Ängby International, Aleksandra Titievskaja hopealle 15-vuotiaiden luokassa

Aleksandra Titievskaja vastasi suomalaisittain parhaasta suorituksesta Tukholmassa järjestetyssä Ängby International- kilpailussa. Vielä lauantaina 13- ja 14-vuotiaiden luokissa Aleksandra haki parasta peliään mutta oli kuitenkin 13-vuotiaiden kvartassa häviten ykkössijoitetulle Linn Olssonille. Sunnuntaina pelatussa 15-vuotiaiden luokassa Aleksandra pelasi todella hyvin ja eteni alkulohkon voiton jälkeen finaaliin saakka, jossa hän hävisi ykkössijoitetulle Nomin Baasanille erin 1-3.  Matkalla finaaliin Aleksandra otti mm. maukkaan revanssin Linn Olssonista vieden pelin suoraan erin 3-0. 


15-vuotiaiden kolme parasta, hopealla Aleksandra Tietievskaja 

Sunnuntaina myös Arttu Pihkala selviytyi palkintopallille oltuaan 15-vuotiaiden poikien luokassa kolmas. Ajoittain luokassa todella vahvaa peliä esittänyt Arttu ei semifinaalissa saanut aivan parastaan irti ja hävisi tiukasti kakkossijoitetulle Hugo Törngrenille viidennen erän jatkopalloilla. Myös lauantaina pelatuissa otteluissa Arttu esitti hyviä otteita ja oli kvartassa 17-vuotiaiden luokassa, jossa tuli tappio luokan voittaneelle Hugo Nettarpille. Perjantaina miesten kaksinpelissä Arttu pelasi itsensä jatkoon lohkon ykkösenä, mutta ensimmäisellä kierroksella arpa heitti vastaan kisassa Norrtulls SK:ta edustaneen Miikka O´Connorin, jota vastaan tappio 1-3.

Matias Ojala oli miesten ykkösluokassa semissä ja hävisi kanadalaiselle Ängbyn seuraa edustavalle Matthew Lehmanille tiukasti 3-2. 17- ja 20-vuotiaissa kohtalona oli aikainen tippuminen mutta miesten kaksinpelissä Matias selvitti tiensä alkulohkosta kakkosena jatkoon. Ensimmäisellä kierroksella 0-3 tappio Marcus Johanssonille. 

Aleksi Räsänen voitti 12-vuotiaissa oman alkulohkonsa ja eteni lopulta kvarttoihin, jossa tappio luokan voittaneelle Isak Alfredssonille. 13-vuotiaissa Aleksi voitti ensimmäisellä kierroksella 05-ikäluokan listan nelosen Mattias Sandholtin 3-1. 16 parhaan joukossa vastaan tuli saman ikäluokan kakkonen Carl Wallerstedt, jota vastaan viidennen erän 10-7 johto kääntyi tappioksi. 

Joonas Kylliölle kisa oli ensimmäinen ulkomailla pelattu turnaus. 13-vuotiaissa Joonas voitti ensimmäisellä kierroksella qatarilaisen vastustajan ja toisella kierroksella todella ennakkoluuloton peli ykkössijoitettua Pontus Carlssonia vastaan. 2-0 eräjohto kääntyi kuitenkin 2-3 häviöksi. 15-vuotiaissa Joonas selvitti tiensä alkulohkosta jatkoon, mutta ensimmäisellä jatkokierroksella pelit päättyivät.

Veeti Valasti oli lähellä jatkoon pääsyä miesten kaksinpelissä. Yhden voiton lisäksi tiukka 2-3 häviö päätti pelit. Junioreissa ja miesten ykkösluokassa arpa ei ollut kovin suosiollinen ja tuloksena aikaiset tippumiset.

Sam Li otti kisassa pari mukavaa voittoa. 17-vuotiaissa Sam eteni toiselle kierrokselle tiukan 3-2 voiton turvin ja 15-vuotiaiden alkulohkossa kaatui norjalainen vastustaja. Pelit kuitenkin päättyivät alkulohkoon.

Rasmus ja Matias Vesalainen osallistuivat kisassa vain 06-ikäluokkaan. Tällä kertaa pojille ei tullut alkulohkossa menestystä.

Miikka O´Connor, Noah Steif ja Sofia Erkheikki osallistuivat kisaan ruotsalaisen seuran nimissä. Miikka eteni miesten kaksinpelissä 16 parhaan joukkoon, jossa 0-3 tappio toiseksi sijoitetulle Yan Minghuille. Sofia Erkheikin pelit päättyivät ensimäisellä kierroksella 1-3 häviöön Stina Zetteströmille. Noahin peli ei kulkenut aivan parhaalla mahdollisella tavalla selkävaivojen vuoksi, eikä luokissa tullut isompaa menestystä.

Kisoihin osallistui Suomesta myös MBF:n nimissä Lauri Hakaste, Leo Kettula ja Lauri Jansson. MBF:n pojille kotiintuomisina kisasta muutama voitto ja rutkasti uusia kokemuksia.

Kisojen aikana herätti hieman ihmetystä Ruotsissa käytössä oleva sijoitusmenetelmä. Luokasta riippuen 4-8 pelaajaa sijoitetaan, jonka jälkeen kaikki loput pelaajat arvotaan samanarvoisina. Tämä saattaa aiheuttaa sen, että joistakin alkulohkoista sekä cup-kierrosten alkupeleistä tulee melko eritasoisia ja arvalla on hieman isompi merkitys. Parhaat pelaajat kuitenkin selvittävät tiensä yleensä myös tällä menetelmällä loppukierroksille.

Tuloksia: http://resultat.ondata.se/000433/

Yleissivu: http://www.angby.com/foreningen/Arbetsrum/angbysinternational

Vastaa