Pöytätenniksen MM-kilpailut 21.-28.4.2019 – Budapest, Unkari – Olah ja Naumi karsiutuivat nelinpelissä

Benedek Olah ja Alex Naumi tippuivat jatkosta Budapestin MM-kisojen nelinpelissä 0-4 tappiolla korealaisparille Jeoung Youngsik / Lee Sangsu. Maailman huipputason korealaiset olivat kahdessa erässä ahtaalla suomalaisten kanssa, mutta onnistuivat kääntämään ne edukseen.
Miesten nelinpelin neljännesvälierä 24.4.

Benedek Olah / Alex Naumi –  Jeoung Youngsik / Lee Sangsu (KOR) 0-4 (9-11, 3-11, 9-11, 2-11)

Kilpailut ovat nyt suomalaisten osalta päättyneet. Päävalmentajan ja pelaajien kommentit kilpailuista ovat tulossa vielä myöhemmin.Kuvat: Benedek Olah ja Alex Naumi

Kuvat:  Anna Kirichenko ja Annika Lundström

Benedek Olah ja Alex Naumi tekivät eilen suomalaista MM-kilpailuiden pöytätennishistoriaa pelaamalla itsensä 16 parhaan parin joukkoon miesten nelinpelissä. Tänään illalla pelataan paikasta puolivälieriin klo 19.45 alkaen. Ottelusta on tarjolla ITTV:n suora lähetys.


Anna Kirichenko pelaa jo aamulla kun Benedek Olahin ja Alex Naumin vuoro tulee iltapäivällä. Jos voittoja tulee niin jatkopelit pelataan jo tänä iltana. Valitettavasti suomalaisten ottelut eivät ole tänään livelähetyksissä.

Anna Kirichenko kaatoi WR74 Alex Galicin erin 4-1 ja eteni 64 parhaan joukkoon! Toisella kierroksella ottelussa 32 parhaan joukkoon vastaan tänään tulee WR21 Elizabeta Samara (ROU). Ottelu alkaa kello 20.00 tänään.

Benedek Olah voitti Ali Alkhadrawin erin 4-2 ja eteni 64 parhaan joukkoon. Olah aloitti hyvin mutta oli ongelmissa toisessa ja kolmannessa erässä. Neljännestä erästä lähtien Olah oli selkeästi parempi pelaaja. Vastaan asettuu toisella kierroksella WR22 Jeoung Youngsik (KOR) tänään klo 20.50.

Benedek Olah ja Alex Naumi jysäyttivät jättiyllätyksen voittamalla miesten nelinpelissä ranskalaisparin Can Akkuzu / Alexandre Cassin erin 4-3 ja etenivät jo 16 parhaan parin joukkoon. Nelinpelin kolmannella kierroksella vastaan asettuvat korealaiset Jeoung Youngsik / Lee Sangsu. Tämä ottelu pelataan keskiviikkona.

Anna Kirichenko taisteli hyvin Elizabeta Samaraa vastaan ensimmäisessä erässä mutta joutui taipumaan jatkopalloilla. Sen jälkeen Kirichenko jäi alakynteen ja otteluvoitto erin 4-0 Samaralle. Kokonaisuutena Anna Kirichenkolta uran paras MM-turnaus ja runsaasti rankingpisteitä joista on iloa vielä pitkään kansainvälisissä turnauksissa.

Benedek Olah on hävinnyt toisen kierroksen ottelunsa korealaiselle Jeoung Youngsikille erin 1-4. Ensimmäinen tunnusteleva erä kääntyi korealaiselle. Toiseen erään Olah sai huonon alun ja oli jo 0-6 tappiolla ja kiri ei riittänyt. Kolmannessa erässä korealainen pelasi hyvin Penan jäädessä vaille mahdollisuuksia. Neljännessä erässä Olah sai pelinsä rullaamaan ja sai paljon pisteitä vastustajan rystypuolelta. Viidennessä erässä Olah taisteli hyvin mutta erinomaisesti pelannut korealainen oli niukasti parempi. Olahilla on sauma revanssiin huomenna nelinpelissä kun vastaan asettuu sama vastustaja.

