18-SM ja Nappulaliiga, KoKa (A) – lauantain tulokset ja kuvat

Linkki tiedostoon: 18SM ja Nappulaliiga lauantain tulokset (1).xls

Koskella saatiin joukkue- ja nelinpelimestareita

Alle 18- ja 12-vuotiaiden SM-kisojen avauspäivä Koskella sujui ainakin pääosin ennakko-odotusten mukaisesti. Mestaruudet ratkottiin molempien ikäluokkien joukkuekisassa sekä vanhemman ikäluokan nelinpeleissä. Mittaa pelipäivälle kuitenkin tuli, sillä aamun klo 9:n aloituksesta huolimatta pelit saatiin päätökseen vasta juuri 19 jälkeen.

Vanhemmissa naisjunioreissa TIP-70 vei kaksoisvoiton. Ainakin nimeämisteknisesti luokassa tapahtui yllätys, kun kakkosjoukkueen Aleksandra Seppänen ja Elina Veidenbaum iskivät mestareiksi. Hopeaa Jaimielee Enriquezille ja Mia Kellowille ja pronssia PT Espoolle joukkueella Alisa Sinishin, Sonja Ylinen ja Yang Yixin.

Seppäsestä tuli lauantaina tuplamestari, sillä hän voitti myös ikäluokkansa nelinpelin Jyväskylän Maria Girlean kanssa. Loppuottelussa kukistui Kellowin sisaruspari, joista Ella edustaa OPT-86: ta ja Mia Tikkurilaa.

Naisjunioreiden nelinpelimitalistit

Kaksoismestariksi iski myös Espoon Aleksi Räsänen, joka vei poikien nelinpelin Parsin Sam Khosravin kanssa. vaikka Tikkurilan Juho Kahlos ja Espoon Lassi Lehtola johtivat loppuottelua jo 2-0. Toisen mestaruutensa Aleksi otti Espoon riveissä joukkuekisassa. Joukkueessa pelasivat myös Lassi Lehtola ja Ilari Sell.

Isäntäseura KoKalle päivä oli pronssinen, jota koskelaisille jaettiin niin 18-vuotiaiden joukkuekisassa kuin 18-vuotiaiden nelinpelissäkin. Rasmus ja Matias Vesalainen sekä Martti Kanasuo joutuivat antautumaan joukkuekisan välierässä Tikkurilalle 2-3, kun vain Rasmus pystyi voittoihin.  Veljekset ovat tasaisia, sillä viikko sitten mestaruussarjakarsinnoissa Matias oli parempi. Kaksikko nappasi pronssia myös nelinpelissä, kuten myös Jimi Koivumäki ja Jaroslav Bril.

Miesjunioreiden nelinpelin mitalistit.

12-vuotiaissa pojissa nähtiin yksi päivän yllätyksistä, kun Oulu kukisti loppuottelussa Tikkurilan puhtaasti 3-0. Ottelu ratkesi käytännössä jo ensimmäisessä pelissä, kun Luka Oinas paransi ottelun aikana otteitaan roimasti ja löi Jimi Koivumäen 0-2 alatilanteen jälkeen 3-2. Mestarijoukkueessa myös Eetu Mäkelä pelasi tappiottoman kisan.

Oululaiset osasivat kertoa, että kyseessä olim Lukan neljäs ja Eetun toinen perättäinen joukkuemestaruus. Melkoista! Merkille pantavaa oli, että keravalainen nuorisotyö alkaa kantaa hedelmää, mikä tarkoitti pronssia Pts Sherwoodille.

Nuoremmissa tytöissä pelattiin neljän joukkueen pooli ja siinäkin mestarin nimi oli TIP-70. Jaimielee Rodriquez oli kisassa omaa luokkaansa ja sai hyvää tukea Liia Saloselta, joka vielä taidetaan paremmin tuntea Jannika Oksasen jälkikasvuna. SM-pronssia veivät sisarukset Emily ja Sanni Turi Kotirannan Kunnolle.

Kisat jatkuvat sunnuntaina kaksinpeleissä ja 18-vuotiaiden sekanelinpelillä. Aloitus on klo 9. Lauantaina pelattiin lohdutusluokat poikien joukkuekisassa ensimmäisellä kierroksella pudonneille, mutta sunnuntaina vain ”pääarvontojen” mukaisesti.

