Ensimmäistä kertaa järjestettävän Pingisgaalan ehdokaslista on julkaistu. La 14.12. Hotel Arthurissa järjestettävän gaalan palkittavat valitaan yleisöäänestyksen tai valiokuntien päätösten perusteella.
Äänestä gaalan voittajia TÄÄLTÄ.
Osta lippusi gaalaan TÄÄLTÄ.
Black Weekin kunniaksi tarjoamme vielä tämän viikon ajan gaalaliput alkuperäiseen hintaan!
EHDOKKAAT
Alta löydät kaikki gaalan palkintoehdokkaat. Kategorian perässä on ilmoitettu, kuka valinnan tekee.
Vuoden tyttöjuniori (HUV)
Jaimielee Enriquez, TIP-70
Saavutti keväällä peräti kahdeksan eri juniorisarjojen SM-mitalia sekä pronssia aikuisten sekanelinpelissä. Maaliskuussa hän sai Kuukauden pingisteko -palkinnon. N14-ikäluokan GP-sarjasta tuli kakkossija sekä joukkuekisasta Suomen mestaruus.
Maria Girlea, PT Jyväskylä
Putsasi pöydän 18-vuotiaiden SM-kisoissa kolmella kultamitalilla. Edusti Suomea NETU:ssa, eteni junioreiden EM-kisoissa 32 parhaan joukkoon ja raivasi tiensä myös aikuisten EM-kisoihin, joissa nappasi yhden voiton, jatkopaikka pääkaavioon jäi yhden pisteen päähän.
Kamilla Kadar, MBF
Harjoitellut tunnollisesti ja kehitys on ollut huima. Satsaus pöytätennikseen on tuonut menestystä sekä kotimaassa että ulkomailla: seitsemän SM-mitalia juniorisarjoissa, N14 GP-sarjan ykkössija sekä useita hienoja voittoja Eurominichamps-kisassa ja Ruotsissa.
Vuoden poikajuniori (HUV)
Jimi Koivumäki, TIP-70
Reissannut pingiksen perässä pitkin ja poikin Eurooppaa. Harjoittelu maistuu ja menestystäkin on tullut. Keväällä 2024 junioreiden SM-tasolta irtosi kuusi mitalia sekä M14 GP-sarjan kakkossija. Osallistunut aktiivisesti ETTU:n leireillä ja pelaa kotimaan sarjojen lisäksi Ruotsissa Ängbyn riveissä. Marraskuussa Jimi voitti vielä A-luokan Suomen mestaruuden.
Lassi Lehtola, MBF
Otti urallaan rohkean askeleen ja siirtyi harjoittelemaan, pelaamaan ja opiskelemaan Eslöviin, Ruotsiin. Junioreiden SM-kisoista tarttui mukaan kahdeksan SM-mitalia. Saavutti M18 GP-sarjan voiton ja miesten GP-sarjan kakkossijan.
Aleksi Räsänen, PT Espoo
Pelannut nuoresta iästään huolimatta jo Suomen sarjojen lisäksi ammattilaisena Italiassa ja Ruotsissa. Edusti Suomea sekä junioreiden että aikuisten EM-kisoissa ja NETU:ssa. Voitti M18-ikäluokan SM-kisoissa kolme kultaa ja yhden hopean. Aikuisten kaksinpelin SM-pronssi.
Vuoden naispelaaja (HUV)
Ramona Betz, Linnan Pingis
Eteni 26 vuoden tauon jälkeen suomalaisena naispelaajana EM-kisojen pääkaavioon eli 64 parhaan joukkoon. U21 EM-kisoissa Ramona eteni 32 parhaan joukkoon. Aikuisten kaksinpelin SM-hopeaa.
Marina Donner, HIK Pingis ja MBF
Näyttää nuoremmille hienoa esimerkkiä, että pöytätennistä voi harrastaa kansallisella huipulla vielä veteraani-iässäkin. Todellinen mitalirohmu sekä veteraaneissa että aikuisissa: kolme veteraanien MM-kultaa, kaksi kultaa ja yksi pronssi aikuisten NETU:ssa, kolme kultaa veteraanien NETU:ssa sekä kaksi kultaa ja yksi pronssi aikuisten SM-kisoissa.
