Urheilijan silmin verkkosivusto avattu, pöytätennis mukana

Urheilumuseon Urheilijan silmin -verkkosivu on nyt avattu ja 21 ensimmäistä videota julkaistu. Urheilumuseon Urheilijan silmin -videot esittelevät lajeja urheilijan perspektiivistä

Urheilumuseo on avannut Urheilijan silmin -verkkosivun, jonka GoPro-kameroilla kuvatut videot esittelevät eri urheilulajeja itse liikkujan näkökulmasta. Yhteistyössä urheilijoiden kanssa tuotettujen videoiden avulla on mahdollista kokea urheilijan silmin ja korvin, miltä suoritus autenttisesti näyttää ja kuulostaa. Osa videoista sisältää myös urheilijoiden haastatteluja. Verkkosivustolla julkaistiin avaamisen yhteydessä 21 lajivideota. Mukana on eriikäisten ja -tasoisten urheilijoiden suorituksia. Tunnetuimpia Urheilijan silmin -videoita kuvanneita urheilijoita ovat esimerkiksi alamäkiluistelija Paavo Klintrup, endurokuljettaja Marko Tarkkala, alamäkipyöräilijä Anssi Koskinen, futsalpelaaja Panu Autio, jousiampuja Anne Lantee ja katutanssija Jussi Sirviö. Lajivalikoimaa täydennetään jatkuvasti, ja Urheilumuseo julkaisee lisää videoita vielä tämän vuoden aikana.

Urheilumuseo haluaa Urheilijan silmin -videoilla innostaa ihmisiä liikkumaan ja kokeilemaan uusia lajeja. Hanke on merkityksellinen myös urheilun lajikirjon dokumentoimisen ja tallentamisen kannalta. Vastaavaa useita urheilulajeja kattavaa tallennushanketta ei ole toteutettu Suomessa aiemmin. Urheilijan silmin -hanke on toteutettu Museoviraston museoiden innovatiivisiin hankkeisiin myöntämällä avustuksella.

Vastaa