Joukkuekilpailukin pelattu Pajulahdessa – Suomelle kaksi pronssia

Joukkuekisan tulokset / Results team competition
Kaksinpelien tulokset/ Results singles

Päivitys 13.10, klo 20.30

Suomi nappasi lopulta kaksi joukkuekilpailun kolmossijaa Pajulahden parakisassa. Anna Pasanen ja Aino Tapola hävisivät sunnuntaina Turkille 0-2 ja saivat luovutusvoiton Italian ja USA:n sekajoukkueesta. Tuloksena oli 1-3-luokan joukkuekisan pronssi Turkin ja Ranskan jälkeen.

Esa Miettinen pelasi joukkuekisaa Israelin Aviv Gordonin kanssa. Sunnuntain välierässä Iso-Britannia oli kuitenkin 2-0 lukemin parempi.

Esa Miettinen (oik.)  kisaa paikasta Tokion paralympialaisissa. Vieressä Aviv Gordon, jonka kanssa Esa pelasi Pajulahdessa joukkuekisaa.

Aaro Mäkelän ja Markku Mannerin kisa 6-luokassa jäi kesken Mäkelän selkävaivojen vuoksi. Timo Natunen pelasi 1-2-luokan joukkuekisaa Iso-Britannian Marc Bonnarin ja Portugalin Nuno Duarte Almeidan kanssa. Sunnuntaina joukkue kärsi 0-2 tappiot sekä Ranskalle että Japanille.

Samoin kävi Rita Lahtiselle 6-7-luokassa Ruotsin Caisa Stadlerin kanssa. Sunnuntaina tuloksena oli 0-2 tappio saksalais-norjalaiselle yhdistelmälle.

Kaiken kaikkiaan Pajulahden kisa onnistui mainiosti. Järjestelyjen eteen oli tehty paljon työtä ja vieraat kiittelivät olosuhteita. Tuomareita olisi tarvittu jonkin verran lisää ja nyt paikalla olleille kertyi töitä paljon. Pelaajien kannalta kisa oli kuitenkin erittäin onnistunut ja esimerkiksi palkintojenjako oli läsnäolijoille hieno kokemus. Tunnelma salissa oli koko viikonlopun mainio.

————————————————————————————

 

Joukkuekisat alkoivat

Suomalaispelaajia oli tulessa useammassa joukkueessa, kun Pajulahden parakisojen joukkuekilpailu alkoi lauantaina iltapäivällä. Voitot jäivät kuitenkin vähiin, sillä vain Esa Miettinen pääsi joukkuevoiton makuun israelilaisen kumppaninsa Aviv Gordonin kanssa.

Miettinen ja Gordon hävisivät ensin Ukrainalle 0-2, mutta toisessa ottelussa Malesian ja Indonesian yhdistelmää vastaan peli kulki mainiosti. Pari voitti ensimmäisenä pelattavan nelinpelin ja heti perään Miettinen hoiti oman kaksinpelinsä kisojen toistaiseksi ehkä parhaalla esityksellään. Sunnuntain välierässä Miettinen ja Gordon kohtaavat kovan englantilaisparin.

Aaro Mäkelä ja Markku Manner hävisivät kaikki kolme otteluaan 6-luokassa, sunnuntaina jäljellä on vielä yksi peli. Aaro Mäkelän pelikunto on kuitenkin arvoitus, sillä selkä kramppasi hankalasti lauantain pelissä Israelin ja Norjan yhteisjoukkuetta vastaan ja Mäkelä joutui luovuttamaan ottelunsa. Manner voitti oman kaksinpelinsä.

– Olisimme voittaneet ottelun, ellei Aaron selkä olisi pettänyt jo nelinpelissä, arvioi lajilegenda Kimmo Jokinen, joka toimii kisoissa Suomen joukkueen valmennusjohdossa.

Ykkösluokassa Timo Natusen ainoa eli englantilaisen Marc Bonnarin kanssa päättyi tappioon, sunnuntaina otteluita on vielä kaksi.

Naisten 6-7-luokassa Rita Lahtinen pelasi Ruotsin Caisa Stadlerin kanssa. Tuloksena oli kaksi tappiota, kolmas ottelu on vuorossa sunnuntaina. Naisten 1-3-luokassa Anna Pasanen ja Aino Tapola hävisivät Ranskalle 0-2 ja sunnuntaille jäi vielä kaksi ottelua.

