Tuomariksi Pajulahden Parakisoihin 11-13.10 ja säännöt pähkinänkuoressa

Para Finland Open on kansainvälisen liiton virallinen kilpailu, jossa kerätään rating-pisteitä Tokion Paralympialaisiin. Kansainvälisissä parakisoissa ITTF lähettää kisojen teknisen delegaatin, ylituomarin ja apulaisylituomarin. Nämä tekevät kilpailujen aikataulut, arvonnat ja tuomarilistat kisoja edeltävänä päivänä, kun luokiteltavien pelaajien luokat ovat selvillä. Tuomaripalaveri on kisoja edeltävänä iltana torstaina klo 19.30, jolloin vielä kerrataan parasäännöt ja annetaan muuta informaatiota kilpailuista, ruokailuista jne.

Tuomareille kustannetaan majoitus ja täysihoito Pajulahdessa torstain päivällisestä alkaen. Kisapäiviltä maksetaan lisäksi päiväraha 25€/päivä. Matkakustannuksista voidaan sopia erikseen. Ulkomaisia tuomareita on 1.9. mennessä ilmoittautunut 10 kuudesta eri maasta. Tavoitteena on saada paikalle vähintään 30 tuomaria, jolloin kaikille jäisi tuomitsemisen ohella aikaa nauttia ainutlaatuisesta kisatunnelmasta ja Pajulahden upeista puitteista. Mukana on 180 pelaajaa yli 30 maasta. Alustava kisa-aikataulu on seuraava: perjantai 11.10. kaksinpelien alkulohkoja klo 9-21. Lauantai 12.10. kaksinpelin ratkaisuottelut klo 9-13. Joukkuekilpailut klo 14-20. Sunnuntaina joukkuekilpailujen jatko noin 9-15.

Tuomarit käyttävät joko tummaa pikkutakkia tai järjestäjien yhtenäistä t-paitaa. Ilmoittautuessa voi ilmoittaa oman paitakokonsa. Kilpailuihin voi tulla koko ajaksi, yhdeksi tai kahdeksi päiväksi. Kaikki apu on arvokasta.
Ilmoittautumiset: paratt@sptl.fi
Lisätietoja Mara Autio 050-570 4730

PARAPÖYTÄTENNISSÄÄNNÖT PÄHKINÄNKUORESSA

Parapöytätenniksessä noudatetaan pääosin normaaleja pöytätennissääntöjä. Parapöytätenniksen syöttösääntöä sovelletaan siten, että otetaan mahdolliset fyysiset rajoitteet huomioon. Pelaaja voi esimerkiksi syöttää mailan päältä.

Istuvien luokissa (1-5) syöttösäännöt poikkeavat normaalisäännöistä siten, että syöttö UUSITAAN, jos syöttö ei tule ulos pöydän päädystä. Uusittavia syöttöjä ovat esim. nopea muuten oikea syöttö, joka menee pompun jälkeen sivusta ulos tai lyhyt syöttö, joka jää pöydälle tai kiertää lopulta, vaikka kuinka monennella pompulla sivusta ulos.

Pyörätuolinelinpelissä syöttö ei saa pompata taaksepäin, eikä jäädä pöydälle. Syötöt ja syötön vastaanotot suoritetaan muuten normaalissa järjestyksessä. Pallon ollessa pelissä, saa palloa pelata kumpi pelaaja vaan. Kummankaan pelaajan pyörätuoli ei kuitenkaan saa ylittää pöydän kuviteltua keskilinjaa. Jos näin tapahtuu, tuomitaan piste vastustajille.

 

Vastaa