voitti semissä Jyrki Nummenmaan puhtaasti 3-0. Voitto lukemin 3-1 Vartiaiselle pelillä, joka näytti enemmän luokan 2000 kuin luokan 1600 tasoiselta.

M17

Alkupoolien helmi oli HP:n Luka Penttisen ja Oulun Juhana Tuuttilan välinen taisto, jota Penttinen johti jo 2-0. Kolmannessa Tuuttila löi kämmenellä minkä jaksoi ja Penttinen puolusti rystyllä minkä pystyi. Piiiitkien pallorallien jälkeen erä lopulta Tuuttilalle 16-14 ja loppujen lopuksi koko ottelu 3-2. Molemmat herrat semifinaaleihin asti, joissa Pihla Eriksson löi Tuuttilan 3-0 ja Rolands Jansons Penttisen 3-1. Meilahtelaisfinaalissa Pihla oli etevämpi tiukan väännön jälkeen 3-1.

M50

Ennakkosuosikki Hannu Sihvo oli isossa lirissä semifinaalipelissään BK:n Aki Puustjärveä vastaan, mutta onnistui kuitenkin nousemaan viidennessä erässä tilanteesta 1-5 jatkopallovoittoon. Finaalissa kuitenkin Karjaan karhu Roger Söderbergin painovoimaa uhmaavat rystypalautukset olivat liikaa: 3-1 Roggelle.

M-1300

Yllätyksellisesti mentiin, kun finaalissa kohtasivat alkupoolinsa kolmossijoitettu Leo Kettula MBF:stä ja toisen alkupoolin kakkossijoitettu Ville Peltola, PT Espoo. Finaalissa nuoruus oli valttia, voitto Kettulalle viidennessä 14-12.

M14

Ykkönen oli TIP-70:n Joonas Kylliö, joka voitti finaalissa PT Espoon Sam Lin 3-1. Pronssille Leonid Pullinen ja Henri Kujala.

M-1900

Välierissä kohtasivat Karjaan Rogge ja Tampereen Jarno Virtanen sekä MBF:n Samuel Abaijon ja HP:n Luka Penttinen, joka passitti katsomoon uudelleen pingismailaan tarttuneen 80-luvun Suomen juniorimestari Jari Sipilän. Finaaliin ja päivän viimeiseen peliin 3-1 voitoilla Söderberg ja Abaijon. Rogge väänsi väkisin voiton viidennessä 11-9 ja näin herralle päivän toinen luokkavoitto ja tappioton päivä.

 

Täältä tähän, raporter-are kiittää.

2 thoughts on “Wega-malja 2017: sunnuntain raportti

 1. ”Kolmen osallistujan poolissa voiton vei ehkä hieman yllättäen MBF:n Kaarina Saarialho, joka yllätti Viron Adelina Zulfukarovan 3-2.”

  Tulosten mukaan voittaja oli Aleksandra Titievskaja eikä Kaarina Saarialho. Oliko Kaarina tullut Aleksandran tilalle vai onko raportissa virhe?

  1. Kiitos Arto

   Tuloksissa oli virhe. Oikea voittaja on Kaarina, jonka sain houkuteltua luokkaan mukaan kisapaikalla, jotta ulkomaisille vieraille saatiin edes pelejä. Kiitos tästä vielä Kaarinalle.

   Korjatut tulokset laitan liiton sivuille. Varmaan jokunen muukin virhe vielä löytyy.

   AK

Vastaa