Esa Miettinen parapöytätenniksen Slovenian avoimissa Laskossa 6.-9.5.2017

Esa Miettinen osallistuu parapöytätenniksen Slovenian avoimiin jotka pelataan Laskossa 6.-9.5.2017

Miettinen joukkueineen nappasi joukkuekilpailun voiton voittamalla Japanin joukkueen lukemin 2-0. Miettinen ei pelannut ottelussa. ”Oli mukava pelata hyvässä joukkueessa”, kommentoi Miettinen. Perez oli Riossa pronssiottelussa, tosin sen häviten. Nozdrunov oli Rion kovimpia mitalisuosikkeja siihen saakka kunnes Venäjä suljettiin kisoista pois.

Miettinen osallistuu Ismo Lallon kanssa viikon päästä joukkueiden MM-kilpailuihin Slovakian Bratislavassa. Valmentajana tulee toimimaan Martti Autio.


Miettinen joukkueineen selviytyi aamun semifinaalista Israelia vastaan joukkueiden loppuotteluun. Miettinen pelasi nelinpelissä Nodzrunovin kanssa ja hävisivät 3-1 parille Gordon / Shur. Vastustajien pelaajien näppyläpeli sai sotkettua nelinpelin kuviot. Nodzrunov ja Perez Gonzalez voittivat omat kaksinpelinsä 3-0 joten ottelusta 2-1 voitto. Loppuottelussa vastaan asettuu Japanin ykkösjoukkue.


Joukkuekisa alkoi myöhään sunnuntai-iltana. Miettisen joukkue (Miettinen, Nodzrunov ja Perez Gonzalez) voitti Puolan lukemin 2-0, Miettinen ei pelannut tässä ottelussa. Toinen ottelu oli ohjelmassa maanantaina aamupäivällä ja Miettinen oli tositoimissa. Miettinen pelasi uutta saksalaista pelaajaa Kalbia vastaan. Kalb pelaa antikumi rystyllä, mailaa kuitenkin kädessä pyörittäen. Pelasin yksitoikkoisella taktiikalla, lähes kaikki avaukseni suuntasin kämmenelle. Syötin nopeita syöttöjä ympäri pöytää, kun Kalb halusi aina palauttaa antilla. Miettiselle ottelusta 3-1 voitto. Koko ottelusta siten 2-0 voitto Miettisen joukkueelle. Kolmannessa ottelussa nelinpelissä Perez Gonzalezin kanssa japanilaisia Takajimaa ja Tsujimuraa vastaan. Ottelusta selvä 3-0 voitto kotiin ja koko joukkueottelukin lukemin 2-0. Joukkuekisassa on nyt semifinaalivaiheessa vastassa Israel, ottelu pelataan tiistai-aamuna. Toinen semifinaali on Japani 1 – Saksa.


Miettinen on arvottu kaksinpelissä samaan lohkoon Suzukin (JPN), Pulpanin (CZE) ja Sameen (THA) kanssa. Alla tulokset Esan kommentteineen.

Miettinen – Pulpan 3-2 (9-11, 11-9, 11-9, 7-11, 11-7) (Nihkeä voitto, flunssa ei ole vielä kokonaan ohi mutta yritetään)
Miettinen – Suzuki 0-3 (8-11, 8-11, 5-11) (Kiersin liikaa Suzukin hyökkäyskarvakämmentä ja syötönpalautukset olivat liian helppoja. Viimeisessä ottelussa pakkovoitto Sameesta)
Miettinen – Samee 3-0 (11-2, 12-10, 11-4) (Rutiinivoitto. Ei tarvinnut esittää parasta)

Pulpan voitti Suzukin erin 3-1 joten Esa tippui eräsuhteilla jatkopeleistä. Kilpailusta jäi käteen vain osallistumispisteiden karttuminen. Tämä teoriassa mahdollistaa valinnan ensi vuoden henkilökohtaisiin MM-kilpailuihin.

Arvonnat ja aikataulut: http://dd7978b90kfgn.cloudfront.net/2017/05/Draw-and-Schedule-for-Mens-Singles-and-Womens-Singles-Events-Saturday-6th-May.pdf

Vastaa