Kaikki kirjoittajan Esko Heikkinen artikkelit

Kosken kesäleiri pelattu – löytötavaroita tarjolla

Siivousporukan saldona oli mm. iso pyyhe, pari hupparia, lenkkarit, laturi ja kuulokkeet.

Periä saa Eskolta 05062532.

———————————————————————————————————————–

Perinteistä voidaan todella puhua, sillä leiri on Kosken koulukeskuksessa jo 16. kertaa. Taneli Keinonen on ollut mukana jokaisella leirillä ja johtaa tätäkin tapahtumaa. Muut valmentajat ovat Mattias Bergkvist (ma-ti), Mika Räsänen (ke-to), Markus Heikkinen ja Elmo Räsänen.

Kelit ovat hienot ja homma tuntuu toimivan aika hyvin, paitsi että suihkuista ei tiistaina tullut lämmintä vettä. Torstaina on vuorossa perinteinen leirisauna ja -uinti ja tietenkin myös leiripaitojen jako.

Kahdessa salissa on yhteensä 20 pöytää.

Uusia tarinoita liiton sivuilla

Historiakirjamme tulee ulos lähipäivinä. Sen jälkeen juttuja alkaa vähitellen löytyä myös verkosta. Jo nyt on otettu pieni alku, kuten voit täältä katsoa.

Urheilu on täynnä tarinoita ja historia ei ole milloinkaan valmis. Kirjammekin on joiltakin osin vanhentunut jo painosta tullessaan. Siksi historiaa on koko ajan tulkittava, täydennettävä, korjattava. Se sujuu verkossa kätevästi.

Tiedotusterveisiä

Aloitan tämänkertaisen raportin vähän harvinaisemmalla tavalla. Olemme nimittäin saaneet uutta kirjallista pöytätennistaidetta. Sellaiseksi tämä Juhani Karilan essee on ehdottomasti luokiteltava. Lue kirjoitus täältä: https://www.apu.fi/artikkelit/tapa-pallo

Liittohallitus kokousti tiistaina, pitkästä aikaa. Siksi alku otettiin valiokuntakatsauksilla. Tuntuu, että viime kuukausina toimintaa on ollut hurjasti.

Työvaliokunta seuraa taloutta, joka tällä hetkellä menee koko lailla budjetin mukaisena. Myös päävalmentaja Bergkvistin työsuhteen jatkosta on käyty keskustelua ja hänen kanssaan jatketaan taas ainakin vuosi eteenpäin. Eläkevakuutusyhtiöiden kanssa on käyty keskusteluja pöytätenniksen saamiseksi osaksi työpaikkaliikuntaa. Varainhankinta on kovaa hommaa, jossa Matti Kurvinen on tehnyt liitolle arvokasta työtä.

Kilpailuvaliokunnan alla järjestettiin 13- ja 15-vuotiaiden SM-kisat liiton toimesta Helsingissä maaliskuussa. Kisa tuotti liitolle voittoa noin 1 500 €, joten pieni ihme, ettei mikään seura halunnut tätä aika helppoa kisaa. Nappulaliiga ja 17-vuotiaiden SM oli Oulussa ja nekin sujuivat hyvin. Tyttöjen luokissa oli kuitenkin harmittavan vähän pelaajia.

Edelleen on pelattu mestaruussarjan finaalit, SM-sarjan karsinnat sekä 1-divisioonan karsinnat. Yhden päivän tapahtumasta on tullut positiivista palautetta. Edessä on vielä GP-finaalit 19.5 Ruskeasuolla ja Finlandia Junior Open, johon jokaisen kotimaisen juniorin tulisi osallistua. Ensi kauden kilpailukalenterinkin pohja on julki.

Sääntövaliokunta päivittää liittokokouksessa hyväksytyt sääntömuutosehdotukset kesän aikana ensi kaudeksi. IT-valiokunta jatkaa PT Welhon kehittämistä myös nettisivuja ja pelaajatietokantaa edistetään mahdollisuuksien mukaan.

Paravaliokunta järjesti SM-kisat Tuulimäessä ja mukana oli 26 pelaajaa. Barcelonan avoimeen kisaan lähtee kuusi pelaajaa, jotka samalla saavat myös kansainvälisen luokituksen. Mukaan lähtee myös luokittelukoulutukseen osallistuva henkilö sekä kaksi valmentajaa. Hienoa!

