Tiedotusterveisiä

Liittohallitus kokoontui torstaina. Edellisestä kokouksesta oli pari kuukautta, joten alku otettiin valiokuntakatsauksilla.

Työvaliokunnassa on valmisteltu eilen julkistettua joukkorahoituskampanjaa (katso liiton Facebookista jos et tiedä, mistä on kyse) ja muita varainhankintaprojekteja. Kilpailuvaliokunnassa on valmisteltu liiton järjestämiä junioreiden SM-kisoja mietitty ensi kauden kilpailukalenteria sekä kilpailujen mahdollista luokittelua. Seuravaliokunnassa valmistellaan uutta strategiaa seurojen tukemiseen ja uusien pelaajien tuottamiseen.

IT-valiokunnassa iloitaan PingisTV:n suosion kasvusta (120 000 min SM-kisojen aikana!) sekä jatketaan ottelutietokannan kehittelyä. Kohta asialistalla on myös uusi tietosuoja-asetus. Kimmo Pihkala on luvannut selvittää meille maallikoille hankalaa ottelutietokanta-asiaa vuoden toisessa lehdessä.

Huippu-urheiluvaliokunnan toiminnassa ollaan aktiivisimmillaan. Pena Olah kiertää maailmalla omissa turnauksissaan ja Anna pelaa pelaa Euroopan alle 21-vuotiaiden mestaruuskilpailuissa Valko-Venäjällä. EM-karsinnat pyörivät, miehet kohtaavat 27.3. vieraskentällä Sveitsin ja naiset 22.5 kotona Israelin. Joukkue-MM ja seniori-NETUkin ovat jo lähellä.

Annikalla on hyvät mahdollisuudet Australiassa pelattaviin junioreiden MM-kisoihin. Lisäksi Suomella oli iso joukkue Safirin kisoissa. Sam Khosravi teki maininnan arvoisen tempun ja kukisti ikäluokkansa Saksan ykköspelaajan.

Sääntövaliokunnassa ollaan tyytyväisiä hyvin sujuneeseen ylituomarikurssiin ja valmistellaan kevään liittokokouksen sääntömuutosesityksiä. Paravaliokunta on valinnut puheenjohtajakseen Hannu Sihvon, joka kokouksessa kertoi, että leiritoimintaa on lisätty jo nyt merkittävästi. Parapelaajia on yhteensä noin 30. Myös luokittelutoimintaan on kiinnitetty huomiota, sillä se on parapelaamisen tärkeä perusta. Hannu kertoi parapelaajien toivovan tavallisiin kilpailuihin 600-800 pisteen ratingluokkia. Para-SM pelataan 5.-6. toukokuuta Tuulimäessä.

Liittohallitus päätti, että kevään liittokokous pidetään Espoon GP:n yhteydessä sunnuntaina 15.4.2018. Kaikki seurat mukaan! Kokouksessa vahvistetaan vuoden 2017 toimintakertomus ja tilinpäätös, joka on -7800 € eli melkein 10 0000 € budjetoitua parempi. Todettakoon tässä, että SPTL:n 2018 saama Opetus- ja kulttuuriministeriön tuki (”valtionapu”) on sama kuin viime vuonna eli 130 000 €. Budjetoimme 150 000 €, joten säästöjä on mietittävä.

Liittokokoukseen tulee myös muutama sääntömuutosesitys, joista lisää myöhemmin. Yleisellä tasolla niistä voi kuitenkin sanoa, että tavallisen pelaajan arkea ne eivät tule juurikaan heilauttamaan.

Kahden viikon kuluttua pelataan liiton järjestämä juniori-SM. Hki Junior Open on vastedes Finlandia Junior Open ja kutsut viimevuosien osallistujille ovat lähteneet. Tämä on tärkeä kisa myös kaikille suomalaisjunioreille. Liitossa odotamme kovasti, että kaikki kilpailevat juniorimme ovat mukana FJO:ssa.

Kolme vuotta tekeillä ollut historiahanke alkaa lähestyä kirikierrosta ja nyt kirjaa voi jo tilata joukkorahoituspalvelun kautta. Hinta on 50 €, mutta Mesenaatin sivuilla on vaihtoehtoja myös esimerkiksi tervehdykseen kirjan sivuilla.

Kokouksen lopuksi Benkku kertoi 80-vuotisjuhlien suunnitelmista. Asiasta on juttu kohta kotiin kolahtavassa vuoden ensimmäisessä lehdessä, joten siitä ei muuta kuin että ihan kaikki pöytätennisihmiset ovat tervetulleita juhliin 27.10.2018 hotelli Presidenttiin. Illalliskortin hinta on 95 €.

Esko Heikkinen

Vastaa