Tiedotusterveisiä

Liittohallitus kokoontui kevään jälkeen ensimmäistä kertaa tiistaina. Aluksi piti vähän kerrata, mitä kaikkea kesän aikana on tapahtunut ja mitä on suunnitteilla.

Sääntövaliokunnan puheenjohtaja Kimmo Arenius on päivittänyt liittokokouksessa hyväksytyt sääntömuutokset. Dokumentti löytyy liiton sivuilta. Uuttakin on valmistelussa, sillä viime kevään tapahtumista opimme, että sopupelisäännöstömme on rangaistuksien osalta kovin puutteellinen. Kimmo kertoi myös, että Asko Rasisen johdolla järjestellään monentasoisia tuomarikoulutuksia jo tälle syksylle.

Kilpailuvaliokunta on työstänyt sarjaohjelmia ja kaksi ylintä tasoa ovat jo kunnossa ja kakkosdivisioona viittä vaille. Sen sijaan kolmosessa riittää vielä työtä, sillä muutoksia on tullut melko paljon. Kilpailujärjestäjän ohjetta on päivitetty, kuten myös ratingasioita. Juniori-SM hakee vielä järjestäjää, mutta muilta osin kilpailukalenteri on lopullisessa kunnossa.

Seuravaliokunta on Taneli Keinosen johdolla valmistellut seurapäiviä (9.9), jonne tietenkin toivotaan mahdollisimman runsasta osanottoa. Myös välituntipingikseen panostetaan. Veteraanivaliokunta onnitteli kesän EM-mitalisteja (joita oli iloisen paljon) ja seuraava projekti eli Viro-ottelut on jo ovella.

Huippu-urheiluvaliokunnan arvion mukaan alkukesän MM-kisoissa oli mukavia otteita, etenkin Annalta, mutta JEM sujui tällä kertaa vähän mollivoittoisemmin. Annikan joukkuekisan ottelusuhde oli kuitenkin mainio. Vielä tässä kuussa Sam Khosravi, Aleksi Räsänen sekä Vesalaisen veljekset Matias ja Rasmus lähtevät Eurominichamps-kisaan Schiltigheimiin. Syyskuussa seniorimaajoukkueet (Benedek Oláh, Alex Naumi ja Miikka O´Connor sekä Anna Kirichenko, Annika Lundström ja Sofie Erkheikki) pelaavat EM-joukkuekisaa Luxemburgissa. Paikka on tiukka, sillä menestys ratkaisee, pääsevätkö Suomen joukkueet ensi kevään MM-kisoihin. Syyskuun leirillä on pelaajapalaveri, jossa tulevista maajoukkuepelaajille asetettavista ”vaatimuksista” puhutaan enemmän.

Työvaliokunnassa on etsitty liitolle yhteistyökumppaneita ja tehty liiton historiikkia. IT-valiokunta puolestaan on valmiudessa ottamaan pelaajatietokannan käyttöön jo tällä kaudella. Se tarkoittaa mm. automaattisempaa ratinglaskentaa. Kisajärjestäjät saavat jatkossa olla tulosten kanssa entistä tarkempia.

Jo piakkoin edessä on myös syksyn liittokokous, joka hyväksyy vuoden 2018 budjetin ja toimintasuunnitelman. Jatkuvasti kasvavien kulujen vuoksi mm. lisenssihinnan maltillinen tarkistus on taas tapetilla (siis kautta 2018-2019 koskien). Kuluvan vuoden suhteen näyttää siltä, että menojen suhteen riittää kirittävää, jotta pysymme budjetissa. Ensi vuoden toimintasuunnitelma lienee valmis lokakuun alkupuolella. Tässä yhteydessä voi kertoa tiedoksi, että kaikkien kulujen jälkeen Penan joukkorahoituskampanja tuotti melko tarkalleen 5 000 €. Tästä iso kiitos lankeaa Kurvisen Matille.

Liitto täyttää ensi vuonna 80 vuotta ja juhlia vietetään mitä todennäköisimmin 27. lokakuuta. Paikka on vielä auki, mutta se on selvää, että historiateos valmistuu hyvissä ajoin ennen tuota päivää.

Liittohallitus päätti palkita viime kauden aktiivisimmat kilpailijat kuluvan kauden lisenssimaksulla. He ovat Oulun Juhana Tuuttila (34 kisapäivää), Espoon Aleksi Räsänen (24), Kosken Esa Kanasuo (23) ja Tikkurilan Joonas Kylliö (23). Hienoa junioriaktiivisuutta!

Taneli Keinonen ja Teemu Oinas edustavat Suomea pohjoismaisessa nuorisourheilun konferenssissa Tanskassa ensi kuussa. Olympiakomitea vastaa leijonaosasta kuluja. Jukka Nieminen puolestaan kertoi Tampereen Koskikeskuksen yleisötilaisuudesta, jota Pena tähditti. Paikalla ollut ihmismäärä laskettiin sadoissa ja jatkoa kuulemma seuraa. Hienoa PT 75.

Viimeisenä asiana todettiin, että Helsingin piiri haluaa luovuttaa sekä Firmaliigan että Helsinki Openin järjestelyt liitolle. Ne otettiin vastaan, varsinkin kun TIP-70 on jo ehtinyt osoittaa kiinnostusta juniorikisan järjestämiseen.

Eiköhän tästä taas pingiskausi aikaan saada. Toivoton kaikille oikein hyvää kauden alkua.

Esko Heikkinen

Vastaa