Veteraanivaliokunta totesi, että veteraanien TOP-8 järjestetään 12.5 Ruskeasuolla (60-, 70- ja 80-vuotiaat). Las Vegasin kesäkuisiin veteraanien MM-kisoihin lähtee Suomesta iso joukko pelaajia.

Keskustelun seurastrategia siirsimme Tanelin loman vuoksi seuraavaan kokoukseen. Seuravaliokunta on pohtinut seurastrategiaa, jossa tavoite on saada seurat tekemään juniorityötä entistä nuorempien pelaajien kanssa ja tukea nimenomaan näin tekeviä seuroja.

Sonja raportoi MM-kisoista ja kokouspäätöksistä. Suomen miesten ja naisten joukkueet selvittivät tiensä 3. divisioonan alkulohkoista nousukarsintapeleihin. Ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Viro päätti naisten joukkueen nousuhaaveet, miehet hävisivät toisella kierroksella tiukasti Vietnamille. Alex ja Otto pelasivat minkä pystyivät ja Pena kärsi yhden tilastotappion. Anna-Sofia ja Anna pelasivat myös suurin piirtein odotuksien mukaan, Annaa vaivasi flunssa. Annika oli joukkueen paras ja hänen pelinsä on mennyt viime kuukausina vahvasti eteenpäin.

Kansainvälinen liitto päätti, että MM-kilpailujen joukkueiden määrää tiputetaan vuoden 2022 kisoihin 32 maahan. Siinä on meille tekemistä! Seuraavat eli 2020 kisat ovat Etelä-Korean Busanissa ja sinne suomalaisjoukkueet varmistivat paikkansa Halmstadin esitysten perusteella. Suomen ehdottama tutkimus verkkosyötön vaikutuksien selvittämisestä ei mennyt eteenpäin.

Euroopan liiton puheenjohtajan saamasta korvauksesta käydään paljon keskustelua. Asialle ei kokouksen päätöksen mukaisesti tehdä mitään, mutta mahdollista on, että asiaa puidaan vielä oikeudessa.

Kimmo Pihkala selvitti GDPR- eli tietosuoja-asioita. Ohjeistusta on tulossa ja pelaajatietorekisterin ensimmäinen versio on valmis. Ensi kaudella lisenssi lunastamisen yhteydessä pelaajat antavat luvan henkilötietojen käyttöön. Ilman tätä lupaa sarjoissa ja kilpailuissa pelaaminen ei onnistu. GDPR:ään liittyy monia muitakin asioita. Toiminnanjohtaja Mika Räsänen on tietosuojaasioista vastaava henkilömme ja Kimmo Pihkala hallinnoi tarvittavia toimenpiteitä.

Seuraava Pöytätennislehti ilmestyy kesäkuussa ja kentältäkin voi hyvin tarjota juttuja.  FJO:n lisäksi 22.5. pelataan naisten EM-karsintaottelu Israelia vastaan. Ottelu alkaa jo klo 17. Ensimmäistä kertaa järjestettävä FJO eli Finlandia Junior Open pelataan 26.-27.5.

Historiahanke on edennyt kaikin puolin aikataulussa. Mainioiden tilastojen kanssa siitä tuli yli 300 sivuinen teos. Matti Kurvisen järjestämän joukkorahoitushankkeen (Mesenaatti) kautta kirjaa on tilattu hieman yli 60 kpl. Jos onnistumme vielä myymään 100-150 kpl, hanke alkaa olla taloudellistikin kuivilla. Jokaisen vähän kauemman pelanneen kannattaa hankkia tämä kirja, jonka myyntihinnaksi tulee 50 €. Vaikuttaa myös, että kirjan kautta tulemme saamaan jonkin verran huomiota mediassakin. Mesenaattiin pääsee kirjaa tilaamaan täältä: https://mesenaatti.me/campaign/?id=857#single/view.

Bengt Ahti antoi SPTL:n 80-vuotisjuhlien tilannekatsauksen. Juhla pidetään Hotelli Presidentissä 27.10.2018. Harkinnassa on nettipohjaisen ilmoittautumislomake illalliskortin ostamiseen. Sen hinnaksi tulee 95 €. Ohjelmassa on mm. ansiomerkkien jakoa (seurat anokaa niitä tukijoillenne ja työmyyrillenne!), puheita ja hauskanpitoa. Martti Autio puuhaa iltaan kaksinpelin SM- voittajien tapaamista ja Jarmo Siekkinen aamupäivään ”100 vastaan 100” -ottelua virolaisia vastaan. Pääpuhuja on Olympiakomitean puheenjohtaja Timo Ritakallio.