23.4. ottelut
Naisten pääkaavion 1.kierros: Anna Kirichenko – Alex Galic (SLO) 4-1 (7-11, 11-9, 12-10, 11-5, 11-9)
Miesten pääkaavion 1.kierros: Benedek Olah – Ali Alkhadrawi (KSA) 4-2 (11-4, 10-12, 10-12, 11-4, 11-5, 11-3)
Miesten nelinpelin 2.kierros: Benedek Olah / Alex Naumi – Can Akkuzu / Alexandre Cassin (FRA) 4-3 (7-11, 11-9, 8-11, 11-5, 11-9, 9-11, 11-5)
Naisten pääkaavion 2.kierros: Anna Kirichenko – Elizabeta Samara (ROU) 0-4 (10-12, 3-11, 4-11, 7-11)
Miesten pääkaavion 2.kierros: Benedek Olah – Jeoung Youngsik (KOR) 1-4 (8-11, 7-11, 5-11, 11-6, 8-11)


Annika Lundström, Alex Naumi ja Anna Kirichenko pelaavat tänään ratkaisevat ottelunsa pääsystä 128 parhaan pelaajan joukkoon. Benedek Olah ja Alex Naumi pelaavat miesten nelinpelissä avausottelunsa, sama on edessä naisten nelinpelissä Annalla ja Annikalla. Suomalaisten ottelut eivät valitettavasti tänään ole livelähetyksissä.

Annika Lundström ja Alex Naumi kärsivät selkeät tappiot omissa lohkofinaaleissaan ja karsiutuivat kaksinpeleistä. Olahin ja Naumin nelinpelivastus on myös selvinnyt, vastaan asettuu hollantilaispari Gommers / Oostwouder.

Anna Kirichenko vastasi perisuomalaisesta sisukkaasta pelistä kaatamalla kamerunilaisen Sarah Hanffoun erin 4-3. Anna oli erissä jo 1-3 tappiolla mutta voitti viidennen jatkopalloilla ja kaksi seuraavaakin tiukalla erolla. Loistava suoritus jonka myös Anna on pelannut itsensä MM-kilpailuiden pääkaavioon 128 parhaan pelaajan joukkoon. Annan huominen vastustaja selviää myöhemmin illalla.

Suomalaisparit pelasivat voitot sekä miesten että naisten nelinpeleistä ja pääkaavion ensimmäisen kierroksen ottelut pelataan jo tänä iltana. Annan ja Annikan nelinpeli näkyy pöydän 8 livestreamista kello 20.00.

Anna ja Annika hävisivät nelinpelin 1.kierroksella thaimaalaisparille. Suthasini Sawettabut on muuten WR28 joten vastus ei ollut helppo, pari tiukkaa erää kääntyi vastustajille.

Anna Kirichenkon vastustaja huomenna pelattavassa 1.kierroksen kaksinpelissä on WR74 Alex Galic (SLO). Benedek Olah kohtaa 1.kierroksen kaksinpelissä WR251 Ali Alkhadrawin (KSA).

Erittäin hyvän suomalaispäivän kruunasi Benedek Olahin ja Alex Naumin voitto miesten nelinpelin 1.kierroksella slovakialaisparista Kaluzny / Pistej. Huomenna ottelussa pääsystä 16 parhaan parin joukkoon suomalaiset kohtaavat parin Can Akkuzu / Alexandre Cassin (FRA).

