Leonid Pullinen kaksoismestari Koskella

SPTL:n historian ensimmäiset D- ja E-luokkien SM-kisat käytiin viikonloppuna Koskella. Kisojen sankariksi nousi LPTS:n nuori Leonid Pullinen, joka voitti jaossa olleesta neljästä mestaruudesta tasan puolet eli kaksi. Leonid oli paras sekä 1500 (D)-luokan kaksin- että nelinpelissä. Jälkimmäisessä hänen kumppaninsa oli isäntäseuran Kosken Kaiun Bahman Khosravi, joka omaa uraa paremmin tunnetaan Samin ja Joonatanin isänä.

D-luokkaan lähti yli 50 pelaajaa. Leonid oli lopulta aika ylivoimainen, sillä sekä välierä YPTS:n yllättäjän Jarmo Toivolan että loppuottelu TuPyn Jari Heikkilän kanssa meni 3-0. Rohkeuden puutteestakaan poikaa ei voi syyttää, sillä hän vaihtoi kesken kisan mailaansa uudet kumit. Luokan toinen kolmonen oli HäKin Ville Rantanen.

Pohjanmaalaiset hallitsivat 1300 (E)-luokan pelejä melko lailla. Kotirannan Kunto nappasi kaksinpelissä kaksoisvoiton, kun Bengt Lerviks oli tiukassa finaalissa hiukan parempi kuin Börje Ström. Pronssit menivät pääkaupunkiseudulle eli Espoon Jussi Hakalalle ja Tikkurilan Harri Kylliölle.

Saman luokan nelinpelin finaalin kumpikin kaksikko koostui vähän kokeneemmasta ja vähän nuoremmasta pelaajasta. Seinäjoen Pekka Övermark (kokeneempi) ja Risto Jokiranta (nuorempi) löivät Ylivieskan Jarmo Toivolan (k) ja Jami Kokkolan (n) 3-1. Sekä Jokiranta että Kokkola pelaavat tyylikästä pingistä. Varsinkin välierässä Jamin kämmenspinni oli tehokas.

Toivola oli kisan ehdottomia yllättäjiä, sillä plakkariin iskettiin myös prossimitali 1500-luokan kaksinpelistä. Mainita kannattaa myös Hämeenlinnan perusvarma Pauliina Niskanen, joka nappasi SM-pronssin kummankin luokan nelinpelistä ja eri parin kanssa.

Ensimmäistä kertaa järjestetyt kisat osoittivat heti sekä tarpeellisuutensa että jännittävyytensä. Väki tällä tasolla on niin tasaista, että sijoitettujen on hankala pitää pintansa ja yllätyskäänteitä tapahtuu jatkuvasti jopa erän sisällä. Osanottajakaarti käyttäytyi mainiosti ja kisojen henki oli mainio.

Kisapallo oli uusi Stiga Perform. Tällä tasolla pommit eivät ole vielä kaikkien kovimpia, mutta eipä mennyt pallojakaan rikki: järjestäjän käsityksen mukaan vain yksi ja sekin siksi, että Kujalan Jari sattui vahingossa astumaan sen päälle. Eli uudet pallot kestävät ihan eri tavalla kuin edellisen pallosukupolven aikana.

KoKa selvisi järjestelyistä vähintään kohtuudella. Ensimmäistä kertaa aikatauluun merkitty ruokatauko tuntui toimivan hyvin. Kaiun Facebook-sivuille ilmestyy kuvia ja koko kisan ajan pyörinyttä nettistriimiäkin katseltiin mukavasti.

Kosken Kaiku kiittää ja onnittelee uusia SM-mitalisteja.

One thought on “Leonid Pullinen kaksoismestari Koskella

Vastaa