Hallitus päätti vielä, että TOP-12 turnausten osallistumismaksut nousevat hiukan. Jatkossa kolmoskarsinta maksaa 20 € ja kakkonen, ykkönen ja lopputurnaus 25 € pelaajaa kohden.

Edessä on vielä mm. Ferenc Karsain valmentajakurssi ensi viikonlopulla Kisakalliossa. Ja nyt kaikki osallistumaan jäljellä oleviin kisoihin! Sitten onkin pian jo kesätreenien aika. Hyviä harjoitushaluja!

Esko Heikkinen

 

 

Kiina vei miesten ja naisten MM-kullan

Kiina vei odotetusti niin miesten kuin naistenkin maailmanmestaruuden Halmstadissa. Naisten loppuottelussa Japani haastoi kohtalaisesti, mutta Kiina oli parempi lukemin 3-1. MM-pronssia nappasivat Hong Kong ja yhdistetty Korean joukkue.

Miesten loppuottelussa Kiina löi Saksan puhtaasti 3-0 häviten vain yhden erän. Myös miesten mestaruus oli Kiinalle 21. MM-pronssia saivat isäntämaa Ruotsi sekä Etelä-Korea.

Tiedotusterveisiä

Aikamoista kokoustamista oli MM-kisojen alkupäivät. Nyt se urakka alkaa olla ohi, kun sekä ETTU:n, NETU:n että ITTF:n kokoukset ovat takana. Laskeskelin, että maanantain ja tiistain aikana tuli istuttua kokouksissa yhteensä noin 17 tuntia.

Mennään aikajärjestyksessä. Maanantai oli Euroopan Unionin vuosikokouspäivä. Jo ennakkoon tiedettiin, että ETTU:n puheenjohtajan Kramerin rahakorvauksesta tulee puhetta, mutta tuskin kukaan osasi arvata, että tapahtuma olisi lähellä kaaosta.

Euroopan liiton (valtakirjat mukaan lukien) 46 maata keskusteli ja välillä lähes riiteli viisi tuntia presidentin palkkiosta (tai paremminkin siitä, onko siitä aikoinaan sovittu ja tiedotettu asianmukaisesti). Lopputuloksena oli kaksi äänestystä siitä, äänestetäänkö tätä asiaa koskevasta ehdotuksesta vai ei. Ja päädyttiin siihen, että ei äänestetä.

ETTU:n ex-puheenjohtajalla Bosilla on aika kova ajojahti päällä seuraajaansa Krameria kohtaan ja taustatukea tulee Balkanin suunnalta. Edelleen on päällä uhkaus, että asian kanssa mennään oikeuteen.

Viiden tunnin jälkeen kokous keskeytettiin ja sitä päätetiin jatkaa ITTF:n kokouksen jälkeen tiistaina. Näin tehtiin ja tilanne oli rauhallisempi ja alkoi jo muistuttaa tavallista kokousta.

ETTU näyttäisi tekevän 2017 noin 70 000 € positiivisen tuloksen, eli rahatilanne on (palkkiosta huolimatta tai ehkä siitä johtuen) merkittävästi parempi kuin milloinkaan Bosin aikana.

Muut raportit käytiin läpi aika nopeasti. ETTU:n ”perustuslaki” tullaan uudistamaan ITTF:n vastaavan hankkeen pohjilta. Muutoksia tullee esimerkiksi edustusoikeusasioihin (ulkomaalaiset uusissa maajoukkueissa).

Toiset European Gamesit käydään Minskissä 22.-30.6.2019. Kyseessä on monilajitapahtuma, joka pöytätenniksen osalta on suora karsinta Tokion 2020 olympiakisoihin. Karsinnassa on joukkueita 12+12, kaksinpelipelaajia 52+52 ja sekanelinpelissä 16 paria, joiden on oltava samasta maasta. Eli todella tiukkaa tekee muille suomalaisille kuin Benedekille päästä edes karsimaan.

EM-kisojen lopputurnaus 2019 pelataan Ranskan Nantesissa syyskuun alussa. Edelleen on pyrkimyksenä vähentää lopputurnauksen joukkueiden määrää, mikä ei tiedä hyvää Suomelle ja vielä vähemmän Suomea pienemmille pingismaille. Joten ne vastustavat tätä kehitystä.