Maria Girlea, PT Jyväskylä
Putsasi pöydän 18-vuotiaiden SM-kisoissa kolmella kultamitalilla. Edusti Suomea NETU:ssa, eteni junioreiden EM-kisoissa 32 parhaan joukkoon ja raivasi tiensä myös aikuisten EM-kisoihin, joissa nappasi yhden voiton, jatkopaikka pääkaavioon jäi yhden pisteen päähän
Vuoden miespelaaja (HUV)
Alex Naumi
Kovatasoisen Ruotsin Pingisliganin sekä Hollannin ja Englannin mestari. SM-kisoista hopeaa ja pronssia, NETU:sta kolme kultaa ja yksi pronssi. Tärkeitä voittoja myös Kosken Kaiulle Mestaruussarjassa.
Benedek Olah
Maamme ykköspelaajan asema ei horjunut. Tuplakultaa SM-kisoista, tripla NETU:sta, EM-kisoissa 32 parhaan joukkoon, jossa voitti ainoana pelaajana kaksi erää EM-kultaan edenneeltä Alexis Lebrunilta. Slovenian WTT Feederistä hopeaa.
Aleksi Räsänen
Aleksi on pelannut nuoresta iästään huolimatta jo Suomen sarjojen lisäksi ammattilaisena Italiassa ja Ruotsissa. Edusti Suomea junioreiden EM-kisoissa ja voitti M18-ikäluokan SM-kisoissa kolme kultaa ja yhden hopean. Aikuisten kaksinpelistä SM-pronssia.
Vuoden parapelaaja (HUV)
Timo Averjanov
TIP-70:n riveissä pelaava Timo on kiertänyt aktiivisesti kansallisia kilpailuja ja osallistunut myös kansainvälisiin koitoksiin. Kotimaassa kilpailut ovat sujuneet mainiosti, sillä vuoden aikana vantaalaisen rating on noussut 167 pisteellä.
Timo Natunen
Podgorican ja Costa Bravan ITTF-turnauksista hopeaa napannut Timo jäi todella niukasti ulos Pariisin paralympialaisista. Haastoi tiukasti vuoden aikana luokkansa maaiilman parhaita ja voitti mm. Podgoricassa rankingnelosen Korean Kim Hakjinin.
Aino Tapola
Suomen ainoa parapöytätennispelaaja Pariisissa ja lajin sinivalkoinen keulakuva maailmalla. Paralympialaisissa tie päättyi ensimmäisen kierroksen tappioon. Nappasi neljä palkintosijaa ITTF:n alaisista kilpailuista.
Vuoden veteraanipelaaja (veteraanivaliokunta)
Riku Anttila, TIP-70
Maamme aktiivisimpia veteraanipelaajia. Oli mukana SM-kisoissa, Viro-ottelussa ja veteraanien TOP-kilpailuissa, joissa nappasi 60-vuotiaiden kultaa. Myös 60-vuotiaiden joukkuekilpailun Suomen mestari.
Marina Donner, MBF ja HIK Pingis
Näyttää nuoremmille hienoa esimerkkiä, että pöytätennistä voi harrastaa kansallisella huipulla vielä veteraani-iässäkin. Todellinen mitalirohmu sekä veteraaneissa että aikuisissa: kolme veteraanien MM-kultaa, kaksi kultaa ja yksi pronssi aikuisten NETU:ssa, kolme kultaa veteraanien NETU:ssa, kaksi kultaa aikuisten SM-kisoissa.
Orvo Kattainen, Atlas
Maamme kokenein aktiivipelaaja Orvo on ahkera kilpailija vielä 92-vuotiaana.Vuonna 1932 syntyneiden kultaista ikäluokkaa edustava Orvo on kilpailujen lisäksi osallistunut myös tänä vuonna liiton aikuisleirille. Peliä voi kehittää vielä yli 90-vuotiaanakin!
Kai Merimaa, Wega
Yksi Suomen kaikkien aikojen menestyneimmistä veteraanipelaajista oli jälleen mitaleilla veteraanien MM-kisoissa. Kaksinpelin pronssi ja nelinpelin kulta 90-vuotiaiden sarjasta Rooman MM-kisoista takaavat paikan ehdokkaaksi.
Vuoden kehittynein pelaaja (kilpailuvaliokunta)
Niko Hämäläinen, KuPTS
Harva olisi vuoden alussa arvannut, että Niko nappaa 13-vuotiaiden kaksinpelin Suomen mestaruuden. Kehitys on jatkunut vahvasti koko vuoden. On voittanut ja haastanut maamme top20-pelaajia.
