Ulkomaalaispelaajien rekisteröinti sarjapeleihin kauden aikana

Kilpailuvaliokunta muistuttaa että Suomeen pysyvästi asumaan muuttavia ulkomaalaispelaajia voi rekisteröidä 2-divisioonaan ja alempiin sarjoihin myös kesken kauden, mutta se vaatii SPTL:n hallituksen hyväksynnän. Kilpailuvaliokunta ottaa vastaan hakemuksia ja hyväksyttää ne hallituksella. Tässä artikkelissa listataan pelaajat joille hyväksyntä on haettu ja saatu:

Leonardo Boletti, LrTU
Thilo Marschke, MBF
Daniele Volpi, PT Espoo
Victor Lazano, Boom
Usara Amarasinghe, Smash
Oshadini Amarasinghe, Smash
Yenuli Amarasinghe, Smash
Ha Hoang Nhat Nguyen, Smash
Hai Hoang Nhat Nguyen, Smash
Long Hoang Nhat Nguyen, Smash

Sääntö on se että ulkomaalaispelaajien osalta 2-divisioonassa ja alemmissa sarjoissa pelkkä lisenssin osto riittää, mikäli lisenssi ostetaan ennen joukkueen ensimmäistä sarjapeliä. Ensimmäisen sarjapelin jälkeen pelaajat pitää ilmoittaa ja hyväksyttää erikseen ennenkuin lisenssin voi ostaa. Mestaruussarjaan ja 1-divisioonaan pelaajille pitää ostaa lisenssi elokuun loppuun mennessä.

2-divisioonaa pelaavien ulkomaalaispelaajien osalta he saavat osallistua 1-divisioonan nousukarsintaan mikäli he pelaavat vähintään kolmessa sarjaottelussa ennen karsintaa.

2 thoughts on “Ulkomaalaispelaajien rekisteröinti sarjapeleihin kauden aikana

  1. Kiitos listan julkaisusta. Selvästi tarpeellista tietoa! Esitän kuitenkin pari korjausta tai eriävää tulkintaa.

    Ainoa ero ulkomaalaisen pelaajan rekisteröinnissä ennen sarjan alkua ylemmän ja alemman sarjatason välillä on tuo ilmoittamisen ja lisenssin lunastamisen ajankohta, joko 31.8. mennessä tai ennen ensimmäistä sarjaottelua. Pelkkä lisenssin ostaminen ei siis riitä alemmissakaan sarjoissa, vaan pitää myös ilmoittaa pelaaja liittoon.

    Säännöissä ei taida olla mitään estettä ulkomaalaisen pelaajan hyväksymiselle myös ylemmille sarjatasoille kesken kauden seuran anomuksesta. Ainoa edellytyshän on ”pysyvä asuinpaikka Suomessa”.

    1. Hallituksen linjaus on ollut että 2-divisioonaan ja alempiin voidaan ottaa näitä Suomeen kauden aikana muuttavia ulkomaalaisia. Tuota sääntöviidakkoa voisi kevätkokouksen siunauksella hieman viilata.

Vastaa