NETUn kisoja

Maanantaina ETTU:n kokouksen jälkeen oli vuorossa lyhyt NETU-kokous. Senioreiden NETU-mestaruuksista pelataan 25.-27. toukokuuta (2018) Viron Haapsalussa ja samalla järjestetään myös pitempi NETU-kokous.

Veteraanit pelaavat NETU-mestaruuksista 7.-9.9.2018 Uppsalassa ja vuonna 2020 Latviassa, vuonna 2022 todennäköisesti Virossa. Liettua järjestää NETU:n seniorikisat 2020 Vilnassa ja Viro vastaa jo tuttuun tapaan junioreiden NETU-kisoista sekä 2018 että 2019.

ITTF:n kokous tiistaina oli aika iso, sillä mukana oli järjestön 226 jäsenestä 144, joista yhdeksän valtakirjan välityksellä. Kokouksen puheenjohtaja oli ITTF:n saksalainen puheenjohtaja Thomas Weikert ja tämä kokous oli aika rauhallinen.

Ensin jaettiin monenlaisia tunnustuksia ja sitten Tokio esitteli olympiapingistä 2020. Uutta on ainakin se, että sekanelinpeli tulee olympiapöydille, miesten ja naisten kaksinpelin ja joukkuekilpailun ohella.

MM 2019 järjestetään Budapestissa. Se on 4. kerta, kun MM on Unkarissa ja päivämäärät ovat 21.-28.4.2019. Vuoden 2020 MM:n sai ainoa hakija eli Etelä-Korean Busan.

Budjetit ja tulokset hyväksyttiin aika vauhdilla, samaten kuin kaikki mahdolliset raportit. ITTF:n vuoden 2017 tulos on likimain nolla ja kuluvan vuoden 2018 budjetti noin 20 miljoonaa USD, jonka odotetaan kasvavan seuraavina vuosina aika voimakkaasti.

Kokous hyväksyi myös ITTF:n strategisen suunnitelman vuosille 2018-2024. ASOIF:n (Association of Summer Olympics International Federations) edustaja kertoi, että pöytätenniksen painoarvo olympiakisoissa on noussut yhden kategorian, mikä merkitsee ainakin lisää rahaa ITTF:lle.

Kokous hyväksyi ITTF:n uuden ”perustuslain” eli parannellut järjestön säännöt. Kiinan kielelle käännetään jatkossa asioita yhä enemmän.

Suomi ehdotti kokoukselle, että ITTF tutkisi verkkosyötön merkitystä nauhoitusten perusteella. ITTF tekninen komitea vastusti, kuten myös Zoran Primorac ja urheilijakomissio. Se merkitsi, että asia ei edennyt, vaikka mm. ITTF:n sääntövaliokunta kannatti tutkimusta. Äänestystappio oli selvä.

Nämä tutkimukset tuntuvat olevan ITTF:ssä vaikeita, sillä Sveitsin ehdotuksesta se päätti tutkia verkon korkeuden vaikutusta jo 2013. Tuloksia ei kuulu vieläkään.

Lopuksi todettiin, että Veteraanien MM 2022 olisi nyt haussa. Sitten esiteltiin Shanghaissa sijaitseva uusi ITTF:n ja Kiinan pöytätennismuseo, kunnes sopuisa kokous oli loppu ja oli aika jatkaa Euroopan asioiden ihmettelyä.

Sonja jatkaa vielä kokouksiaan ja on jo ennen tätä istunut niitä selvästi meikäläistä enemmän. BoD eli ITTF:n valtuusto saa ihmeteltäväkseen mm. ehdotuksen supistaa MM-kisoja ensisestään. Voi hyvin olla, että tulevina vuosina pelataan esikarsintaa sekä EM- että MM-kisoihin.

Kunniamerkki Thorvald Rundbergille

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö luovutti tänään lauantaina Finlandiatalossa Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunnan I luokan ritarimerkin rintamamies (Axel) Thorvald Rundbergille.

Koko Suomen pöytätennisväki onnittelee lämpimästi Puppelia, vuoden 1951 SM-kisojen kaksinpelin hopeamitalistia ja lajin todellista grand old mania.

Esko Heikkinen
SPTL:n puheenjohtaja

Pöytätenniksen MM-kisat Halmstad 29.4.-6.5.