Noel Metsätie, PTS Sherwood
Vuoden kovin ratingnousija. Pisteitä on karttunut lisää vuoden aikana yli 800. Nyt tämä keravalaisen pingiskoulun kasvatti on jo lukemissa 1666. Etenkin loka-marraskuussa useita kovia päänahkoja.
Eetu Mäkelä, OPT-86
Oululaisen pöytätenniksen suurlupaus. On parantanut pelitasoaan vuoden aikana mojovasti, mistä tuoreimpana osoituksena on paikka 16 joukossa A-luokan SM-kisoissa. 2.-divisioonan syyskaudelta vakuuttava 10-3 rekordi 12-vuotiaana.
Max Takkavuori, TIP-70
Viime kaudella kilpapöytätenniksen aloittanut 11-vuotias Max on harpponut isoin askelin eteenpäin pingistaipaleensa alkumatkan. Rating on noussut yli 600 pisteellä vuonna 2024 ja kehitys jatkuu vahvana.
Axel Visuri, PT 75
Axel on 16-17-vuotiaana tehnyt upean nousun 1,5 vuodessa alle 800 ratingin pelaajasta B-luokan Suomen mestariksi ja vahvaksi 1.-divisioonan pelaajaksi. Kalenterivuoden 2024 aikana pisteet ovat nousseet 1529:stä 1957:een.
Vuoden pingistoimittaja (liiton viestintä)
Julkaistaan gaalassa.
Vuoden pöytätenniskoulu (yleisöäänestys)
Voittaja palkitaan Stigan välinesetillä.
Leppävaaran koulu (Espoo)
Espoossa pöytätenniksen välituntipelaaminen on luultavasti Suomen aktiivisinta. Leppävaarassa pingispöytiä kulutetaan espoolaisillakin mittareilla kovaa tahtia. Koulu osallistuu myös aktiivisesti Espoon vuosittaiseen koulukilpailuun ja menestyy aina hyvin.
Teräsrautelan koulu (Turku)
300 oppilaan Teräsrautelan koulu on todellinen pingispelaajan toiveuni. Koululla on pöytiä sisällä ja ulkona, jonka johdosta pelaaminen on aktiivista välitunneilla ja pingistä pelataan myös liikuntatunneilla. Innokas henkilökunta on auttanut pingisinnostuksen kasvussa.
Vaajakosken yhtenäiskoulu (Jyväskylä)
Monet Jyväskylän kilpajunioreista ovat saaneet pingiskipinänsä Vaajakosken koululta. Koulun pingispöydät ovat aktiivisessa välituntikäytössä, ja Vaajakoskelta on osallistuttu innokkaasti myös mm. koululaisten SM-kisoihin.
Vuoden pingisteko (yleisöäänestys)
Star gives back
Suomen aktiivisimman kilpailunjärjestäjän tittelin ansaitseva Arto Luukkainen aloitti viime kaudella upean Star gives back -kampanjan, jonka puitteissa suomalaisia pingisjunioreita on tuettu reilusti yli 10 000 eurolla.
Aikuisten NETU-menestys elokuussa
Suomen miesten ja naisten maajoukkueet saavuttivat laajalla tasolla menestystä Pohjois-Euroopan mestaruuskilpailuista Latvian Riikasta. Kultaa tuli kaikista miesten sarjoista, eli joukkuekisasta, nelinpelistä (Olah/Naumi) ja kaksinpelistä (Olah). Kultaa vuoltiin myös naisten nelinpelistä (Girlea/Donner), minkä lisäksi saavutettiin viisi muuta mitalia. Kyseessä on kaikkien aikojen paras suomalaistulos näistä kilpailuista.
Aino Tapola paralympialaisissa
Pöytätenniksen suurin näyteikkuna ovat eittämättä olympialaiset ja paralympialaiset. Paris Expo Porte de Versailes’n pingisareenan huumasta ainoana suomalaisena saanut nauttia Aino jäi tällä kertaa ensimmäiselle kierrokselle, mutta jo kisoihin pääsy on upea saavutus.
Vuoden seura (pistetaulukko)
Julkaistaan gaalassa. Kategorian voittajalle 500 euron palkinto Pöytätennisrahastosta.
