Muutamia ”Best moments” -videoita Oulun Silmälaser Openista

Jospa julkaisisin muutaman ”Best moments” -videoni täälläkin, koska olen niihin niin kovin tyytyväinen.  Videoilla näkyy paljon hienoja asioita jokaiselle, joka on kiinnostunut pöytätenniksen tekniikasta ja juniorivalmennuksesta. Videoiden nuoret tähdet eivät ole Euroopan ihan parhaita ikäisissään, mutta silti peli on korkeatasoista.

Pallorallien hidastukset ovat olennaisia, koska niiden avulla näkee paremmin, mitä oikein tapahtuu. Ja jokainenhan sitten rakastaa taustamusiikkia hidastusten aikana!

Videot on kuvattu Oulun Silmälaser Openin yhteydessä sen lauantaipäivänä 22.4.2107.

Ensimmäisellä videolla 10-vuotias Arina Litvinova näyttää, kuinka pelataan puhdasta hyökkääjäpelaajaa eli Aku Leppästä vastaan.  Jos joku ei jostain syystä ole asiaa aiemmin kirjoituksistani lukenut, mainittakoon, että Arina on Viron ykköstyttö paitsi omassa ikäluokassaan 2006 myös 2005-ikäisissä. On varsin lupaava tapaus! Tällä videolla voi kiinnittää huomiota vaikkapa rytminvaihdoksiin, jossa palloon pannaan yhtäkkiä lisää vauhtia. Esimerkiksi kolmannessa erässä tilanteessa 6-8 pelattu pallo.

Toisella videolla 11-vuotias Kristina Vassiljeva (Viron kolmonen 2005-tytöissä) antaa oppitunnin siitä, miten pelataan puolustuspelaajaa vastaan (Philip Kenttä Haaparannalta). Katsokaapa vaikka sijoituksia niin ylä- kuin alakierteissäkin ja rytminmuutoksia.  Häkellyttävän hyvää peliä. Vastustaja kuitenkin voitti seuraavana päivänä 1600-luokan mutta Kristina tämän pelin 3-2.  Esimerkiksi seuraavissa neljännen erän tilanteissa Kristina päättää pallon hienolla kämmenlyönnillä kauas rystykulmaan:  0-1, 7-2.

Ilokseni huomasin, että TIP-70:n Daniel Tran pelasi muutaman todella upean pallon Arina Litvinovaa vastaan ja seuraavassa koosteessa hän jopa voittaa kaksi pallorallia koosteen kolmesta pallorallista. Daniel on mennyt huimasti eteenpäin kauden aikana!

Mutta kyllä pitää antaa arvo myös 12-vuotiaalle Kristina Andrejevalle (Viron 2004-tyttöjen kakkonen),  joka pelasi vallan erinomaisesti. Tässä kooste parhaista kohdista hänen  ottelussaan Kari Punnosta vastaan:

 

Vastaa