Tiedotusterveisiä

Liittokokous eli liiton korkein päättävän elin kokoontui eilen lauantaina Ruskeasuolla. Seuroista oli joko paikalla olevan edustajan tai valtakirjan kautta edustettuna 17. Se on alle kolmannes jäsenistöstä, mutta ei silti ollenkaan huono määrä lähihistorian valossa tarkasteltuna. Varsinaisten kokousedustajien lisäksi paikalla oli muutama muukin, kuten hallituksen jäseniä ja liiton toiminnanjohtaja ja puheenjohtaja.

Kevätkokouksen tärkein tehtävä on tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen hyväksyminen sekä vastuuvapauden myöntäminen. Lisäksi ohjelmassa oli muutama sääntömuutos sekä jo etukäteen keskustelua herättänyt liittohallituksen esitys lisenssihintojen korottamisesta.

Toimintakertomus (tosin pienin lisäyksin) ja tilit hyväksyttiin ja vastuuvapaus myönnettiin, vaikka kokousväki kaipasi luonnollisesti selityksiä sille, miksi mennen vuoden luvut näyttävät runsaan 40 000 euron miinusta. Osa siitä oli suunniteltua, ihan kaikki kuitenkaan ei. TIP-70:n Jarmo Siekkinen edellytti liittohallitukselta parempaa talouden seurantaa, mistä ponnesta ei millään voi olla eri mieltä.

Sääntömuutosehdotukset olivat isolta osin teknisiä, mutta ”tavallista pelaajaa” voivat jatkossa koskettaa ainakin seuraavat päätökset:

  • Lisenssin voi ensi kaudesta lähtien maksaa myös itse omasta verkkopankistaan
  • Sarjaotteluiden pöytäkirjoja ei enää lähetetä minnekään, vaan edellytys on, että tulokset kirjataan suoraan sähköiseen järjestelmään
  • Jos pelaa sarjaottelun ilman lisenssiä, siitä seuraa seuralle sarjamaksun suuruinen sakko. Pisteiden menetyksen voi estää, kun maksaa lisenssin kolmen päivän sisällä tiedoksisaannista.
  • Joensuulaiset olivat tehneet liittokokoukselle esityksen uudesta SM-kisasta eli DE-SM:stä (ratingit 1500 ja 1300). Se hyväksyttiin, joten ensi kaudella kisataan myös D- ja E-luokan SM-mitaleista BC-SM:n tapaan. Kiitos Joensuuhun hyvän idean esittämisestä.

Kokous totesi, että liittohallitus voi jatkaa neuvotteluja pelaajille vapaaehtoisesta tapaturmavakuutuksesta. Sitä paljon vilkkaampi keskustelu käytiin hallituksen esityksestä, jossa lisenssihintoja olisi tarkistettu siten, että mukana olisi ollut myös kaikkien yleisin eli aikuispelaajien lisenssi.

Tarjolla oli myös ehdotus, jossa lisenssihintoihin ei olisi koskettu ollenkaan. Päätökseksi tuli kokouskompromissi, jossa kaikkien muiden paitsi ”aikuislisenssin” hintoja korotetaan viidellä eurolla.

Se oli liittohallituksen näkökulmasta hiukan Pyrrhoksen voitto, sillä nyt korotimme lisenssejä tavalla, jolla ei liitolle tulevan rahan kannalta ole suurta merkitystä. Mutta kuten valtioneuvos Johannes Virolainen aikanaan totesi, ”demokratia on puhunut ja pulinat pois”.

Uudet säännöt sääntövaliokunnan puheenjohtaja Kimmo Arenius päivittää perinteisesti kesälomallaan ennen kauden alkua.

Kokouksen puheenjohtajana toiminut Wegan Pekka Kolppanen veti asiat jämäkästi  läpi runsaassa kahdessa tunnissa, vaikka keskustelu oli ajoittain hyvin reipasta. Hyvin vedetty!

 

Vastaa