Vuoden tsemppiseura (yleisöäännestys)
Kategorian voittajalle 500 euron palkinto Pöytätennisrahastosta.
MBF (Helsinki)
Perinteinen MBF on Matti Vainion johdolla iskenyt uuden vaihteen silmään. Useiden kymmenien pelaajien koulukerhot ja pöytätenniksen palauttaminen Olympiastadionille ovat yksittäisiä esimerkkejä MBF:n tämän vuoden onnistumisista. Stadin junnupingis voi paremmin kuin vuosiin.
PTS Sherwood (Kerava)
Sherwood on suomalaisen pöytätenniksen raikkaimpia tuulahduksia viime vuosilta. Keravan laadukas juniorityö on näkynyt tämän vuoden aikana pelaajien huimana kehityksenä. Seurassa on panostettu todella paljon myös tyttöjen pelaamiseen ja aloittelijoiden toimintaan. Perhepingiskin kukoistaa Keravalla!
Smash (Helsinki)
Itähelsinkiläiset ovat ottaneet viimeisen vuoden aikana isoja askeleita eteenpäin. Alexander Dyroffin työteliäs valmennusote, Ari Ahokkaan taustatuki ja Lassi Nykäsen hyppäys seuran taustoille ovat nostaneet Smashin toiminnan laatua ja määrää huimasti.
Vuoden seura-aktiivi (yleisöäännestys)
Mergim Kelmendi, Turun Pyrkivä
Valmentajana, kilpailujen vetäjänä ja monipuolisena seuratoimijana varmistaa sujuvan arjen seuran kaikille jäsenille. Mergimin pitkäjänteinen työskentely, lämminhenkisyys ja sitoutuminen junioreiden kasvatustyöhön tekevät hänestä arvostetun ja luotettavan hahmon seurassaan..
Kristian Mustonen, Rovaniemen PT-60
Kristianilla on ollut iso merkitys rovaniemeläisen pöytätenniksen uudessa nousussa. Hoitaa jämäkällä ja ammattimaisella otteella PT-60:ssa sekä puheenjohtajan, junioripäällikön että päävalmentajan rooleja.
Konsta Ojanen, POR-83
Konstan työpanos Porilaiset-83:n arjessa on merkittävä. Seuran viestintä ja markkinointi on parasta A-ryhmää. Uusien pelitilojen löytäminenkään ei ole Konstalle ratkaisematon ongelma. Jokainen seura tarvitsisi oman Konstan.
Teemu Oinas, OPT-86
Mitä Oulun ja oikeastaan koko Suomen pöytätennis tekisi ilman Teemua? Valmentaja, seurajohtaja, aktiivipelaaja, pingisisä ja kaikkea siltä väliltä. Käyttää uskomattoman paljon aikaa oululaisen pöytätenniksen hyväksi.
Tapio Passinen, PTS Sherwood
Sherwoodin loistavan seuratyön maestro. 2021 perustetussa seurassa henki on kohdillaan, mistä on kiittäminen paljolti Tapsaa. Aloittelijakisojen erinomainen järjestäjä ja koko lajimme kultakimpale.
Toni Soine, PT Espoo
Suomen suurimman pöytätennisseuran puheenjohtaja Toni ei parrasvaloissa paistattele, mutta on hoitanut Espoon seuraa vakain ottein. Tulokset puhuvat tämän miehen puolesta.
Vuoden valmentaja (yleisöäännestys)
Martti Autio
Aino Tapolan valmentajana toiminut Mara on tehnyt pitkän päivätyön suomalaisessa pöytätenniksessä. Analyyttinen, intohimoinen ja urheilijoidensa puolesta taisteleva Mara on nostanut paramaajoukkueen tekemisen tason korkealle.
Mika Räsänen
Toiminnanjohtajan paikalta ammattivalmentajaksi siirtynyt Mika antaa panoksensa lajille juniori- ja yksityisvalmentajana. Mm. Aleksi Räsäsen, Maria Girlean ja Kamilla Kadarin valmentajana toiminut Mika tuntee lajin kuin omat taskunsa.
Mattias Bergkvist
Liiton päävalmentaja Berkka on tehnyt mainiota työtä “Rusan ryhmän” ja maajoukkueen valmentajana. Tämän vuoden NETU-menestys ja Lassi Lehtolan nopea nousu maajoukkuepelaajaksi ovat esimerkkejä tämän vuoden taidonnäytteistä.