22.4. ottelut
Annika Lundström – Daria Trigolos (BLR) 0-4 (6-11, 6-11, 3-11, 5-11)
Alex Naumi – Qiu Dang (GER) 0-4 (3-11,5-11, 3-11, 2-11)
Anna Kirichenko – Sarah Hanffou (CMR) 4-3 (9-11, 11-7, 6-11, 7-11, 13-11, 11-9, 11-8)
Benedek Olah / Alex Naumi – Rajko Gommers / Ewout Oostwouder (NED) 3-1 (11-6, 2-11, 11-8, 11-7)
Anna Kirichenko / Annika Lundström – Katia Kessaci / Lynda Loghraibi (ALG) 3-0 (11-8, 11-7, 11-9)
Anna Kirichenko / Annika Lundström – Orawan Paranang / Suthasini Sawettabut (THA) 0-4 (10-12, 3-11, 9-11, 4-11)
Benedek Olah / Alex Naumi – Samuel Kaluzny / Lubomir Pistej (SVK) 4-1 (11-7, 8-11, 13-11, 11-3, 11-4)


Sunnuntai-aamun sekanelinpeleissä Alex Naumi ja Anna Kirichenko pelasivat hienosti 3-0 voitolla jatkoon. Benedek Olah ja Annika Lundström puolestaan tippuivat ensimmäisellä kierroksella kovalle parille kiinalaisesta taipeista. Alex Naumi, Annika Lundström ja Anna Kirichenko voittivat kaikki omat karsintaottelunsa erin 4-0. Alex Naumi ja Anna Kirichenko hävisivät erin 0-3 sekanelinpelin karsinnan toisella kierroksella singaporelaisparille Chew Zhe Yu Clarence / Lin Ye (WR 290/52). Anna Kirichenko nappasi iltaottelusta hienon 4-1 voiton ja on myös yhden voiton päässä paikasta pääkaavioon Alex Naumin ja Annika Lundströmin tapaan.

21.4. pelattujen otteluiden tulokset:
Sekanelinpelin 1.karsintakierrosta: Benedek Olah / Annika Lundström – Peng Wang-Wei / Cheng Hsien-Tzu (TPE) 0-3 (10-12, 6-11, 8-11)
Sekanelinpelin 1.karsintakierrosta: Alex Naumi / Anna Kirichenko – Filip Radulovic / Snezana Culafic (MNE) 3-0 (11-8, 11-6, 11-7)
Miesten kaksinpelin karsintaa: Alex Naumi – Mattias Mongiusti (SMR) 4-0 (11-4, 11-3, 11-1, 11-7)
Naisten kaksinpelin karsintaa: Annika Lundström – Taimmaa Abo-Yaman (JOR) 4-0 (11-7, 11-6, 11-4, 11-7)
Naisten kaksinpelin karsintaa: Anna Kirichenko – Linda Zeqiri (KOS) 4-0 (14-12, 11-1, 11-3, 11-4)
Sekanelinpelin 2.karsintakierrosta: Alex Naumi / Anna Kirichenko – Chew Zhe Yu Clarence / Lin Ye (SGP) 0-3 (6-11, 2-11, 9-11)
Naisten kaksinpelin karsintaa: Anna Kirichenko – Inta Zdanovska (LAT) 4-1 (11-6, 11-9, 8-11, 11-9, 11-6)


”Benedek Olahin mielestä arvonta oli OK”, kommentoi Mattias Bergkvist arvonnan tuloksia. ”Alexin arpa on vaikea koska Qiu Dang on pelannut hyvän kauden, Annikaa koskee sama kuin Alexia, Annalla puolestaan on hyvä mahdollisuus jatkoon”, jatkoi Bergkvist spekulointiaan. ”Nelinpeleissä vastustajat ovat kovia, sekanelinpelissä Olah ja Lundström ovat pelanneet aika paljon yhdessä, Alex ja Anna eivät niinkään”,  päätti Bergkvist kommenttinsa.

