Tiedotusterveisiä

EM-karsinnoissa tuli tappiot, mutta mahtuipa menneeseen viikkoon yksi hyväkin uutinen. Opetus- ja kulttuuriministeriö korotti toiminta-avustustamme 10 000 eurolla, mikä tuleekin hyvään tarpeeseen. Ja osoittaa, että tunne eteenpäin menosta ei ole ihan pelkästään omassa päässämme. Jo vähän aiemmin kiva uutinen oli Benedek Oláhin 10 000 euron urheilija-apuraha.

Liittohallitus kokoontui keskiviikkona, lähinnä valmistellen edessä olevaa liittokokousta. Mutta olipa listalla muutakin. Käytännöksi otetussa valiokuntien tilannekatsauksessa saa hyvän käsityksen siitä, mitä lajissamme kulloinkin tapahtuu.

Kilpailuvaliokunta ja mestaruussarjan finaaliturnauksen joukkueet keskustelevat edelleen turnauksen ajankohdasta ja pelipaikasta. Se sen sijaan on selvää, että GP-finaalit pelataan PT Espoon kevätkisan yhteydessä. Valiokunta totesi myös, että KuPTS selviytyi SM-järjestelyistä mainiosti. Suuren pelimäärän vuoksi liittokokoukselle esitetään MK:n pelaajamäärien sijoittamisen osalta nykyisen 8 pelaajan sijaan 8-16 pelaajan sijoittamista.

Työvaliokunta on lähinnä etsinyt yhteistyökumppaneita Benedekille ja järjestellyt joukkorahoituskampanjaa, josta lisää myöhemmin. Lisenssivakuutuksestakin on neuvoteltu ja vastailtu OK:n ja OKM:n erilaisiin kyselyihin.

Lajihistoriikki etenee aikataulussa ja se tullaan julkaisemaan 80-vuotisjuhlien yhteydessä, jotka järjestetään lokakuussa 2018. Jo nyt on tärkeää huomata, että tärkeitten seuraihmisten ansiomerkkiasiat on pistettävä kuntoon. Muistakaa, että esimerkiksi kultaista ansiomerkkiä ei voi saada suoraan, vaan ensin on anottava (ja saatava) hopeinen merkki! Eli toimeen kannattaa käydä juuri nyt ja heti.

IT-valiokunta totesi, että livelähetykset ovat vakiinnuttaneet paikkansa. Jatkossa livelähetyskanavan nimi on Pingis-TV. Valiokunta kehittelee myös pelaajien ottelutietokantaa.

Sonja raportoi, että kansainvälisillä kentillä ITTF suunnittelee uutta ratinglaskentaa, joka otettaisi käyttöön vuoden 2018 alussa. Esimerkiksi Finlandia Openin näkökulmasta uusi esitys ei ole ongelmaton. ETTU puolestaan miettii, kuinka kehittää joukkueiden EM-karsintaa.

Ensi kevätkesän MM-kisoissa on ITTF:n puheenjohtajavaali, jossa ehdokkaana istuvan puheenjohtajan Thomas Weikertin ohella on mm. Jean-Michel Saive. SPTL tulee esittämään Asko Rasista ITTF:n tuomarivaliokuntaan.

Sääntövaliokunta on työstänyt esityksiä liittokokouksen sääntömuutosehdotuksiksi ja Seuravaliokunta totesi, että seitsemän pöytätennisihmistä osallistui VOK 2 -koulutukseen Pajulahdessa. Se järjestettiin yhteistyössä sulkapalloliiton kanssa. Yhtenä uutena ideana pelaajien lisäksi on heitetty mm. välituntipingis. Huippu-urheiluvaliokunta puolestaan on suunnitellut kevään ja kesän kisoja sekä leirejä.

Kevätliittokokous pidetään lauantaina 18.3 klo 15 Ruskeasuolla. Toivon luonnollisesti mahdollisimman runsasta osanottoa. Esillä ovat mm. toimintakertomus ja tilinpäätös sekä muutama sääntömuutosehdotus, jotka ovat esillä liiton sivuilla. Liittohallitus esittää myös lisenssihintojen tarkistusta sekä vakuutuksen liittämistä lisenssiin.