Kuvagalleria (Maaret Koivumäki) lauantain mitalisteista

 

8 thoughts on “18-SM ja Nappulaliiga, KoKa (A) – lauantain tulokset ja kuvat

 1. Oli todella ikävää, että vain kolmelle parhaalle jaettìin tyttöjen joukkuekilpailuissa mitalit. Eli yhdet pronssimitalit jätettiin jakamatta. Näin on kohdeltu tyttöjä myös Ruskeasuon SM-kilpailuissa. Perusteluna se, että kun luokka pelataan poolina, saadaan selville, kuka on kolmas ja kuka neljäs. Mutta eihän sellaista sääntöä ole meidän sääntökirjassa. Tai ainakaan minä en ole sellaista nähnyt. Ei SM-kisan järjestäjillä voi olla oikeutta päättää asiasta itse ja olla jakamatta mitaleita ja SPTL:n on toimittava sääntöjen mukaan. Mitalit eivät maksa käytännössä mitään, mutta ne tuottavat ison ilon palkintojenjaossa niin pelaajille kuin taustahenkilöille. Valokuvia otetaan, saadaan taputukset, kotona mitalia voi näyttää isovanhemmille, tädeille, sedille. Ja mitali on hieno muisto pelaajalle! Eihän se pelaajien vika ole, että mukana oli vain neljä joukkuetta! Tai joskus kaksinpelissä neljä pelaajaa. Siitä siis rangaistaan, että luokka pelataan poolina eikä cuppina.

  Nyt pronssimitalia ei haluttu siis antaa kahdelle 9-vuotiaalle tytölle, joista toinen täytti 9 samana päivänä. Mitali olisi ollut hieno asia, jota olisi palkintopallilla ollut mukava juhlia. Olisi pronssimitalit olleet pieni tunnustus myös U18-luokan tytöille. Minäkin ottaisin mielelläni SM-mitalin neljän pelaajan luokassa!

  Olen puhunut tästä jo monta vuotta ilman vastakaikua järjestäjien taholta. Onko todella uusi sääntö (”myös tytöille pitää jakaa aina kahdet pronssimitalit”) ainoa mahdollisuus hoitaa asia tilanteessa, jossa naiset eivät järjestä SM-kilpailuja?

  Ehdotan, että kilpailuvaliokunta ottaa asian hoitaakseen. Myös tytöt ansaitsevat kahdet pronssimitalit!

  1. Aivan! Noudattakaamme siis sitä tietoa, että säännöt mainitsevat mitalit vain mestaruussarjan kohdalla. Sääntöjen mukaan SM-kilpailuissa (henkilökohtainen SM, juniori-SM:t, veteraani-SM, joukkue-SM, veteraanien joukkue-SM. BC-SM, DE-SM. A-SM) ei jaeta mitaleita ollenkaan. Kuka on siis mennyt antamaan niitä mitaleita ilman sääntöjen määräystä? Entä SM-kilpailujen kiertopalkinnot? Niitäkään ei mainita sanallakaan!

   Ehdotan siis mieslogiikalla, että ainakin kaikki kauden 2023/2024 aikana jaetut SM-mitalit kerätään takaisinjromuttamista varten. Myös kiertopalkinnot romutettakoon!

   Nappulatyttöjen joukkuekilpailun kiertopalkinto on muuten jäänyt jollekin seuralle matkan varrella. Oli surkean näköistä, että pojille annettiin kiertopalkinto mutta ei tytöille. EGYL AB lahjoitti vuonna 1979 kiertopalkinnon sekä poikien että tyttöjen joukkuekilpailuun. Mahtoiko tyttöjen kiertopalkinto sitten kadota jo 90-luvulla vai vasta 2000-luvulla? Ehdotan, että tytöille hankitaan uusi kiertopalkinto.

 2. Lähti liian aikaisin eikä voi poistaa.

  Sivu ”M12JO conso” – puuttuu finaalin tulos

  Sivu ”N12JO pooli” – tulokset puuttuvat taulukosta

  Puuttuuko sivu ”M18JO”? Vrt. sivu M12JO.

Vastaa