Uudistuneelle Mailapelit.fi-sivustolle varhaiskasvatuksen opetusmateriaalia

Uudistuneelle Mailapelit.fi-sivustolle varhaiskasvatuksen opetusmateriaalia – vantaalaiset eskarit videoiden tähtinä

Uudistuneelle Mailapelit.fi-sivustolle on kuvattu 34 vauhdikasta opetusvideota varhaiskasvatusikäisten lasten sekä pienten koululaisten mailapeli- ja palloilutaitojen harjoittelemiseen niin päiväkodeissa ja kouluissa kuin kotonakin. Lisäksi sivustolta löytyvät nyt tiedot mailapelien välineistä kouluille ja päiväkodeille. Tavoitteena on edistää ja ohjeistaa mailapelien kokeilemista kaiken ikäisten, myös pienempien, lasten kanssa.

Materiaali on tehty lähinnä koulujen ja päiväkotien käyttöön, mutta myös seurojen ohjaajat löytävät täältä ohjeita omaan toimintaan.

Suomen pöytätennis-, sulkapallo-, squash- ja tennisliittojen Mailapelit varhaiskasvatuksen ja koulupäivän liikunnallistamisen tukena -hanke sekä Vantaan Leikkien liikkumaan -varhaiskasvatushanke yhdistivät voimansa marraskuisessa videointiprojektissa, johon osallistui yhteensä 18 esikoululaista Päiväkummun ja Koskimyllyn päiväkodeista. Sulkapalloliiton syksyn 2016 viestintäharjoittelija Petri Hautalan kuvaamat videot julkaistiin niillä esiintyville pienille pelaajatähdille tiistaina 28.2.2017. Eskarit pääsivät samalla myös testaamaan pelitaitojaan, jotka näyttivät olevan hyvin tallella. Nyt varhaiskasvatuksen mailapelivideoita pääsevät ihastelemaan kaikki muutkin.

Kiitokseksi osallistumisesta videointiprojektiin päiväkodit saivat pelivälineitä, jotka ovat päässeet nopeasti tositoimiin. ”Pingismailat ovat meillä olleet kovassa käytössä, kuten myös muutama päivä sitten saapuneet miniverkot. Eskarit jaksavat touhuta niiden kanssa todella pitkään, sillä verkko tarjoaa sopivasti haastetta: onnistuuko lyönti verkon yli? Erittäin nopeasti huomaa myös, kuinka lasten taidot kehittyvät!” kertoo Henna Ikonen Päiväkummun päiväkodilta.

Vinkkejä niin päiväkoti- kuin kouluikäisten lasten kanssa pelailuun sopivista harjoitteista sekä välineistä löydät sivulta www.mailapelit.fi.

Lisää aiheesta: Mailapelikoordinaattori Maria Hokkanen, maria.hokkanen[a]mailapelit.fi, 050 322 5488

Mailapelien lajiliittojen kouluyhteistyö Facebookissa: www.facebook.com/mailapelit.fi/

Vantaan Leikkien liikkumaan -hankkeen juttu videoinnista: http://leikkienliikkumaan.blogspot.fi/2016/12/mailapeli-ideoiden-videointi.html

 

Vastaa