Tiedotusterveisiä

Aloitan tämänkertaisen raportin vähän harvinaisemmalla tavalla. Olemme nimittäin saaneet uutta kirjallista pöytätennistaidetta. Sellaiseksi tämä Juhani Karilan essee on ehdottomasti luokiteltava. Lue kirjoitus täältä: https://www.apu.fi/artikkelit/tapa-pallo

Liittohallitus kokousti tiistaina, pitkästä aikaa. Siksi alku otettiin valiokuntakatsauksilla. Tuntuu, että viime kuukausina toimintaa on ollut hurjasti.

Työvaliokunta seuraa taloutta, joka tällä hetkellä menee koko lailla budjetin mukaisena. Myös päävalmentaja Bergkvistin työsuhteen jatkosta on käyty keskustelua ja hänen kanssaan jatketaan taas ainakin vuosi eteenpäin. Eläkevakuutusyhtiöiden kanssa on käyty keskusteluja pöytätenniksen saamiseksi osaksi työpaikkaliikuntaa. Varainhankinta on kovaa hommaa, jossa Matti Kurvinen on tehnyt liitolle arvokasta työtä.

Kilpailuvaliokunnan alla järjestettiin 13- ja 15-vuotiaiden SM-kisat liiton toimesta Helsingissä maaliskuussa. Kisa tuotti liitolle voittoa noin 1 500 €, joten pieni ihme, ettei mikään seura halunnut tätä aika helppoa kisaa. Nappulaliiga ja 17-vuotiaiden SM oli Oulussa ja nekin sujuivat hyvin. Tyttöjen luokissa oli kuitenkin harmittavan vähän pelaajia.

Edelleen on pelattu mestaruussarjan finaalit, SM-sarjan karsinnat sekä 1-divisioonan karsinnat. Yhden päivän tapahtumasta on tullut positiivista palautetta. Edessä on vielä GP-finaalit 19.5 Ruskeasuolla ja Finlandia Junior Open, johon jokaisen kotimaisen juniorin tulisi osallistua. Ensi kauden kilpailukalenterinkin pohja on julki.

Sääntövaliokunta päivittää liittokokouksessa hyväksytyt sääntömuutosehdotukset kesän aikana ensi kaudeksi. IT-valiokunta jatkaa PT Welhon kehittämistä myös nettisivuja ja pelaajatietokantaa edistetään mahdollisuuksien mukaan.

Paravaliokunta järjesti SM-kisat Tuulimäessä ja mukana oli 26 pelaajaa. Barcelonan avoimeen kisaan lähtee kuusi pelaajaa, jotka samalla saavat myös kansainvälisen luokituksen. Mukaan lähtee myös luokittelukoulutukseen osallistuva henkilö sekä kaksi valmentajaa. Hienoa!

Veteraanivaliokunta totesi, että veteraanien TOP-8 järjestetään 12.5 Ruskeasuolla (60-, 70- ja 80-vuotiaat). Las Vegasin kesäkuisiin veteraanien MM-kisoihin lähtee Suomesta iso joukko pelaajia.

Keskustelun seurastrategia siirsimme Tanelin loman vuoksi seuraavaan kokoukseen. Seuravaliokunta on pohtinut seurastrategiaa, jossa tavoite on saada seurat tekemään juniorityötä entistä nuorempien pelaajien kanssa ja tukea nimenomaan näin tekeviä seuroja.

Sonja raportoi MM-kisoista ja kokouspäätöksistä. Suomen miesten ja naisten joukkueet selvittivät tiensä 3. divisioonan alkulohkoista nousukarsintapeleihin. Ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Viro päätti naisten joukkueen nousuhaaveet, miehet hävisivät toisella kierroksella tiukasti Vietnamille. Alex ja Otto pelasivat minkä pystyivät ja Pena kärsi yhden tilastotappion. Anna-Sofia ja Anna pelasivat myös suurin piirtein odotuksien mukaan, Annaa vaivasi flunssa. Annika oli joukkueen paras ja hänen pelinsä on mennyt viime kuukausina vahvasti eteenpäin.