Kaksinpelien karsintapoolien arvonnat on tehty. Alex Naumin lohkossa pelaavat Qiu Dang (GER) ja Mattias Mongiusti (SMR). Anna Kirichenkon lohkossa pelaavat Sarah Hanffou (CMR), Inta Zdanovska (LAT) ja Linda Zeqiri (KOS). Annika Lundströmin lohkossa pelaavat Daria Trigolos (BLR) ja Taimmaa Abo-Yaman (JOR). Vain lohkovoittajat etenevät pääkaavioon.

Kaksinpelien pääsijoitetut arvotaan kaavioon vasta tänään. Benedek Olahin avauskierroksen vastustaja selviää vasta karsintalohkojen pelien jälkeen. Mikäli Olah voittaa avauskierroksella karsijan hän kohtaa kilpailun toisella kierroksella WR22 Jeoung Youngsikin (KOR).

Myös miesten ja naisten nelinpelit sekä sekanelinpelit on arvottu. Kilpailut alkavat sekanelinpeleillä heti sunnuntai-aamuna Suomen aikaa klo 11.00.


Benedek Olah (WR72), Alex Naumi (WR457), Anna Kirichenko (WR186) ja Annika Lundström (WR416) on Suomen joukkue pöytätenniksen MM-kilpailuissa Unkarin Budapestissa. Olah ja Naumi pelaavat nelinpeliparina, kuten myös Kirichenko ja Lundström. Sekanelinpelissä parit ovat Olah ja Lundström sekä Naumi ja Kirichenko. Valmentaja kilpailuissa toimii Mattias Bergkvist ja Suomen edustajana kisojen yhteydessä järjestettävissä kokouksissa toimii liiton puheenjohtaja Esko Heikkinen.

Arvonnat tehdään alkupoolien osalta 19.4.2019 ja loppupelien osalta 20.4.2019. Kaksinpelin karsinnat pelataan 21.-22.4. ja nelinpelit alkavat 22.4.2019. Kaksinpelin pääkaaviot ovat vuorossa 23.4. alkaen.

Kaksinpelit aloitetaan 3-4 pelaajan karsintapooleilla. Sekä miehissä että naisissa 64 parasta pelaajaa sijoitetaan suoraan pääkaavioon. Nelinpelien pelisysteeminä on suora cup-kaavio myös karsintavaiheessa. Kaikki kaksinpelit pelataan paras seitsemästä, nelinpelin karsinnat pelataan paras viidestä ja pääkaavio paras seitsemästä. Benedek Olah on sijoitettu suoraan pääkaavioon kisan 59. sijoitettuna.

Olahin ja Naumin valmistautuminen kilpailuun on hoidettu Bergkvistin mukana ollessa Unkarissa ns. korkean paikan leirillä. Treenikavereina on olleet Unkarin ja Iranin maajoukkueet sekä Quadri Aruna Nigeriasta sekä yksi moldovialainen pelaaja. Yhteensä 15 pelaajaa. ”Toistaiseksi Olahin ja Naumin otteet ovat olleet erittäin hyviä”, kommentoi päävalmentaja Bergkvist. Torstaista lähtien leiriläiset siirtyvät alas Budapestiin. Anna Kirichenko saapuu Ranskasta perjantaina ja Annika Suomesta lauantaina. Anna halusi valmistautua kilpailuihin kotonaan Ranskassa koska siellä hänellä on hyviä treenikavereita. Annikan valmistautumista on haitannut koulunkäynti Suomessa. ”Olahin tavoitteet ovat korkealla ja hän haluaa voittaa kaikki pelit, hänet on sijoitettu sijalle 59. joten hän pääsee suoraan pääkaavioon. Muiden pitää karsia joten tiedämme enemmän perjantaina arvonnan jälkeen”, kommentoi Bergkvist menestysmahdollisuuksia turnauksessa.

Yleissivu: https://www.ittf.com/tournament/5000/2019-world-championships/

Livelähetykset kahdeksalta pöydältä: https://tv.ittf.com/

Vastaa