18-SM ja Nappulaliiga, sunnuntain tulokset, raportti ja kuvat

Linkki tiedostoon: 18SM ja Nappulaliiga sunnuntain tulokset (1).xls

Girlea, Räsänen, Enriques ja Koivumäki kaksinpelimestareita – Girlea ja Lehtola historiallisia mestareita

Alle 18- ja 12-vuotiaiden saatiin päätökseen sunnuntai-iltana puoli seitsemän maissa. Viimeisen pallon iskivät pöytään Lassi Lehtola ja Maria Girlea, jotka 18-vuotiaiden sekanelinpelin loppuottelussa kukistivat Alisa Sinishinin ja Aleksi Räsäsen pitkän kaavan mukaan 3-2.

Teko oli sinänsä historiallinen, sillä kyseinen luokka pelattiin nyt SM-kisoissa ensimmäistä kertaa. Liittokokous myönsi sille kyllä virallisen SM-arvon. SM-pronssit nappasivat Elina Veidenbaum ja Juho Kahlos sekä Jaroslav Bril ja Alexandra Seppänen. Jo välierät olivat tiukkoja, joten aikatauluteknisesti voi sanoa, että uuden luokan mukaan ottaminen hankaloittaa kisajärjestäjien roolia jonkin verran.

Sekanelinpeli

PT Jyväskylän Maria Girleasta tuli sunnuntaina kaksoismestari, sillä hän voitti myös N18-luokan. Loppuotteluun kiipesi Oulua edustava Ella Kellow, mutta sitä hän ei selkävaivojen pelossa enää halunnut pelata. Pronssia Tikkurilan Alexandra Seppäselle ja Espoon Yang Yixinille. Seppänen kiusasi semissä Ellaakin aika lailla ja Alexandra palkittiin sunnuntaina siis kahdella SM-pronssilla.

N18

Poikien vastaavan kisan vei Espoon Aleksi Räsänen. Melko hankalan kautta, sillä seurakaveri Lassi Lehtolalla oli ratkaisuerässä jo kaksi ottelupalloa tilanteessa 10-8. Ei riittänyt tällä kertaa. Aleksi menetti ainoat eränsä finaalissa, mutta Lassi sai taistella täydet viisi erää niin kvartassa isäntäseuran Matias Vesalaisen kanssa kuin semissä Parsin Sam Khosravia vastaan.

Kaiken kaikkiaan luokka oli tasoltaan mainio ja 32 pelaajan jatkokaavio varsin korkealuokkainen. Näimme useita hienoja ja hyvätasoisia pelejä, joista mainittakoon ainakin Juho Kahloksen ja Kaiun Rasmus Vesalaisen kvartta, jonka Tikkurilan mies voitti 3-2.

M18

Nuorempien tyttöjen paras oli Tikkurilan Jaimielee Enriques. Loppuottelussa kaatui tätä luokkaa vielä monta vuotta pelaavat MBF:n Kamilla Kadar 3-1. Pronssia Oulun Lu Jialille ja Kotirannan Sanna Turille Vaasaan vietäväksi.

N12

Myös samanikäisten poikien luokan voiton vei suurin ennakkosuosikki eli Tikkurilan Jimi Koivumäki. Finaaliin nousi Eetu Mäkelä, joka Oulun jäsentenvälisessä semissä löi Luka Oinaksen 3-2. Toinen pronssimitalisti oli Sherwoodin kovasti kehittynyt Eeka Vihreälaakso. Luokan loppuottelun alku oli erikoinen, sillä Mäkelä johti avauserää jo 10-3, mutta Jimi nousi vielä voittoon. Se sopi kuvaan, sillä hän vei luokan mestaruuden ilman erätappioita.

M12

On sinänsä ilahduttavaa, että tämä juniori-SM on kasvamassa niin suureksi, että sitä ei monessakaan paikassa Suomessa voi enää järjestää. Ja aikataulut ovat hankalia joka tapauksessa, kun samat pelaajat tuppaavat menestymään eri luokissa. Nytkin järjestäjät suunnittelivat aikatauluja aika lailla etukäteen, mutta eivät lopulta onnistunee siinä ihan pysymään.

Mutta ruoka ja koulumajoituksen taso näyttivät kelpaava. Kosken Kaiku kiittää ja toteaa, että hyviä junioreita näyttää jo mainittujen paikkakuntien lisäksi tulevan myös esimerkiksi Kuopiosta, Tampereelta, Kemistä ja Rovaniemeltä. Jälkimmäisen joukkueen Kaiku palkitsi suklaalevyillä, sen verran pitkän kisamatkan pojat tekivät.

 

One thought on “18-SM ja Nappulaliiga, sunnuntain tulokset, raportti ja kuvat

Vastaa