Tiedotusterveisiä

Liittohallitus kokoontui torstai-iltana. Alku otettiin toiminnanjohtajan tilannekatsauksesta, jossa kävi ilmi, että tilinpäätös 2023 alkaa valmistua. Eikä se ole ollenkaan hyvä. Tarkkaa lukemaa ei vielä ole, mutta puhumme useamman kymmenen tuhannen euron miinusmerkistä. Henri eritteli syitäkin: jo muutaman vuoden tappiotrendi sekä OKM:n tukien noin 25 000 euron palautukset, jotka kuuluivat oikeasti vuodelle 2022. Tappion määrä on meille jonkinmoinen yllätys, sillä varsinainen toiminta viime vuosina on ollut hyvin samanlaista. Erot tulevat lähinnä valtion ja EU:n tuista.

Asiaan on jo työvaliokunnassa ja kuluvan vuoden budjetissa ja sen seurannassa reagoitu. Vaikka ihan täysstoppia ei tarvitsekaan tehdä, tarkan euron ajat ovat ehdottomasti käsillä. Tälle vuodelle OKM:n yleisavustuksemme laski melkein 5 000 euroa, joten toivomme kovasti, että muut tukihakemuksemme onnistuvat. SUEK:n arviossa emme menestyneet kovin hyvin ja käytössä oli myös yleinen kolmen prosentin leikkuri. Ensi vuoden arvioinnissa vastuullisuuden merkitys tulee edelleen olemaan iso, joten niiden asioiden on oltava kunnossa.

Henri totesi myös, että Heikki Kiiskisen kanssa on tehty uutta maajoukkuepelaajien videosarjaa. Positiivista on sekin, että liiton hiihtolomaleirit ovat vetäneet hyvin ja myös aikuisten osalta. Henri on lisäksi keskustellut ISTV:n ja Ruudun kanssa henkilökohtaisia SM-kisoja striimausta/kuvaamista ajatellen.

Valiokuntakuulumisien aluksi todettiin, että Asko Rasinen on lupautunut sääntö- ja tuomarivaliokunnan vetäjäksi ja Mika Räsänen hoitaa vastaavaa pestiä valmennusvaliokunnassa. Valiokuntien kokoonpanot on päivitetty liiton sivuille.

Uusi nuorisovaliokunta on sekin koossa ja toiminnanjohtaja päivittää sen mainion kokoonpanon liiton sivuile heti kun on valmista. Myös vastuullisuusvaliokuntaan on halukkaita, Hallituksesta Mika Pyykkö toimii edellisen ja Juha Julmala jälkimmäisen kummina.

IT-valiokunnan Jyrki Nummenmaa totesi, että valiokunta on uusiutunut ja nyt on sekä ”koodaajia että käyttäjiä”. On myös puhuttu liiton IT-strategiasta, jota varten suunnitellaan avointa seuraillan tapaista tapahtumaa kaikille. Webwelhoa ja ratingia on vähän taas viety eteenpäin ja Suomisportin käyttöönotostakin on puhuttu. Mutta halukkaat pääsevät siis puhumaan näistä asioista varmasti!

Puheenjohtaja totesi, että työvaliokunta on kokoontunut jo mainitun talouden osalta sekä strategian valmistelutyössä, josta lisää myöhemmin. Sonja jatkoi huippu-urheiluvaliokunnan asioissa, että Benedek Oláh sai paikan Singapore Smashiin, mutta rankingin kautta Pariisin kisoihin alkaa olla tiukkaa.  Olympiakarsinnat ovat Sarajevossa toukokuussa. Jimi Koivumäki on Romaniassa leirillä kuun vaihteessa. Ramona Betz pelasi varsin hyvin U21 EM-kisoissa Skopjessa. Lisäksi panimme ilolla merkille, että Maria Girlea on saanut Suomen kansalaisuuden ja on myös edustuskelpoinen. Vielä mainittiin, että Joonas Kivimäki on Busanin MM-kisoissa tuomarina.

Seuravaliokunnan Tero Naumi totesi, että tähänkin valiokuntaan on ollut lisää halukkaita, eli Jyväskylän Henna Södergård. IT-strategiasta on siis tulossa seurailta, jatkossa aiheiksi on myös suunniteltu ChatGPT:n esittelyä sekä hyvän toimintasuunnitelman ja -kertomuksen laatimista.

Kilpailuvaliokunnan Teemu Oinas aloitti Veteraani-SM:n sekanelinpelistä, jossa jouduttiin luovutuksiin. Ikävä asia ehdottomasti, mutta muuten kisat sujuivat aika mukavasti. Sekä henkilökohtaisen että juniori-SM:n kutsut ovat nyt liiton sivuilla. Ratingiin on tehty taas iso päivitys ja nyt homma näyttää toimivan aika hyvin, vaikka perustuukin isolti Jori Haatajan tekemään manuaalisen työhön. Bonuspisteille on kuitenkin suunnitteilla leikkuri kauden päätteeksi. Myös ratingin käytettävyyttä sekä Guruun että Welhoon on valmisteltu, kuten tässä vaiheessa jo ensi kauden kilpailukalenteriakin.

