Tiedotusterveisiä

Liittohallitus kokoontui keskiviikkona kautensa viimeiseen kokoukseen. Uusi hallitus (neljä jäsentä erovuorossa eli Bengt Ahti, Riku Anttila, Matti Kurvinen ja Teemu Oinas ) kuten myös puheenjohtajisto valitaan runsaan viikon kuluttua pidettävässä liittokokouksessa, jonne tietenkin toivotaan runsasta osanottajajoukkoa.

Perinteinen valiokuntakatsaus pidettiin tällä kertaa lyhyenä, sillä aikaa varattiin toimintasuunnitelma- ja budjettiehdotuksen läpikäynnille sekä strategian uudistamisen avauskeskustelulle.

Sen verran kuitenkin todettiin, että Suomi on Asko Rasisen ja Joonas Kivimäen myötä saanut kaksi blue badge -tuomaria, joka on korkeinta, mihin tuomitsemistehtävissä voi yltää. Arvokisojen ykköstuomarit valitaan tästä joukosta, joten onnittelut Askolle ja Joonakselle. Onnittelut saa myös Alex Naumi, jonka Annika Lundströmin tavoin on saanut paikan junioreiden MM-kisoihin Australiaan. Vielä on syytä mainita, että puheenjohtaja osallistuu perjantaina OPT-86:n edustajien kanssa tapaamiseen Oulun kaupungin edustajien kanssa. Aiheena on Oulun pelipaikka-asiat.

Kokous puhui hiukan vielä myös jo takana olevista 80-vuotisjuhlista. Yleinen käsitys oli, että ne eri osioineen onnistuivat mainiosti. Jo ensi tiistaina ollaan kovasti takaisin arjessa, kun Suomi kohtaa miesten EM-karsinnassa kotikentällä Sveitsin. Mahdollisuuksia lohkovoittoon on, joten tervetuloa Rusalle kannustamaan Suomi voittoon. Naiset pelaavat viimeisen karsintaottelunsa 4. joulukuuta Israelissa. Aika pian on myös jo Finlandia Open Kisakalliossa. Osanottajia on 30 maasta melko lailla saman verran kuin vuosi sitten. Benedek pelaa tosissaan kisan voitosta, mutta ei tule pääsemään helpolla. On huomattavaa, että kisaan on tulossa peräri 22 kansainvälistä tuomaria.

Liiton taloustilanne näyttää tässä vaiheessa vuotta varsin samalle kuin vuosi sitten. Olemme ainakin lähellä budjetin mukaista tulosta, mutta juuri esimerkiksi Finlandia Openin onnistuminen on tämän tavoitteen kannalta merkityksellinen asia.

Ennen ensi vuoden talous- ja toimintasuunnitelmaa liittohallitus keskusteli hetken uudesta strategiasta. Sen julkistus on tulevan hallituksen asia, mutta ihan tyhjästä ei senkään tule työhönsä lähteä. Uusia elementtejä ovat ainakin lajin brandi, pelipaikkapolitiikka sekä valmentajakoulutukseen panostaminen.

Hallitus päätti myös budjetista ja toimintasuunnitelmasta, joita tullaan esittämään liittokokoukselle. Kyseiset materiaalit tulevat liiton sivuille kohtsilleen. Rahapuolella tavoitteena on suurin piirtein nollabudjetti.

Melko pian Finlandia Openin jälkeen saamme vuoden viimeisen Pöytätennislehden. Sen lyhyen sisältöhahmottelun jälkeen edessä olikin vain kokouksen päätös, jonka yhteydessä kiitimme hallitusuransa ilmeisesti lopullisesti tähän kokoukseen päättänyttä Bengt Ahtia. Benkku istui ensimmäisen kerran hallituksessa jo 1960-luvun puolella, joten mittaa urakalle on kertynyt. Epäilen, että Benkulla on plakkarissaan ennätysmäärä hallituksen kokouksia. Siitä asemasta on mukava lähteä ”eläkkeelle”.

Vastaa