Päivitys 4.5.2018 klo 20

Naiset voittivat viimeisessä ottelussan Guatemalan 3-1. Joukkueen paras pelaaja Halmstadissa oli Annika Lundström, joka hävisi koko kisassa vain kaksi ottelua.

Naisten viimeinen ottelu sijoista 57-60

Suomi – Guatemala 3-1
Annika Lundström – Andrea Montufar 11-7, 11-6, 11-6
Anna-Sofia Erkheikki – Lucia Cordero 11-8, 8-11, 11-7, 10-12, 10-12
Anna Kirichenko – Mabelyn Enriques 6-11, 11-3, 4-11, 11-5, 11-6
Lundström – Cordero 11-4, 13-11, 11-7

Suomi ei noussut kakkosdivisioonaan. Joukkueen lopullinen sijoitus on 57-58. (72)

Kuva: Anna Kirichenko vauhdissa (Emil Rantatulkkila)

 

Myös Suomen miesten nousutaival katkesi.
– Alexille ja Otolle harmittavat tappiot. Otto oli erittäin hyvä ja Alex oli hermostunut, mutta molemmat voitot olivat todella lähellä. Benedek voitti avauspelin, mutta toisessa tuli kisojen ensimmäinen tappio. Vastustajan syöttö oli Pentille liikaa. Taistelun puutteesta emme kuitenkaan voi poikia syyttää, tuumi valmentaja Mattias Bergkvist.
Ensimmäinen karsintaottelu noususta 2. divisioonaan (sijoista 49-60)
 
Suomi – Vietnam 1-3
Benedek Oláh – Doan Ba Tuan Anh 11-4, 11-5, 11-8
Otto Tennilä – Nguyen Anh Tu 11-9, 2-11, 4-11, 11-5, 9-11
Alex Naumi – Dinh Quan Linh 6-11, 7-11, 11-9, 11-7, 6-11
Oláh – Nguyen 14-12, 7-11, 7-11, 3-11
Miesten ottelut kisoissa päättyivät tähän. Lopullinen sijoitus on 53-60. Suomi ei noussut 2. divisioonaan.

—————————————————————————

Naisten nousuhaaveet murskaksi

Suomi – Viro 1-3
Annika Lundström – Valeria Petrova 11-7, 11-5, 12-10
Anna Kirichenko – Reelica Hanson 5-11, 6-11, 4-11
Anna-Sofia Erkheikki – Liidia Andreeva 4-11, 11-7, 7-11, 9-11
Kirichenko – Petrova 3-11, 16-14, 10-12, 8-11

– Voittamaan lähdettiin, mutta näin kävi. Anna ei saanut omaa peliään kulkemaan missään vaiheessa kunnolla. Annika pelasi hyvin ja Anna-Sofiankin esitys oli ok, arvioi valmentaja Johanna Schüpbach.

Naiset kohtaavat viimeisessä ottelussaan Guatemalan perjantaina klo 17 Suomen aikaa.
 
Miehet kohtaavat ensimmäisessä nousukarsintaottelussaan Vietnamin perjantaina klo 11 Suomen aikaa.

—————————————————————————————————————–

Naisjoukkue kohtaa torstaina ensimmäisessä karsintaottelussa Viron (ottelut sijoista 49-60) klo 17 Suomen aikaa. Tämän ottelun voittajaa odottaa ottelu Indonesiaa vastaan.
 
Miehillä on torstaina vapaapäivä. Suomi kohtaa (ottelut sijoista 49-60) voittajan ottelusta Vietnam – Saudi-Arabia perjantaina klo 11 Suomen aikaa.

Suomi – Dominikaaninen tasavalta 3-0
Benedek Oláh – Samuel Galvez 6-11, 11-3, 11-7, 12-10
Alex Naumi – Emil Santos 11-7, 8-11, 11-5, 11-9
Otto Tennilä – Isaac Vila 5-11, 11-9, 11-5, 10-12, 11-9

– Pentti hävisi ensimmäisen eränsä, muta ei ollut vaikeuksissa. Alex oli erittäin hyvä ja Otto taisteli hienosti vaikka jalka oli kipeä, saneli päävalmentaja Mattias Bergkvist.

Koska Malesia hävisi Israelille 0-3, Suomi voitti alkulohkonsa. Nousuun kakkosdivisioonaan tarvitaan voitto kahdessa seuraavassa jatkokarsintaottelussa.