Asko Rasinen on valmistellut kansallisen ylituomarikoulutuksen (national referee) järjestämistä Suomessa. Alustava päivämäärä on 5.-7. toukokuuta ja paikkakunta Helsinki. Kouluttaja on belgialainen Isabelle Beumier.

Kilpailukalenterin 2017 /2018 ensimmäinen versio pyritään saamaan esille kesäkuun alussa. Toivomus on, että seurat/pelaajat perehtyvät kunnolla kilpailukalenteriin jo alkukesän aikana, jotta korjausehdotuksiin ehditään reagoida.

Kansainvälistä pöytätennispäivää vietetään 6. huhtikuuta. SPTL ei ole ollut asiassa kovinkaan aktiivinen, mutta mikään ei estä mitä tahansa tahoa aktivoitumasta hienon lajimme PR:n edistämiseksi!

Muistakaa se liittokokous!

Esko Heikkinen

 

5 thoughts on “Tiedotusterveisiä

  1. Ehdotan että tuohon Pingis-TV-hommaan satsataan niin, että otetaan siihen editointikykyinen kaveri, joka voisi koota esim. mestaruussarjasta joka kierrokselta Top-5 tai vastaavan pallokimaran. Näitä on helppo jakaa sitten sosiaalisessa mediassa ja tuoda pingistä tyrkylle hienolla tavalla. Tähän tarvitaan myös parempaa kamera-asettelua ja kunnon pelitilaa, jotta ballong-pallot eivät pääty aina väliaitatörmäykseen, ja että pelaajat näkyvät koko pallon ajan kuvassa.

  2. Erinomainen idea. PingisTV:n toiminta perustuu toistaiseksi täysin vapaaehtoistyöhön ja vuoden verran on nyt panostettu erityisesti suoriin TV-lähetyksiin. Videoiden jälkikäsittelyssä ja muiden videoiden tuottamisessa on paljon tilaa pöytätennisyhteisöä hyödyttävälle toiminnalle. Toimintaedellytykset, julkaisukanava sekä aktiivinen yleisö ovat jo tältäkin osin valmiina.

  3. Todennäköisesti tuollaisen kunnon koosteen tekemiseen vaadittaisiin, että kuvataan kahdella kameralla, toisella menee se rupukuva live-lähetykseen ja toisella sitten parempi laatu isolla kuvakulmalla. Ja se urakka on aika järjetön, kun aletaan työstämään tuntien matskua koosteeseen. Vaikkapa aikoinaan kun kuvasin Silja-Maljaa, nin heitin hanskat tiskiin tosta ideasta, kun pelkkien matsien erottelu toisistaan oli aika aikaavievää.
    Mutta olishan se hienoa, jos joku tuohon ryhtyisi.

    Saisikos ton pingis TV:n linkin ihan näille sivuillekin suoraan johonkin valikkoon? Pingis TV on nimenä pirun huono. Sillä tulee Ruotsin ilmeisesti vastaava kanava eikä hakutuloksissa ainakaan omiin silmiin ollut yhtään osumaa tähän suomalaiseen pingis tv:een.

  4. Koosteen voi aina tehdä käytettävissä olevista videoista. Työkalutkin löytyvät valmiiksi samasta pilvestä kuin videotkin, joten sinällään kynnys koosteiden tekemiseen ei ole ihan valtava.
    Lisäkameroita ja parempaa kuvalaatua sekä ohjausta voidaan hyödyntää sekä suorissa lähetyksissä, että muissa videoissa. Näihin kaikkiin vaikuttaa oleellisimmin vapaaehtoisten kapasiteetti. Mitä enemmän homma tehdään heti paikanpäällä, sitä vähemmän tarvitaan jälkikäsittelyä ja koostamista.
    Kotimainen PingisTV näytti jo nyt olevan haussa kakkosena, joten nopeasti se sieltä nousee. PingisTV on tulossa paremmin myös SPTL.FI sivustolle.

  5. Näköjään se on haussa ykkösenä, jos osaa kirjoittaa sanan yhteen ”pingistv” pienilläkin kirjaimilla toimii, joten ei tarvitse edes muistaa oikeaa kirjoitusasua.
    Mutta jos kirjoittaakin sanan erikseen ”pingis tv”, niin sillä haulla ei kyllä perille löydä.

Vastaa