Minikadeteille kaksi semifinaalipaikkaa Liettuan avoimista

Juhannuksena järjestettiin 7.kerran Liettuan Vilnassa kadettien ja minikadettien avoimet. Suomesta kilpailun minikadettiluokkaan (-05 ja myöhemmin syntyneet) osallistuivat Sam Khosravi ja Aleksi Räsänen. Kilpailussa pelattiin joukkuekilpailu sekä kaksinpelit ja mukana oli järjestäjämaan lisäksi joukkueita yhdeksästä maasta.  

JOUKKUE:
Suomen pojat aloittivat joukkuekilpailun selvällä 3-0 voitolla Liettuan seurajoukkueesta. Toisessa ottelussa tuli vastaan etukäteen vahva lohkon ykkössijoitettu Venäjän/Valko-Venäjän yhdistelmäjoukkue, joka osallistui kisaan seuran nimissä. Suomen pojat lähtivät peliin erinomaisella asenteella ja hyvällä pelillä he etenivät ottelussa jo 2-0 johtoon. Peliä jatkettiin tiukoissa merkeissä, mutta valitettavasti nelinpeli sekä myös sitä seuranneet kaksinpelit kääntyivät hyvistä johtoasemista huolimatta erin 2-3 vastustajille. Näin myös kokonaisottelusta tappio samoin lukemin. Lohkon viimeisessä ottelussa vastaan tuli Liettua2. Suomen joukkue voitti ottelun lukemin 3-1 ja varmisti näin paikan kahdeksan parhaan joukkoon. Pelissä oli omat vaikeat hetkensä ja pieni keskittymisen herpaantuminen nelinpelissä aiheutti ainoan tappion.

Kahdeksan parhaan joukossa vastaan asettui Venäjä1. Pelaajat jatkoivat hyviä esityksiä ja väänsivät ottelusta tasaisten vaiheiden jälkeen tiukan 3-1 voiton. Semifinaalissa vastaan tuli Englanti/Hollanti yhdistelmäjoukkue.  Englannin Aadil Anand oli voittanut jo alkuvuodesta Unkarin minikadettikisan ja hän osoittautui myös tällä kertaa liian vahvaksi vastustajaksi, vaikka pojat häntä kohtalaisesti haastoivatkin. Nelinpeli oli ottelussa tärkeässä roolissa mutta tällä kertaa sekin päättyi vastustajalle, joten kokonaistuloksena 1-3 häviö.  

Suomen pojat pelasivat ensimmäistä kertaa yhdessä joukkuekilpailua, joten kisan aikana kokeiltiin tarkoituksella hieman erilaisia peluutusjärjestyksiä. Peleissä joukkuehenki oli erittäin hyvä, joka edesauttoi poikia hyviin pelisuorituksiin.

KAKSINPELIT:
Kaksinpelit aloitettiin neljän pelaajan alkulohkoissa.
Sam aloitti alkulohkon vahvasti voittamalla venäläisen Gaevin 3-0. Perään kaatuivat liettualainen pelaaja 3-0 sekä hollantilainen Chambet-Weil 3-2, joten alkulohkosta ykkössija. 
Aleksi ei saanut ensimmäisessä pelissä parasta irti ja hävisi 0-3 venäläiselle Vasilieville, joka eteni myöhemmin turnauksen loppuotteluun. Toisessa pelissä tuli voitto Valko-Venäjän pelaajasta 3-0 ja lohkon viimeisessä pelissä samoin lukemin voitto liettualaisesta pelurista. Näin Aleksi lohkon kakkosena jatkopeleihin.

Jatkopelien ensimmäisellä kierroksella Aleksi kohtasi Venäjän Gazarianin, jonka hän voitti joukkuekisassa tiukasti erin 3-1. Myös tällä kertaa ottelu oli tasainen, mutta muutama hyvä eräjohto kääntyi vastustajalle ja tuloksena 1-3 häviö.

Sam kohtasi ensimmäisellä kierroksella liettualaisen pelaajan, jonka oli voittanut joukkuekilpailussa. Myös tällä kertaa voitto Samille erin 3-0. Kahdeksan parhaan joukossa Sam kohtasi Liettuan Lakatcenkon, joka oli saanut ensimmäisellä kierroksella luovutusvoiton. Peli lähti Samin osalta käyntiin hieman yskähdellen, mutta ensimmäisen erän häviön jälkeen Sam käänsi hienosti pelin itselleen erin 3-1. Semifinaalissa vastaan tuli Englannin Aadil Anand. Isokokoinen englantilainen oli semifinaalissa aktiivisempi ja eteni finaaliin erin 3-0.

Finaalissa Anand oli hetkittäin vaikeuksissa, mutta käänsi jokaisen erän loppupisteet väkisin itselleen ja oli kiistatta kisan paras pelaaja.

Suomalaisittain kilpailu oli positiivinen kokemus. Pojat saivat paljon tasaisia pelejä ja voittoja mm. hyvätasoisista venäläisistä pelaajista.  Joukkuekilpailun pronssi sekä Samin kaksinpelin pronssi olivat mukavia kotiintuomisia juhannusviikonlopulta.

Kilpailun tarkemmat tulokset: http://www.stalotenisas.lt/2017/06/23/7-ojo-lietuvos-jaunuciu-ir-mini-jaunuciu-atviro-cempionato-rezultatai/

 

2 thoughts on “Minikadeteille kaksi semifinaalipaikkaa Liettuan avoimista

Vastaa