——————————————————————————

Tapola toinen, Pasanen kolmas

Aino Tapola sijoittui lopulta toiseksi Pajulahden kansainvälisen parapöytätenniksen yhdistetysssä 1- ja 2-luokassa. Lohkon viimeisessä ottelussa kakkosluokan venäläinen Nedeidja Puspasheva oli suomalaista selvästi taitavampi ja vei luokan voiton puhtaalla pelillä. Kokenut venäläinen on parhaimmilaan ollut kakkosluokan maailmanlistan kakkospelaaja.

– Oma taso ei vielä riittänyt, Puspasheva oli selvästi parempi, myönsi ykkösluokan pelaaja Tapola rehdisti.

Saman luokan toinen suomalaispelaaja Anna Pasanen voitti viimeisessä ottelussaan Italian Allegra Magnentan 3-2 ja sijoittui lopulta luokan kolmanneksi heti Tapolan jälkeen.

– Oli tosi paljon parempaa tekemistä kuin eilen, pää oli mukana aivan toisella tavalla. Olen tosi iloinen mitalista, Pasanen tuumi lämmitellessään iltapäivällä alkavaa joukkuekilpailua varten.

Naisten luokassa 7 Rita Lahtinen hävisi viimeisen pelinsä ja jäi alkulohkossaan lopulta viidenneksi.

Tuloksia

Luokka 1-2 (yhdistetty)
Aino Tapola – Nadeidja Puspasheva Venäjä 5-11, 1-11, 4-11
Anna Pasanen – Allegra Magenta Italia 9-11, 11-8, 8-11, 12-10, 11-7
Tapola sijoittui luokassa toiseksi ja Pasanen kolmanneksi.

Luokka 7
Rita Lahtinen – Corinna Hochdorfer Saksa 2-11, 4-11, 5-11
Lahtinen sijoittui lohkossa viidennneksi.

Kaikki tulokset: https://www.ipttc.org/upload/results/files/Para_Finland_Open_2019_Singles.pdf

Kisat jatkuvat lauantaina joukkuekilpailulla.

————————————————————————————-

Naisten ykkösluokan pelaaja Aino Tapola oli suomalaisittain parhaassa vireessä kansainvälisen parapöytätennisturnauksen avauspäivänä Pajulahdessa. Tapola kukisti kaikki kolme vastustajaansa yhdistetyssä 1-2-luokassa ja pelaa lauantaina luokkavoitosta Venäjän Nadeidja Puspashevan kanssa. Perjantaina Tapola kukisti ensin kotimaisen kilpakumppaninsa Anna Pasasen, sitten USA:n Buddy Hayesin ja päivän päätteeksi komealla pelillä Italian Allegra Magentan 3-0.

– Annalla oli tänään huono päivä ja toinen peli amerikkalaista vastaan oli aika helppo. Kolmanteen otteluun Magentaa vastaan olen tyytyväinen, vaikka oikeastaan tein itse tyhmyyttäni ottelusta turhankin tiukan. Pelasin erien alut heikosti, mutta tärkeissä palloissa nostot toimivat hyvin. Huomenna on sitten kultaottelu. Tiukkaa tulee, mutta lähdetään katsomaan kuinka käy, Tapola pohti.

– Ei positiivista kommentoitavaa tänään, pohti Pasanen puolestaan rauhallisesti.

Aino Tapola (vas.)  ottelussaan Italian Magentaa vastaan

Naisten luokassa 7 Rita Lahtinen jäi perjantaina voitoitta, kuten myös Timo Natunen miesten yhdistetyssä luokassa 1-2 ja Pekka Räsänen luokassa 3. ­

– Eivät ole kommentit painokelpoisia tänään, kun edes syöttö ei kulkenut yhtään, peleihinsä tyytymätön Natunen tuumi. Pettymys näkyi, sillä mies pelasi pari viikkoa sitten mainiot EM-kisat.

Miesten luokassa 6 juniori-ikäinen Aaro Mäkelä jäi alkulohkon peleihin, mutta Markku Manner pelasi alkulohkonsa kakkoseksi ja luokan puolivälierään Iso-Britannian Martin Perryä vastaan. Tuloksena oli 0-3 tappio, mutta alkulohkon taistelu sai hymynkareen mikkeliläisen suupieliin.

– Jatkopelit olivat tavoitteena ja se saavutettiin, tyytyväinen Manner hykerteli.

