Tiedotusterveisiä

Pöytätennisliiton ylin päättävä elin eli liittokokous kokoontui Espoon (tosi isojen ja hienojen!) kisojen yhteydessä sunnuntaina. Paikalla taisi olla ennätysvähän seuroja, sillä valtakirjat kokoukseen saapuivat vain KoKalta, KSF:ltä, OPT-86:lta, PT Espoolta, TIP-70:ltä ja YNM:ltä, mistä ko. seuroille on osoitettava kiitos. Moittia ei toki sovi muitakaan. Voi hyvin olla, että esillä olleet asiat koettiin kentällä sellaisiksi, että ne eivät kerta kaikkiaan herättäneet suurta kiinnostusta.

Kokouksen avauksessa nostin esiin muutaman hyvän asian menneeltä vuodelta. Sellainen oli varsinkin kilpailujen osanottajamäärien ja lisenssipelaajien määrän kasvu. Myös PingisTV:n suosion kasvu oli merkittävä asia. Huippupelien osalta saimme miesten maajoukkueelle Penan tueksi Alex Naumista kakkospelaajan ja Anna Kirichenko nousi hienosti uudistuneella maailman arvolistalla. Selvä onnistuminen oli myös Matti Kurvisen ideoima ja toteuttama Pentin joukkorahoituskampanja.

Kevätkokouksen puheenjohtajaksi valittu Tero Naumi ohjaili kokousasiat läpi puolessatoista tunnissa. Vuoden 2017 toimintakertomus hyväksyttiin pienin huomautuksin (tarkennus talouslukuihin) ja samaa kyytiä kuitattiin myös tilit ja tase.

SPTL:n menneen vuoden tulos oli miinusmerkkinen 7 800 euron verran. Se ei sinänsä ole erityisen kehumisen aihe, mutta kokousväki huomioi, että tulos oli 10 000 euroa aikanaan budjetoitua parempi ja hurjasti parempi kuin olympiavuonna 2016. Todettakoon sekin, että liiton tase kestää kyseisen tappion. Näistä puheista huolimatta on selvää, että vähintään nollatulos olisi jatkossa parempi asia.

Kokous myönsi tilivelvollisille tili- ja vastuuvapauden. Se hyväksyi myös kaikki hallituksen kokoukselle esittämät sääntömuutosehdotukset, jotka on esitelty kokousasiakirjoissa. Nostan esiin pari asiaa, jotka voivat vaikuttaa tavallisenkin pelurin elämään ensi kaudella.

Ensinnäkin pelaamme liiton alaisissa kilpailuissa ja sarjoissa jatkossa vain muovipalloilla. Selluloidipallon aika – huolimatta siitä, että osa niistä on edelleen ITTF:n hyväksymiä – on siis virallisissa kilpailupeleissämme ohi.

Toinen periaatteessa jokaista koskettava asia on se, että jos jatkossa antaa luovutuksen kesken luokan tai sarjaottelun, ei voi enää jatkaa pelejään tässä kyseisessä luokassa tai ottelussa (rtd eli keskeytys on eri asia). Esimerkiksi poolissa ei voi antaa luovutusta, vaikka oma jatkoon pääsy olisi jo varma. Tai voi toki antaa, mutta sen myötä menettää mahdollisuutensa pelata kyseisen luokan jatkopeleissä.

”Tietosuojagurumme” Kimmo Pihkalan esityksestä kokous otti alkuperäisen esityslistan ulkopuolelta käsittelyyn asian, joka periaatteessa päätettiin jo syksyn 2017 liittokokouksessa, kun vahvistimme lisenssien hinnat ensi kaudeksi. Tuolloin tarjolla oli vielä ”Invalidilisenssi”, joka kevätliittokokouksen päätöksen perusteella poistuu ensi kauden tarjonnasta.

Perusta päätökselle on 25. toukokuuta ylimenokauden jälkeen ”lopullisesti” voimaan astuva EU-tasoinen tietosuojalainsäädäntö, jossa terveystietoja pidetään erityisen arkaluontoisina ja salattavina.

Mainittu henkilötietoasia tulee muuttamaan aika montaa muutakin asiaa käytännöissämme ja niihin joudumme palaamaan vielä useamman kerran.

Vastaa