Aleksandran, Alexin ja Samin Juniori-SM

MPTS-13:n Aleksandra Titievskaja sekä isäntäseura Kosken Kaiun Alex Naumi ja Sam Khosravi olivat kisan hahmoja, kun pöytätenniksen 13- ja 15-vuotiaiden henkilökohtaiset luokat pelattiin sunnuntaina Koskella. Mäntsälän Titievskaja voitti molempien ikäluokkien tyttöluokat, Alex oli paras alle 15-vuotiaissa ja Sam alle 13-vuotiaissa. Kosken kaksikko voitti yhdessä myös 15-vuotiaiden nelinpelin.

Vanhempien junioreiden kaksinpelissä suurin ennakkosuosikki Alex ei hävinnyt erääkään. Espoon Arttu Pihkala sinnitteli loppuottelussa kaksi erää jatkopalloille, mutta Alex oli lopussa väkevämpi. Kolmansiksi sijoittuivat Oulun Juhana Tuuttila ja Kaiun Sam Khosravi, josta tuli kisojen mitalirohmu viidellä mitalillaan.

Sam voitti 13-vuotiaiden loppuottelussa Espoon Aleksi Räsäsen 3-1. Kaksikko kohtasi viikonlopun aikana peräti neljästi ja lopputulos oli 3-1 Samin eduksi. 13-vuotiaiden pronssit menivät Tikkurilan Joonas Kylliölle ja Kaiun yllättäjälle Matias Vesalaiselle, joka pudotti jatkosta Sam Lin. Lohdutussarjan paras oli Hangon Joona Räsänen.

15-vuotiaiden nelinpelissä pronssia nappasivat Kaiun Esa Kanasuo ja Oulun Juhana Tuuttila sekä Lahden Leonid Pullinen ja Mäntsälän Maksin Titevskii. Hopea meni Espoon parille Pihkala/Räsänen. Mestarista ei ollut pienintäkään epäselvyyttä, sillä Alex ja Sam selvittivät kisan ilman erätappioita ja tiukin erä koko kisassa oli 11-8.

Naisjunioreissa Aleksandra lämmitteli ensin selvän voiton alle 13-vuotiaissa. Vastassa poolissa oli pelkästään Hangon tyttöjä, joista Julia Sjöholm sijoittui toiseksi ja Angelina Holmström kolmanneksi. Pari vuotta vanhemmissa oli vähän tiukempaa, mutta Aleksandra kukisti välierässä MBF:n Kaarina Saarialhon 3-0 ja loppuottelussa Porin Anni Heljalan samoin numeroin. Toinen SM-kolmonen oli Paraisten Carina Englund. Aleksandralta lipsahti koko päivän aikana vain yksi erä, Annia vastaan 15-vuotiaiden alkupoolissa.

Kisojen ikuisesti kiertävän tsempparipalkinnon kuittasi OPT-86:n Kittilässä asuva Henri Kujala. Kovaa taistelua ja hienoa käytöstä läpi kisan ja pelin tilanteesta riippumatta, kuului valintaraadin perustelu. Lisäksi kun Kittilästä käy Etelä-Suomessa kisoissa, palkinnon olisi voinut myöntää jo pelkästään sillä perusteella.

Kosken Kaiku kiittää.

Vastaa