Veteraanivaliokunta on järjestellyt TOP8-kisaa. Valmennusvaliokunta käy edelleen aktiivisia Slack-keskusteluja ja valmistelee valmentajailtaa. Para-asioissa todettin, että ensi kesän junioreiden NETU-kisassa on myös U23-luokka parapelaajille. Lisäksi Juha Julmala viestitti, että sunnuntaina oli avoin paraleiri ja osanottajia kymmenkunta. Valiokunnan kovana tavoitteena on uusien soveltavan pöytätenniksen ryhmien perustaminen. Siihen on luvassa apua Paralympiakomitealta.

Kansainvälisissä asioissa Sonja totesi, että käynnistyvien MM-kisojen yhteydessä on taas normaalit kansainväliset kokoukset eli yleiskokous (jossa Esko edustaa) sekä ”valtuusto” (jossa Sonja on jäsen) ja myös NETU-tapaaminen.

Strategiaprosessin käynnistyksestä toiminnanjohtaja sanoi, että olemme siirtymässä rullaavaan strategiaan. Alkukeväällä on kartoitusvaihe, jossa selvitellään pöytätenniksen asemaa liikuntakentässä ja niin sisä- kuin ulkopuolisten silmin. Kevätliittokokouksen yhteydessä on strategiatyöpaja seuroille, lisenssipelaajille tehdään kysely ja maajoukkuepelaajat haastatellaan. Tiedonkeruun pohjalta luodaan uusi strategia loppukesän ja alkusyksyn aikana. Valmista hyväksyttäväksi pitäisi siis olla syysliittokokouksessa.

Henri harmitteli vielä, että tilinpäätös 2023 ei ole vielä valmis. Toimintakertomusta valmistellaan jo totutusti valiokuntien puheenjohtajien voimin. Kevätliittokokouksen ajankohdaksi suunniteltiin alustavasti PT Espoon GP-kisaviikonlopun lauantaita huhtikuussa.

Pöytätennis-lehti 1/24 ilmestyy henkilökohtaisten SM-kisojen jälkeen ja digitaalisena. Todettakoon, että Lehtiluukun kautta lehti on myös tulostettavissa.

Veteraanien NETU-kisan projektipäällikkönä toimiva Sonja totesi, että ilmoittautumisia on tällä hetkellä jo yli 200. Valmistelutkin ovat ainakin kohtuullisella mallilla, mutta tuomareiden suhteen riittää tietysti pientä huolta. Kotimaiset osanottajat pitäisi myös saada joukolla mukaan!

Vielä hallitus päätti alustavasti, että Para Finland Openia anotaan vuodelle 2025 – tänä vuonnahan kisaa ei saatu kansainväliseen kalenteriin järkevästi mahtumaan. Alustavasti olemme suunnitelleet ajankohdaksi huhtikuuta. Sonja neuvottelee Pajulahden kanssa ja puhuu asiasta myös Busanissa ITTF:n Tina Crottan kanssa.

Hallitus kokoontuu seuraavan kerran keskiviikkona 27. maaliskuuta.

One thought on “Tiedotusterveisiä

 1. ” puhumme useamman kymmenen tuhannen euron miinusmerkistä”

  Siksi suosittelisin edelleen, että harkitsemme jokaisen sellaisen euron käyttämistä, joka ei liity toimintasääntöjemme pykäliin 2 ja 3 kuten ne on perinteisesti ymmärretty:

  ——————-
  2 §
  Liiton tarkoituksena on edistää pöytätenniksen kehitystä Suomessa ja toimia jäseniensä yhdyssiteenä.
  Liiton toiminnan perustana ovat urheilun reilun pelin periaatteet.

  3 §
  Liitto toteuttaa tarkoitustaan
  – edistämällä lajinlevitystä ja huippu-urheilutoimintaa,
  – edistämällä pöytätennisseurojen ja -jaostojen perustamista ja tukemalla niiden ja muiden
  pöytätennisorganisaatioiden toimintaa,
  – vahvistamalla pelisäännöt, laatimalla kilpailumääräykset ja muut mahdolliset säännöt sekä
  valvomalla niiden noudattamista,
  – järjestämällä koulutusta,
  – järjestämällä kansallisia ja kansainvälisiä kilpailuja,
  – edustamalla ylimpänä elimenä suomalaista pöytätennistoimintaa kotimaassa ja ulkomailla,
  – omistamalla toimintaansa varten tarpeellisia kiinteistöjä.
  ——————-

  20 000 euroa on iso raha.

Vastaa