Pingisväki suuntaa EM-karsintaan Ruskeasuolle – kaikki Suomen pelit YLE Areenassa ja sunnuntain peli lisäksi TV2:ssa

Toukokuun huippuhetki pöytätenniksessä on EM-karsintaturnaus kotikentällä 18.-19. toukokuuta. Suomen miehet pelaavat paikasta syksyn EM-lopputurnaukseen Nantesissa ja kohtaavat Bulgarian, Luxemburgin ja Turkin. Kahden parhaan joukkoon on selvittävä, jotta lopputurnauspaikka aukeaa.

Suomi kohtaa lauantaina klo 14 Turkin ja illalla vielä klo 19 Bulgarian. Sunnuntaina klo 11 vastassa on Luxemburg. Kaikki Suomen ottelut näytetään YLE Areenassa suorana ja lisäksi TV2:ssa on sunnuntaina kooste Luxemburg-ottelusta. Tämän lisäksi lohkon muiden joukkueiden väliset kamppailut näytetään Laola1.tv:ssä.

Lähetyksistä huolimatta pingisihmisten tehtävä on lähteä katsomaan huippupingistä ja kannustamaan Suomea. Kymmenen euron sisäänpääsymaksulla tuet toimintaamme, yh dellä lipulla pääset katsomaan kaikki kolme kierrosta. Ykköstähtemme Benedek Oláh on tietenkin mukana, joten näet läheltä ”maailman kovimman rystyn”. Muut joukkueen pelaajat ovat Alex Naumi, Miikka O´Connor ja Samuli Soine.

– Mikään vastustajista ei ole lyömätön, mutta emme myöskään voi astella yhteenkään otteluun varmana voittajana. Siitä on kuitenkin lähdettävä, että ykköstähtemme Benedek Oláh hoitaa viikonlopun aikana kaikki ottelunsa kotiin, Suomen päävalmentaja Mattia Bergkvist analysoi.

Bergkvistin mukaan Turkilla on kaksi hyvää pelaajaa, mutta heikompi kolmosmies. Luxemburgilla taas on taitava ykköspelaaja. Bulgaria on tasainen joukkue ja kokenut pelaajavalmentaja Stanislav Gonovalov on pöydän ääreen astellessaan edelleen joukkueen ykkösmies. Otteluissa pelataan kolmeen voittopisteeseen ja ykkös- ja kakkospelaajat pelaavat tarvittaessa kaksi ottelua mieheen.

– Alex Naumi pelasi hyvät MM-kisat. Taktiikkakin voi nousta aika isoon rooliin, sillä voimme peluuttaa häntä myös kolmospelaajan paikalla yhtä pistettä hakemassa. Silloin joko Miikka O`Connor tai Samuli Soine pelaa kakkosmiehenä, Bergkvist mietti.

Sunnuntain ottelu näytetään TV2:ssa (selostajat Christer Sarlin ja Pasi Valasti) ja kaikki Suomen pelit YLE Areenassa, mutta pingis on parasta paikan päällä!

Lauantaina otteluiden välillä on mahdollisuus ruokailla Ruskeasuon kahvilassa. Paikalla on paljon pingisihmisiä – liity joukkoon!

Lipun hinta 10€, jolla pääset katsomaan kaikki pelit.

Lauantai 18.5.

Klo 14
Turkki – Suomi (YLE Areena klo 13.55)
Luxemburg – Bulgaria (Laola1.tv)

Klo 19
Suomi – Bulgaria (YLE Areena klo 18.55)
Turkki – Luxemburg (Laola1.tv)

Sunnuntai 19.5.

Klo 11
Luxemburg – Suomi (YLE Areena klo 10.55, YLE TV2 klo 14.30-16)
Turkki – Bulgaria (Laola1.tv)

Joukkueiden kokoonpanot ja pelaajien maailmanlistasijoitukset:

BULGARIA
Stanislav Golovanov 230 (pelaajavalmentaja)
Teodor Alexandrov 603
Denislav Kodjabshev 634
Petyo Krastev 643

LUXEMBURG
Eric Glod 248
Gilles Michely 432
Marc Dielissen 751
Christian Kill
Valmentaja Peter Tregler

TURKKI
Ibrahim Gunduz 194
Abdullah Yigenler 309
Batuhan Ulucak 975
Valmentaja Erim Vedat

SUOMI
Benedek Oláh 82
Alex Naumi 352
Samuli Soine 808
Miikka O’Connor 883
Valmentaja Mattias Bergkvist

Vastaa