Veteraanien EM-kilpailut, Helsingborg, 26.6.-1.7.2017, läjä mitaleita Suomeen

Veteraanien EM-kilpailut, Helsingborg, 26.6.-1.7.

BTK Rekord ja Ruotsin Pöytätennisliitto järjestävät tämänvuotuiset veteraanien EM-kilpailut jotka alkoivat tänään Helsingborgissa. Kilpailuihin on ilmoittautunut karvan verran yli 2000 pelaajaa joista suomalaisia on 56.

Kisojen suomalaismitalistit:

60-vuotiaiden miesten nelinpeli:

3. Hannu Sihvo (FIN) / Vladimir Tudvasev (RUS)
3. Martti Autio (FIN) / Risto Pitkänen (FIN)

Hannu Sihvo ylsi jättiyllätykseen venäläisen parinsa kanssa. Välierässä Rein Lindmäe (EST) ja Leonid Segal (UKR) olivat erin 3-1 parempia. Supisuomalainen pari Mästö Pitkänen ja Martti Autio pelasivat myös yllätysmitaleille. He hävisivät välieränsä niukasti luokan voittaneelle parille Jurgen Hecht (GER) / Manfred Nieswand (GER) erin 3-2. Summa summarum, loistavaa suomalaismenestystä tässä ikäluokassa.

65-vuotiaiden miesten nelinpeli:

2. Matti Lappalainen (FIN) / Jouko Manni (FIN)

Myös 65-vuotiaissa nähtiin suomalaismenestystä. ”Lappis” ja ”Jokke” etenivät aina loppuotteluun asti jossa Povilas Petras Baguzis (LTU) ja Feliks Kaplan (RUS) olivat niukasti 3-2 parempia. Loistosuoritus jokatapauksessa!

80-vuotiaiden miesten kaksinpeli:

2. Kai Merimaa (FIN)

Kaitsu Merimaa jyrää vuodesta toiseen EM-tasolla. Tällä kertaa loppuottelussa kuitenkin Ramesh Bhalla (ENG) oli erin 3-1 liian kova. Erinomainen tulos jälleen kerran kuitenkin.

85-vuotiaiden naisten nelinpeli:

1. Eeva Eriksson (FIN) / Ranghild Lundberg (SWE)

Eevalle parinsa kanssa voitot poolina pelatun luokan kaikista pareista, yksi ottelu 3-2 ja muut 3-0. Kultaa siis Suomeen!

85-vuotiaiden naisten kaksinpeli:

1. Eeva Eriksson (FIN)

Eeva kruunasi kisansa tuplamestaruudella voittamalla myös 85-vuotiaiden kaksinpelin mestaruuden. Välierässä ja finaalissa tippui yksi erä kummassakin. Upea suoritus!

Yleissivu: http://evc2017.com/

Arvonnat ja tulokset: http://www.ettu.org/en/events/european-veterans-championships/draws—results/

4 thoughts on “Veteraanien EM-kilpailut, Helsingborg, 26.6.-1.7.2017, läjä mitaleita Suomeen

  1. Hannu Sihvolle pronssia yhdessä venäläisparinsa kanssa 60-vuotiaiden nelinpelissä. HYVÄ ZIFFO! Ja jos oikein tulkitsin niin Eeva Eriksson ja Kai Merimaa ovat pelanneet itsensä ikäluokkansa kaksinpelien finaaleihin. Olikohan muita mitalisteja?

    1. Yksi kulta, kaksi hopeaa ja kaksi pronssia on saavutuksena veteraanien EM-kilpailuista Helsingborgista. Eeva Eriksson otti mestaruuden 85-vuotiaissa, voitti Saksan Wilken 3-1 finaalissa, Kai Merimaa toi 80-vuotiaiden hopeaa, samoin 65-vuotiaiden pari Jouko Manni / Matti Lappalainen, jotka hävisivät finaalin vain 3-2 numeroin. Pronssia saivat 60-vuotiaiden nelinpelistä Hannu Sihvo, jonka pari oli venäläinen Tudvasev sekä toinen semifinaaleihin päässyt pari Martti Autio / Risto Pitkänen. Saman sarjan lohdutusluokan finaaliin pääsivät Thomas Hallbäck ja Jukka Erkko.
      Hieno suoritus kaikkiaan. Onnittelut kaikille mitalisteille ja peleissään onnistuneille, erityisonnittelu mestaruuden voittaneelle Eevalle. Tarkempaa raportointia kilpailusta luvassa myöhemmin.

Vastaa