Kaikkien aikojen MM-teko

Alex ja Benedek ovat edenneet MM-kisojen 16 parhaan joukkoon miesten nelinpelissä. Temppu on ällistyttävän kova. Tänä iltana pojat kokevat todellisen shown!

Vuonna 1983 Tokion MM-kisoissa Monica Portin (os. Grefberg) ylsi 16 parhaan joukkoon naisten nelinpelissä länsisaksalaisen Andrea Gutknechtin kanssa. Tänään aika on toinen, minkä lisäksi pari on tällä kertaa kokonaan kotimainen.

Jo toisen karsintakierroksen (ensimmäinen vapaa) voitto hollantilaisparista Rajko Gommers / Ewout Oostwouder (11-6, 2-11, 11-8, 11-7) oli hieno juttu. Pääkaaviossa eli 64 parhaan joukossa kukistui slovakialaispari Samuel Kaluzny / Lubomir Pistej 4-1 (11-7, 8-11, 13-11, 11-3, 11-4). Pari ole mikä tahansa vastus, sillä varsinkin Pistej on kovan luokan pelimies.

Mutta 4-3 voitto 32 parhaan joukossa kovasta ranskalaisparista Can Akkuzu / Alexandre Cassin (7-11, 11-9, 8-11, 11-5, 11-9, 9-11, 11-5) oli yksinkertaisesti megaluokan suoritus. Pena ei pystynyt kommentoimaan peliä ottelun jälkeen, kun lähti keskittymään kaksinpeliinsä, mutta Alex pyöri hallissa sen näköisenä, ettei välttämättä tiennyt, mitä tässä oikein tuli tehtyä. Benedekille vastustajat ja heidän temponsa on tuttua Ranskan liigasta, mutta Alexille kokemus on uusi.

Illalla vastus vain kovenee, kun toiselle puolelle marssivat Etelä-Korean Jeoung Youngsik (jolle Benedek hävisi kaksinpelissä 1-4) ja Lee Sangsu. Kyyti tulee olemaan hurjaa, sillä vastassa on kovat lyönnit, valtava tempo ja nopeat jalat.

Suomalaiset voivat lähteä nauttimaan ilmapiiristä, jota ylivoimainen valtaosa maailman pöytätennispelaajista ei koe koskaan elämässään.

Ihan kuriositeettina todettakoon vielä, että miesten nelinpelin pääkaavion 16 parhaan joukossa on ”alalohkossa” seitsemän paria Aasiasta ja yksi Euroopasta. Suomesta.

 

1 thought on “Kaikkien aikojen MM-teko

Vastaa