Kansainvälinen liitto päätti, että MM-kilpailujen joukkueiden määrää tiputetaan vuoden 2022 kisoihin 32 maahan. Siinä on meille tekemistä! Seuraavat eli 2020 kisat ovat Etelä-Korean Busanissa ja sinne suomalaisjoukkueet varmistivat paikkansa Halmstadin esitysten perusteella. Suomen ehdottama tutkimus verkkosyötön vaikutuksien selvittämisestä ei mennyt eteenpäin.

Euroopan liiton puheenjohtajan saamasta korvauksesta käydään paljon keskustelua. Asialle ei kokouksen päätöksen mukaisesti tehdä mitään, mutta mahdollista on, että asiaa puidaan vielä oikeudessa.

Kimmo Pihkala selvitti GDPR- eli tietosuoja-asioita. Ohjeistusta on tulossa ja pelaajatietorekisterin ensimmäinen versio on valmis. Ensi kaudella lisenssi lunastamisen yhteydessä pelaajat antavat luvan henkilötietojen käyttöön. Ilman tätä lupaa sarjoissa ja kilpailuissa pelaaminen ei onnistu. GDPR:ään liittyy monia muitakin asioita. Toiminnanjohtaja Mika Räsänen on tietosuojaasioista vastaava henkilömme ja Kimmo Pihkala hallinnoi tarvittavia toimenpiteitä.

Seuraava Pöytätennislehti ilmestyy kesäkuussa ja kentältäkin voi hyvin tarjota juttuja.  FJO:n lisäksi 22.5. pelataan naisten EM-karsintaottelu Israelia vastaan. Ottelu alkaa jo klo 17. Ensimmäistä kertaa järjestettävä FJO eli Finlandia Junior Open pelataan 26.-27.5.

Historiahanke on edennyt kaikin puolin aikataulussa. Mainioiden tilastojen kanssa siitä tuli yli 300 sivuinen teos. Matti Kurvisen järjestämän joukkorahoitushankkeen (Mesenaatti) kautta kirjaa on tilattu hieman yli 60 kpl. Jos onnistumme vielä myymään 100-150 kpl, hanke alkaa olla taloudellistikin kuivilla. Jokaisen vähän kauemman pelanneen kannattaa hankkia tämä kirja, jonka myyntihinnaksi tulee 50 €. Vaikuttaa myös, että kirjan kautta tulemme saamaan jonkin verran huomiota mediassakin. Mesenaattiin pääsee kirjaa tilaamaan täältä: https://mesenaatti.me/campaign/?id=857#single/view.

Bengt Ahti antoi SPTL:n 80-vuotisjuhlien tilannekatsauksen. Juhla pidetään Hotelli Presidentissä 27.10.2018. Harkinnassa on nettipohjaisen ilmoittautumislomake illalliskortin ostamiseen. Sen hinnaksi tulee 95 €. Ohjelmassa on mm. ansiomerkkien jakoa (seurat anokaa niitä tukijoillenne ja työmyyrillenne!), puheita ja hauskanpitoa. Martti Autio puuhaa iltaan kaksinpelin SM- voittajien tapaamista ja Jarmo Siekkinen aamupäivään ”100 vastaan 100” -ottelua virolaisia vastaan. Pääpuhuja on Olympiakomitean puheenjohtaja Timo Ritakallio.

Hallitus päätti vielä, että TOP-12 turnausten osallistumismaksut nousevat hiukan. Jatkossa kolmoskarsinta maksaa 20 € ja kakkonen, ykkönen ja lopputurnaus 25 € pelaajaa kohden.

Edessä on vielä mm. Ferenc Karsain valmentajakurssi ensi viikonlopulla Kisakalliossa. Ja nyt kaikki osallistumaan jäljellä oleviin kisoihin! Sitten onkin pian jo kesätreenien aika. Hyviä harjoitushaluja!

Esko Heikkinen

 

 

Vastaa