Tiedotusterveisiä – NETU:n kokous

NETU eli Pohjoismaiden Pöytätennisunioni kokoontui keskiviikkona. Mukana olivat Suomen lisäksi Eesti, Islanti, Latvia, Liettua, Norja, Ruotsi ja Tanska. Färsaarten edustaja ei päässyt mukaan, sillä hän lähti jo aikaisemmin. Alustavan suunnitelman mukaan kokouksen piti olla jo sunnuntaina.

Puhetta johti NETU:n tanskalainen puheenjohtaja Peter Sundbäck. Ensiksi katsottiin tulevien kisojen kisapaikat:

  • Ensi kesän (2019) NETU:n juniorikisat järjestetään Haapsalussa (kuten aikaisemminkin). Ajankohta on 26.-28.6. Myös vuoden 2020 juniorikisat ovat samassa paikassa.
  • 2020 NETU veteraanikisat järjestetään Latvian Liepajassa 24.-26. huhtikuuta.
  • 2020 NETU seniorikisat järjestetään Liettuan Prianaissa 28.-30. elokuussa.
  • 2021 NETU juniorikisat järjestetään Islannissa Reykjavikissa.
  • 2022 NETU seniorikisoja ei päätetty vielä. Eesti kuitenkin ilmaisi halunsa järjestää sen. Aikuisten kisoja on järjestetty maakohtaisesti vuorottain.

Färsaaret ehdotti, että NETU tekisi Facebook-sivut. Se sopi kaikille, mutta samalla esitettiin toivomus, että Färsaaret toteuttavat ideansa itse.

Keskustelimme myös NETU:n roolista tulevaisuudessa. Erityisesti yhteiset leirit ovat toivomuslistalla. Ne voisivat sisältää myös valmentajakoulutusta. Lisäksi muutamat maat ovat ilmaisseet halunsa liittyä NETU:un ja ainakin Englanti ja Hollanti ovat jo ilmaisseet kiinnostuksensa. Jälkimmäisestä asiasta on kuitenkin NETU:nkin sisällä erilaisia näkemyksiä eikä asiassa edetty. Sovimme joka tapauksessa, että järjestön säännöt nykyaikaistetaan Islannin ja Latvian puheenjohtajien toimesta.

Emme saaneet ITTF:n sen paremmin kuin ETTU:nkaan raporttia, sillä näiden järjestöjen edustajat Petra Sörling (ITTF) ja Sonja Grefberg (ETTU) olivat samaan aikaan toisessa kokouksessa (ITTF BoD). Seuraava kokous pidetään Nantesin EM-kisojen yhteydessä Ranskassa syksyllä.

Aika vaisu oli kokous. NETU on nykyisellään vähän “paperitiikeri”, jolla ei ole oikein virallista asemaa. Saa nähdä, lähteekö se uuteen nousuun ja jatkaako se nykylinjalla, jossa yhteisön ainoa tehtävä jo vuosien ajan on ollut vain mestaruuskisojen järjestäjistä päättämien.

Vastaa