Pöytätennisliiton valmentajapolku

Pöytätennisliiton valmentajapolku

Liitteessä on kuvailtu Pöytätennisliiton valmentajapolun pääperiaatteet.

Tässä vielä jokaiselta tasolta muutama huomio jokaiselta tasolta. Yksi keskeinen asia on seurojen roolin korostuminen kahdella ensimmäisellä tasolla.

Starttikurssi (VOK 0)

Nyt olisi hyvä aika järjestää strattikursseja. Seurojen junioriharjoitukset pyörivät  niin pidemmälle ehtineiden kuin aloittelijoiden osalta ympäri maata. Uskon, että kutsumalla näiden ryhmien pelaajien vanhempia koulutukseen, voisimme saada apuvalmentajia mukaan toimintaan. Onko jollakin seuralla tätä väkeä liikaa?

Seuravalmentajakoulutus (VOK 1)

Keskeinen uudistus on, että seuravalmentajakoulutukset (VOK 1) toteutetaan ainakin pääsääntöisesti urheiluopistojen sijaan kiinteässä yhteistyössä seurojen kanssa. Koulutus toteutetaan seurojen halleilla ja käytännön harjoitteluun otetaan seurojen pelaajat mukaan. Näin saamme vietyä koulutusta vielä enemmän käytännönläheiseen suuntaan. Lisäksi voimme myös järjestää koulutuksia ilman jotain ennelta määrättyä osallistujamäärää. Tämän kauden aikana työstetään tälle tasolle myös itsenäisopiskeluun soveltuva ennakkomateriaali.

Kilpavalmentajakoulutus (VOK 2)

Kilpavalmentajakoulutus rakentuu erillistä koulutustapahtumista. Seuraava järjestetään yhteistyössä muiden mailapeliliittojen kanssa.  Teemana tässä on psyykkinen valmennus mailapeleissä ja toteutuksesta vastaa Suomen Valmentajat ry. Koulutus järjestetään 22.-23.2. Tästä tapahtumasta toki tiedotamme tarkemmin kunhan asiat selviää, laita kuitenkin jo nyt kalenteriin.

Miettikää olisiko teidän seuralla kiinnostusta kouluttaa uusia seuravalmentajia ja/tai ottaa aivan uutta porukkaa mukaan valmennukseen strattikurssin avulla. Pääperiaate on, että seurat maksavat strattikurssin ja seuravalmentajakoulutuksen salikulut. Koulutus sinänsä on osallistujille maksuton.

Taneli Keinonen

VALMENTAJAKOULUTUKSEN POLKU

Vastaa