Max Laine on poissa

Olemme saaneet jälleen suru-uutisen, sillä mestaripelaaja Max Laine on poistunut joukostamme perjantain ja lauantain välisenä yönä 81 vuoden iässä.

”Pappaa” voi todella kutsua mestaripelaajaksi, vaikka kaksinpelin SM-kullan hän onnistui voittamaan vain kerran, jo lähes ikämiehenä 1972. Samoihin aikoihin hän voitti mestariluokan viidesti peräkkäin ja oli rankingykkösenäkin vuosikausia.

Vasenkätinen Max nappasi B-luokan SM:n jo 1953, mutta piti välillä taukoa ilmestyäkseen pöydän ääreen uudelleen entistä ehompana. Ulkomaalaisetkin kunnioittivat Maxin raudanlujaa kämmentappoa. Sen sai kokea mm. englantilainen huippupelaaja Chester Barnes. Rysty ei Maxilla ollut ihmeellinen, mutta rystysyöttö oli ikävä. Kämmenpuolelta Makke ei tainnut syöttää koko urallaan.

Suomalainen pöytätennisväki kunnioittaa Max Laineen muistoa ja ottaa osaa omaisten suruun.

Esko Heikkinen

Vastaa