Luokassa 9 Tokion paralympiakisoihin tosissaan hamuava Esa Miettinen jäi kisan puolivälierään häviten Iso-Britannian Asley Thompsonille 1-3. Alkulohkossa voitot Irlannin Geogheganista ja Malesian Cheesta tulivat helposti 3-0, mutta japanilaishuippu Iwabushi vei lohkon tiukan kärkiottelun 3-2.

– Positiivista oli se, että maailman kakkosta Iwabushia vastaan pystyin tasaväkiseen taisteluun. Se antaa uskoa. Selvä voitto malesialaisesta oli hyvä peli. Hänen tyylinsä sopii minulle mainiosti. Puolivälierässä alku oli hyvä, mutta sitten ote kääntyi vastustajalle. Lopussa Thompson hallitsi syötöllä, kun minä tein sitä aluksi. Maailmalla belgialainen Devos on selvä ykkönen, mutta me kaikki muut olemme lopulta aika tasaisia. Taistelu Tokion paikoista jatkuu, lupasi Miettinen.

Valmentaja Martti Autio (vas.)  ja Esa Miettinen.

Matti Launosen muistoturnaukseksi nimetty Pajulahden kisa on kerännyt lähes 200 osanottajaa 30 maasta. Järjestelyt tiiviissä urheiluopistoympäristössä keräävät kiitosta ulkomaisilta osanottajilta, etenkin pyörätuolipelaajilta. Pajulahden kisa on historian ensimmäinen Suomessa järjestetty kansainvälisen tason parapöytätenniskilpailu.

Kisat jatkuvat lauantaina kaksinpelien ratkaisupeleillä ja joukkuekilpailulla.

Esko Heikkinen

 

Tuloksia

Kansainvälinen parapöytätenniskilpailu Pajulahdessa, Matti Launosen muistoturnaus

Naiset

Luokka 1-2 (yhdistetty)
Aino Tapola – Anna Pasanen 11-5, 12-10, 11-4
Tapola – Buddy Hayes USA 11-2, 11-4, 11-3
Pasanen – Hayes 11-2, 11-1, 11-2
Tapola – Allegra Magenta Italia 11-6, 15-13, 11-8

Luokka 7
Rita Lahtinen – Victorya Safonova Venäjä 3-11, 1-11, 1-11
Lahtinen – Anne Barneoud Ranska 2-11, 1-11, 3-11
Lahtinen – Nora Korneliussen Norja 1-11, 8-11, 7-11

Miehet

Luokka 1-2 (yhdistetty), alkulohko B
Timo Natunen –  Nobuhiro Minami Japani 2-11, 6-11, 5-11
Natunen – Dmitry Lavrov Venäjä 4-11, 5-11, 9-11
Natunen – Oleksandr Yezyk Ukraina 5-11, 4-11, 8-11
Natunen jäi alkulohkonsa neljänneksi.

Luokka 3, lohko A
Pekka Räsänen – Petr Svatos Tsekki 7-11, 6-11, 2-11
Räsänen – Thomas Bruchle Saksa 2-11, 5-11, 4-11
Räsänen – Francois Geuljans Ranska 3-11, 5-11, 4-11
Räsänen jäi alkulohkonsa neljänneksi.

Luokka 6
Lohko A

Markku Manner – David Wetherill Iso-Britannia 2-11, 6-11, 11-13
Manner – Peter Hnizdo Tsekki 8-11, 11-5, 11-7, 11-4
Manner sijoittui alkulhkossaan toiseksi.
Puolivälierä Manner – Martin Perry Iso-Britannia 3-11, 4-11, 7-11

Lohko D
Aaro Mäkelä – Danny Bobrov Israel 3-11, 4-11, 3-11
Mäkelä – Timur Knushullin Venäjä 5-11, 10-12, 7-11
Mäkelä – Raimondo Alecci Italia 8-11, 5-11, 5-11
Mäkelä jäi alkulohkossaan neljänneksi.

Luokka 9, lohko A
Esa Miettinen – Sean Geoghegan Irlanti 11-4, 11-3, 11-4
Miettinen – Koyo Iwabushi Japani 11-2, 2-11, 11-9, 9-11, 5-11
Miettinen – Chee Chao Ming Malesia 11-7, 11-5, 11-4
Miettinen sijoittui lohkossaan toiseksi.
Puolivälierä Miettinen – Ashley Thompson Iso-Britannia 11-9, 7-11, 3-11, 8-11

Kisan täydelliset tulokset perjantain osalta: https://www.ipttc.org/upload/results/files/Para_Finland_Open_2019_Singles.pdf

Vastaa