Vladimir Bril
Oulun päävalmentajana parin kauden ajan toiminut Vladi on Suomen ehdotonta eliittiä lajitekniikan valmennuksessa. Kielimuurikaan ei valmennusta haittaa, sillä hän osaa näyttää elein oikeat tekniikat ja demonstroi oppeja ymmärrettävällä tavalla.
Reilu pelaaja (yleisöäännestys)
Kategorian voittajalle palkinto Suomen urheilun eettiseltä keskukselta (SUEK).
Tapio Tuuttila, OPT-86
Jokainen Tapsan kanssa pelannut tietää, että pelaamisen kylkeen tarjolla on jos jonkinlaista tarinaa. Tapsa ei ole kuitenkaaan vain tarinaniskijä, vaan myös ahkera seura-aktiivi, suurisydäminen pelikaveri ja pelityyliä lukuunottamatta kerrassaan positiivinen ilmestys.
Elmeri Räsänen, KuPTS
Kuopion kilpajunioreista olisi tähän kategoriaan voinut nimetä oikeastaan kenet tahansa, koska he esiintyvät aina edukseen. Elmeri on todella fiksu, positiivinen ja mukava pelaaja, joka suhtautuu pöytätennikseen suurella intohimolla.
Riku Autio, PT 75
Huippupelaaja ja huippumies. Riku on tehnyt kovasti töitä kehittyäkseen edelleen pelaajana, mikä on näkynyt syksyllä mm. GP-sarjan menestyksenä. Hän on silti ennen kaikkea pelaajana aina kohtelias ja reilu. Erään vastustajan mukaan “mies, jolle on melkeinpä mukavaa hävitä”.
Anne Stenberg, PT 75
PT 75:stä tulee selvästi mukavaa porukkaa, koska tähän kategoriaan ehdokkuuksia napsahti kaksi. Rauvolan pingissuvun edustaja on iloinen ja empaattinen pelaaja, jota vastaan on ilo pelata.
Vuoden pingisperhe (yleisöäännestys)
Koivumäet, TIP-70
Todella aktiivinen perhe, jolle pöytätennis ei ole osa elämää, vaan elämä osa pöytätennistä. Pojat Joel ja Jimi ovat ikäluokkansa kärkipelaajia. Vanhemmat Sami ja Maaret ovat aktiivisia seuratoimijoita, talkoolaisia ja nykyään myös osa-aikaisia Rusan kahvilan pyörittäjiä. Maaret valittiin liittohallituksen jäseneksi syyskokouksessa.
Kadarit, MBF
Tässä taloudessa käydään kohta kovaa kilpailua perheen kovimman pelaajan tittelistä. Äiti-Ildiko pitää vielä johtopaikkaa, mutta 9-vuotias Kamilla tulee takaa kovaa vauhtia. Isä-Leventekin kehittyy koko ajan, mutta perheen naiset taitavat viedä pisimmän korren. Pelaamisen ohella koko perhe on aktiivinen seuratoimija MBF:ssä ja Ildiko liittohallituksen uusi varajäsen.
Brilit, OPT-86
Brilin perhe elää ja hengittää pöytätennistä Oulussa. Isä-Vladimiri toimii Oulun seuran päävalmentajana, äiti avustaa valmennuksessa ja lapset pelaavat. Lapsista Iaroslav on ikäluokkansa kärkeä Suomessa.
Girleat, PT Jyväskylä
Girleat ovat olleet nostamassa vahvasti jyväskyläläistä pöytätennistä pingiskartalle. Isä-Liviu toimii seuran puolipäiväisenä valmentajana. Tytär-Maria on Suomen parhaita naispelaajia ja poika-Mihai on palannut vahvasti kilpailuihin pienen tauon jälkeen. Taustalla äiti-Viorica antaa oman panoksensa.
Äänestä gaalan voittajia TÄÄLTÄ.
Osta lippusi gaalaan TÄÄLTÄ.
Suomen pöytätenniksen nykyisestä (suomalaisittain) aika mukavasta tilasta kertoo se, että on vaikea äänestää samalla kun ehdokkaat ovat hyviä! Joudun varmaan äänestämään 3.12. klo 23:50.