MM-joukkuekilpailut 16.-25.2.2024 Busan, Etelä-Korea – info

Pingisvaltikka pysyy Kiinassa –
Ranska Euroopan paras maa

Kiina miehet ja naiset huuhtoivat kultaa Etelä-Korean Busanissa järjestetyissä pöytätenniksen MM-joukkuekilpailuissa. Miehissä hopealla pelasi Ranska ennen Etelä-Koreaa ja Taiwania. Naisten heimmeämmät mitalit menivät Japanille sekä Ranskalle ja Hong Kongille.

Loppuottelut

Naiset: Kiina – Japani 3-2
Miehet: Kiina – Ranska 3-0

Välierät

Miehet

Kiina – Etelä-Korea 3-2
Ranska – Taiwan 3-1

Kiina ja Ranska sunnuntain loppuotteluun, Etelä-Korealle ja Taiwanille MM-pronssia.

Naiset

Kiina – Ranska 3-0
Hong Kong – Japani 0-3

Kiina ja Japani loppuotteluun, Ranskalle ja Hong Kongille MM-pronssia.

Seurantalinkit (aikaero 7 h)

Otteluohjelma ja tulokset

Livestream
WTT YouTube T1-T8
Viaplay (maksullinen) T1

Kuvagalleria

Taistelu paikoista Pariisiin alkaa

Alla olevat puolivälieräjoukkueet selviytyivät samalla ensi kesän olympialaisiin ja saavat kahden pelaajan kiintiön miesten ja naisten kaksinpeleihin. Maanosoien mestareista paikat Pariisiin ovat ansainneet miehissä Australia, Kiina, Ruotsi, Brasilia, Kanada ja Egypti sekä isäntämaa Ranska. Naisissa vastaavasti varmoja maita olympiakisoihin ovat puolivälieräjoukkueiden ja Ranskan lisäksi Australia, Kiina , Saksa, Yhdysvallat, Brasilia ja Egypti. Loput joukkuepaikat jaetaan maaliskuun ITTF:n rankingin perusteella.


Pelisysteemi ja alkulohkot

Parillisina vuosina järjestettävät MM-joukkuekisat pelataan helmikuussa Etelä-Korean Busanissa. Mitaleista kamppailee kaikkiaan 40 mies- ja 40 naisjoukkuetta. 

Joukkueet on jaettu kahdeksaan viiden maan alkulohkoon, joista kolme parasta etenee 24 maan pääkaavioon, lohkovoittajat suoraan 16 parhaan joukkoon. Pohjoismaista kisoihin selviytyivät Ruotsin miehet ja naiset sekä Tanskan miehet.

Suomea kisoissa edustavat Joonas Kivimäki tuomaritehtävissä sekä pj. Esko Heikkinen ITTF:n kokouksissa. Sonja Grefberg osallistuu ITTF:n Board of Directorsin eli valtuuston jäsenenä.

 

Vastaa