Suomen ensimmäinen jatkovastustaja on Vietnamin ja Saudi-Arabian välisen ottelun voittaja.

—————————————————————————————————————

Suomi-Macao 3-0
Benedek Oláh – Chean Tin Ngai 11-3, 11-8, 11-4
Alex Naumi – Xiao Zigang 11-8, 9-11, 14-12, 7-11, 8-11, 12-10
Otto Tennilä – Cheong Chi Chon 11-9, 11-5, 11-4

– Pentti näyttää olevan liian hyvä tälle tasolle. Alex hermoili, mutta kokosi itsensä. Otto pelasi hyvi, mutta se on paha, että hän pyörsi nilkkansa kesken ottelun, valmentaja Mattias Bergkvist harmitteli.

Miesten alkulohkon viimeinen vastustaja on keskiviikkona Dominikaaninen tasavalta klo 14 Suomen aikaa. Miehet ovat jo varmistaneet paikkansa ylemmissä jatko-otteluissa ja karsivat paikasta kakkosdivisioonaan.

Azerbaijan oli liian kova vastustaja naisille. Annika Lundström taisteli mainiosti, mutta joutui taipumaan viiden erän kamppailussa.

Suomi – Azerbaijan 0-3
Anna Kirichenko – Chen Xingtai 9-11, 5-11, 7-11
Annika Lundström – Maryam Imanova 11-9, 4-11, 7-11, 13-11, 5-11
Ann-Sofia Erkheikki – Bilura Eminova 11-9, 5-11, 7-11, 9-11

– Hyvä vastustaja, mutta silti voitettavissa. Tytöt taistelivat loppun asti, mutta omia virheitä tuli liikaa, valmentaja Johanna Schüpbach arvioi.

Naisilla ei ole ottelua keskiviikkona alkulohkon viimeisellä kierroksella, sillä Pakistan jäi pois kisoista. Naisjoukkue on jo varmistanut paikkansa ylemmissä jatko-otteluissa ja karsii paikasta kakkosdivisioonaan.

————————————————————————————————–

Suomi-Israel 3-0
Benedek Oláh – Mathan Simon 11-8, 11-9, 11-8
Otto Tennilä – Omi Ben Ari 8-11, 14-12, 11-8,11-9
Alex Naumi – Yonatan Shusterman 11-9, 4-11, 18-16, 11-4

– Otto otti hienon voiton. Pentti on niin hyvä, että puolivauhtikin riitti. Alex kokosi itsensä mainiosti, tiivisti Mattias Bergkvist.

Miehet kohtaavat tiistaina Macaon Suomen aikaa klo 17.

Naisjoukkueelle puhdas 3-0 voitto Mongoliasta

Suomi – Mongolia 3-0
Annika Lundström – Doljinsuu Batnayar 11-9, 11-4, 7-11, 11-6
Anna Kirichenko – Delgermaa Mergen 11-8, 11-6, 11-9
Anna-Sofia Erkheikki – Undram Munkhbat 10-12, 11-6, 5-11, 11-7, 11-7

– Mainio esitys hyvää vastustajaa vastaan. Tytöt pelasivat kaikki hyvin ja määrätietoisesti ja voittivat ratkaisevat pallot. Mallikasta peliä loppuun asti, kehui naisten valmentaja Johanna Schüpbach.

Naisten seuraava vastustaja on Azerbaijan klo 14 Suomen aikaa.

Suomi – Malesia 2-3
Alex Naumi – Leong Chee Feng 11-7, 9-11, 6-11, 11-7, 9-11
Benedek Oláh – Muhamad Ashraf Haiqal 11-9, 11-7, 11-5
Otto Tennilä – Javen Choong 14-16, 12-10, 10-12, 11-6, 7-11
Oláh – Leong 11-8, 11-8, 11-9
Naumi – Haiqal 3-11, 4-11, 8-11

– Alex pelasi ensimmäisen ottelun taitavaa kaveria vastaan loistavasti, mutta viimeisessä pelissä hän ei saanut vastustajan syöttöön otetta. Otto paransi eilisestä, mutta avauserä karkasi johdosta huolimatta harmillisesti. Pentillä ei vielä ole ollut suuriakaan ongelmia yhdessäkään pelissä. Harmittava tappio, koska olimme todella lähellä, päävalmentaja Mattias Bergkvist summasi.

Miehet kohtaavat iltaottelussa Israelin.

Benedek Oláh on toistaiseksi voittanut kaikki ottelunsa.


