PT Espoon kevätkilpailut olivat loistava tapahtuma

Kuvassa Narvan joukkue

On pakko laittaa tänne tuoreet muistot kilpailuista, koske ne nyt  vaan ovat niin positiivisia. Selvää on, että kyseessä olivat tämä kauden pääkilpailut. Selvää on myös, että markkinarakoa on myös paljon suurempaan kevättapahtumaan Silja Malja -vainaan tapaan. Se tuli keskusteluissa selväksi, että Espoosta ei tahdo löytyä Leppävaaraa suurempia halleja paitsi todella isolla rahalla. Entä Energia areena vaikkakin on Vantaan  puolella? Itse olin jossakin vaiheessa kaavailemassa sinne isoa turnausta ja mielestäni vastaanotto oli erinomainen ja vuokrakin kohtuullinen.  Kunhan ideana vain.

Pelaajia oli tosi paljon. Jos poisjääntejä ei lasketa, pelaajia oli kait 191. Suomalaisiakin lähes 160, kun vähennetään Virosta tulleet 35 pelaajaa.

Tunnelma salissa oli mukavan urheilullinen, koska pöydät olivat useimmiten täynnä nuoria pelaajia (älä loukkaannu, jos et kuulu tähän joukkoon, olit joka tapauksessa tervetullut!).  Tässä tietysti virolaiset auttoivat mukavasti.

Kisajärjestelyt toimivat erinomaisesti ja monille pelaajille tärkeissä aikatauluissa pysyttiin ymmärtääkseni hyvin. Ainoa miinus tulee palkintojenjaosta, jota organisaatio ei vaan pystynyt kuulemma tällä kertaa järjestämään. Ehdottaisin joka tapauksessa, että jatkossa Leppävaaran palkintojenjako järjestettäisiin  kahvilan puolella. Palkinnot voisi tuoda suoraan sinne ja palkintojen saajat kuulutettaisiin kahvilaan ennen palkintojenjakoa tai joku osaava henkilö kävisi heidät vain kutsumassa paikalle. Sitten tarvittaisiin vain se vähemmän eripurainen  🙂 palkintojenjakaja ja ehkä kuvan ottaja. Tällä tavalla pelejä ei tarvitsisi keskeyttää palkintojenjaon ajaksi. Joka tapauksessa on huono idea jakaa palkinnot suoraan toimitsijanpöydän edessä, kun ei kukaan näe sinne.

Paljon loistavia pelejä tulin nähneeksi. Videomateriaalia tuli tosi paljon vaikka kameran pitikin olla latautumassa turhan usein, kun kamera ei osannut jostain syystä ottaa virtaa varavirtalähteestä.

Narvan joukkue oli tavattoman tyytyväinen kilpailuihin ja niin varmasti myös Kätlin Lattin tuoma Kalevin iso pelaajajoukko.

Hyvät ja huonot uutiset Espoolle ja Oululle

Päätöspalaverissa Länsisataman lähellä olevassa Hesburgerissa sain kuulla Narvan tytöiltä sekä hyviä uutisia että huonoja uutisia sekä Espoon kisoille että Oulun kisoille.

Hyvät uutiset Espoolle, huonot uutiset Oululle: Espoossa oli kovempi taso kuin Oulussa.

Hyvät uutiset Oululle, huonot uutiset Espoolle: Tytöt menevät mieluummin Oulun kisoihin kuin Espoon  kisoihin, koska taso on Oulussa heikompi. 😀

 

4 thoughts on “PT Espoon kevätkilpailut olivat loistava tapahtuma

 1. 😀

  Arvelinkin vähän, että tämä menee Narvan tyttöjen ja OPT-86:n asianajajien väliseksi kirjelmöinniksi. PT Espoonkin asianajaja voi iskeä vielä mukaan.

  Näin meidän kesken (ei asianajajien kuultavaksi):

  Varoittelin kyllä tyttöjä ennen kisaa, että heidän suomalainen ratinginsa on nyt korkeampi kuin Oulussa, joten menestyksen saaminen on hankalampaa. Mutta siitä huolimatta asiakaskokemus on arvo sinällään!

  1. Ihan yleistä lätinää, koska tässä on aina ollut sekaannusta. ”Oikea rating” ei siis tarkoita sitä, että ei saa olla mahdollisuutta palkinnoille. Ihan siltä varalta, koska moni luulee, että ulkomaalaiselle pelaajalle on aina silloin annettu liian alhainen rating, kun hän pääsee ratingluokassa palkinnoille puhumattakaan voitosta. Samalla periaatteellahan suomalaisenkaan pelaajan ei pitäisi koskaan saada palkintoa Ruotsin kilpailuissa muista yleisistä luokista kuin miesten ja naisten kaksinpeleistä. Silti sieltä tuntuu palkintoja tulevan.

   Ei siis kommentti Oulun kisoissa käytettyyn luokitteluun vaan on yleinen kommentti.

   1. Toi oikea rating vähän riippuu. Jos pelaajalle pitää laittaa yli 100 pistettä enemmän kuin mihin hänet oli arvioitu ennen kisoja, niin silloin on hiukan epäonnistuttu tason arvioinnissa.
    Tosin tuo bonussysteemi tekee sen, että pelivaraa ulkomaalaistenkin kanssa on hieman enemmän, koska suomalaisillakin pelaajilla on vähintään 30 pistettä ylimääräistä, jos hiukankaan kisoissa käyvät.

    Mutta aika hyvin tässä on viimeaikoina ulkomaalaiset olleet oikeissa luokissa, ihan yksittäistapauksia, jos ovat ihan liian alas reitattuja. Ja välillä on toki myös niin, että on arvioitu ihan liian ylös. Ja jos käyvät toistekin, niin silloin ovat kohdillaan ellei ihan vuosikausia ole väliä edellisestä kerrasta. Ja junnujen kanssa on myös ulkomaalaisten kohdalla niin, että taso nousee niin nopeasti, että pari kuukautta sitten arvioitu oikea taso on seuraavassa kisassa liian matala. Ja se ei ole virhe, vaan just niin pitää tapahtuakin, jos pelaaja treenaa.

    Ja muistutukseksi vielä, että minä olen se, joka koittaa pitää ulkomaalaisten tasonmääritykset kohdillaan ja aina saa laittaa palautetta, jos jossain kisassa menee väärin. Joidenkin pelaajien kohdalla tilanne on vain se, että kun ne ovat omassakin maassa rankattu ihan miten sattuu eikä kukaan tunne niitä Suomessa, niin ei ole mitään mahdollisuuttakaan arviota tasoa oikein kuin vasta kilpailun jälkeen.

Vastaa