VAU tiedote – Löydä oma seura -palvelu auttaa tukea tarvitsevia liikunnan pariin

Löydä oma seura -palvelu auttaa tukea tarvitsevia liikunnan pariin

Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU on julkaissut verkkosivuillaan uuden Löydä oma seura -palvelun.

Löydä oma seura -palvelusta voi hakea niitä urheiluseuroja, paikallisyhdistyksiä, kunnan liikuntavuoroja ja muita toimijoita, joilla on valmiuksia ja halua ottaa mukaan toimintaansa vammaisia ja tukea tarvitsevia harrastajia. Toimijoita voi palvelusta hakea muun muassa sijainnin, lajin ja toiminnan kohderyhmän mukaan.

Palvelu tarjoaa ratkaisuja niin sanottuun kysynnän ja tarjonnan ongelmaan, jossa yhtäältä vammaiset ja tukea tarvitsevat henkilöt eivät löydä urheilu- ja liikuntatarjonnasta itselleen sopivaa harrastusta ja toisaalta vammaisurheilun ja soveltavan liikunnan toimintaa tarjoavat tahot eivät löydä toimintaansa riittävästi harrastajia.

Siinä missä vammattomat henkilöt voivat käytännössä valita haluamansa liikuntaharrastuksen koko olemassa olevasta tarjonnasta, on vammaisten ja erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden pyrittävä löytämään tahot, joilla on valmiuksia vastata heidän tarpeisiinsa. Tiedot näistä tahoista ovat pirstaleina ympäriinsä, ja tähän Löydä oma seura -palvelu tuo parannusta.

Löydä oma seura -palveluun on koottu seuroja ja muita toimijoita kolmen vuoden ajan, mutta listaus täydentyy edelleen jatkuvasti. Erityisesti kuntien omia ryhmiä ja paikallisten vammaisyhdistysten liikuntaryhmiä palveluun kaivataan lisää, mutta varmasti myös urheiluseuratarjonnasta löytyy edelleen puutteita. Löydä oma seura -palveluun voi ilmoittaa uusia toimijoita tai päivittää olemassa olevan toimijan tietoja yksinkertaisella sähköisellä lomakkeella.

Löydä oma seura -palveluwww.vammaisurheilu.fi/palvelut/loyda-oma-seura

Uuden toimijan ilmoittaminen tai vanhan toimijan tietojen päivittäminenhttps://www.webropolsurveys.com/S/F150E4D426F7247E.par

Lisätiedot: VAU, tiedottaja Lauri Jaakkola, puh. 045 136 8695, lauri.jaakkola@vammaisurheilu.fi

Vastaa