Naisille kärsivät iltapelissään 0-3 tappion Malesialle. Selvistä loppunumeroista huolimatta suomalaiset taistelivat hyvin. Anna Kirichenko venytti ottelunsa viidenteen erään, mutta joutui taipumaan 2-3. 
3. divisioona, alkulohko I
 
Suomi – Malesia 0-3
Annika Lundström – Chang Li Sian Alice 4-11, 8-11, 8-11
Anna Kirichenko – Ho Ying 7-11, 10-12, 11-9, 12-10, 8-11
Anna-Sofia Erkheikki – Karen Lyne 8-11, 5-11, 4-11
————————————————————————————-
Suomen ainoa vastus maanantaina on Mongolia.

Miehetkin avasivat voitolla

Myös Suomen miesjoukkue avasi MM-pelinsä voitolla, kun Guatemala kukistui 3-0.
 
Benedek Oláh – Heber Moscoso 11-4, 11-4, 11-4
Alex Naumi – Hector Gatica 11-9, 11-4, 11-9
Otto Tennilä – Kevin Montufar 11-13, 7-11, 11-5, 11-8, 11-7
 
– Olimme selvästi parempia. Hauska, että Ottokin pystyi kääntämään kolmanne ottelun. Mutta huomenna vastus kovenee, kun kohtaamme Malesian ja Israelin, kommentoi päävalmentaja Mattias Bergkvist.

Naisille avausvoitto

Marokko ei pystynyt aiheuttamaan suurtakaan päänvaivaa suomalaisille, Anna-Sofia Erkheikille yksi erämenetys. Mukava alku MM-kisaan:

Suomi – Marokko 3-0
Annika Lundström – Noha Arangay 11-5, 11-5, 11-7
Anna Kirichenko – Leila Joutet 12-10, 11-5, 11-3
Anna-Sofia Erkheikki – Ines Outolla 11-5, 11-7, 9-11, 11-9

”Hiukan alkuhermoilua, mutta lopulta aika helpot voitot”, arvioi valmentaja Johanna Schüpbach.

—————————————————————————

Päivitys 28.4:

Pelit alkavat huomenna sunnuntaina klo 11 Suomen aikaa, kun naiset kohtaavat avauspelissä Marokon. Miehillä on päivän ainoassa ottelussa vastassa Guatemala klo 17  ja naisilla vielä iltaottelussa Malesia klo 20.

Järjestäjät veivät suomalaiset ensin väärään hotelliin (Halmstadin keskustassa), josta palattiin kisa-areenalle. Sitten erikoiskuljetus Falkenbergiin (bussilla puoli tuntia). Hotelli parempi, mutta luvattu lounasta ei tarjolla. Mutta kyllä se siitä.

Alex Naumi noteerataan kisan käsiohjelmassa!

———————————————————————————————————————–

Joukkueiden maailmanmestaruuskilpailu käynnistyy sunnuntaina Etelä-Ruotsin Halmstadissa. Suomi pelaa sekä miehissä että naisissa kolmannessa divisioonassa. Miesten joukkueessa iskevät Benedek ”Pentti” Oláh, Alex Naumi ja Otto Tennilä. Naisten joukkue on Anna Kirichenko, Annika Lundström ja Anna-Sofia Erkheikki, valmentajanaan Johanna Scüpbach.

– Miehissä tähtäämme divisiooonaporrasta ylemmäs. Meitä ei ehkä pidetä suosikkeina, mutta uskon mahdollisuuksiimme. Nousu edellyttää kuitenkin huippupeliä etenkin Alexilta ja Otolta, sillä uskon Pentin olevan kova tekijä tällä tasolla. Molemmilla joukkueilla on paljon kiinni siinä, minkälaisilla kokoonpanoilla vastustajat pelipaikalle ilmestyvät. Kiinalaispelaajia alkaa jo olla lähes joka maassa, päävalmentaja Mattias Bergkvist pohti.

 

Miesten avausvastustaja sunnuntaina on Guatemala. Naiset kohtaavat ensimmäisessä ottelussaan Marokon.

Suomen miesten alkulohko (L): Dominikaaninen tasavalta, Israel, Guatemala, Macao, Malesia
Suomen naisten alkulohko (I): Azerbaijan, Malesia, Marokko, Mongolia, Pakistan

Kisojen yleisinformaatiota löydät ITTF:n sivuilta.