Ma Long pöytätenniksen supersankari

Kiina hallitsi odotetusti pöytätenniksen henkilökohtaisten luokkien MM-kilpailuja Budapestissa voittamalla kaikki jaossa olleet viisi mestaruutta.

Miesten kaksinpelin loppuottelussa Ma Long löi Ruotsin Mattias Falckin 4-1. Kiinalaisella on nyt olympiakullan lisäksi kolme kaksinpelin MM-kultaa, mikä nostaa hänet jopa maailman kaikkien aikojen parhaaksi pelaajaksi. Budapestissa 30-vuotias Ma voitti myös miesten nelinpelin yhdessä nuoren Wang Chuqinin kanssa.

Ruotsalainen Falck kuului kisan yllättäjiin ja ehti jo nostaa melkoisen innon länsinaapurissa. Ruotisilla ei ole ollut pelaajaa kaksinpelin loppuottelussa sitten Jan-Ove Waldnerin toisen voiton 1997. Kisan suurin yllättäjä oli kuitenkin ruotsalaiselle välierässä hävinnyt Etelä-Korean An Haejyun. Vasta 19-vuotias korealainen pelasi ensimmäisissä MM-kisoissaan.

Naisten kaksinpelissä Liu Shiwen, 28, sai vihdoin voiton kolmannessa MM-finaalissaan. Liu oli suorastaan häikäisevä, sillä hän voitti sekä loppuottelussa Chen Mengiä vastaan että välierässä aikaisempaa mestaria Ding Ningiä vastaan yhden erän 11-0. Liu voitti myös sekanelinpelin yhdessä Xu Xinin kanssa.

Suomalaisillekin kisa oli menestys, sillä Alex Naumi ja Benedek Oláh iskivät kaikkien aikojen MM-menestyksen sijoittumalla sijoille 9-16 nelipelissä. Vuonna 1983 Monica Portin (tuolloin Grefberg) ylsi vastaavalle sijalle länsisaksalaisen Andrea Gutknechtin kanssa.

Lisäksi Oláh ja Anna Kirichenko olivat kaksinpeleissä 64 parhaan joukossa.