Laita ”Tietokonesivusto”-asetus päälle puhelimen Chromessa, jos ongelmia skrollauksessa tai zoomauksessa

Moni on varmaan huomannut, että SPTL:n sivujen käyttö on ollut hankalaa puhelimilla, koska skrollaus vasemmalle ja oikealle ei toimi kunnolla eikä myöskään zoomaus aina. Skrollauksen puutteen on voinut kiertää kääntämällä puhelin vaakatasoon, mutta hankalaa sekin on ollut. Itsekin luulin, että kyseessä oli SPTL:n sivujen (uusi) bugi, mutta Teemu Oinas kertoi Facebookin Pingisfoorumi-ryhmässä, että kyseessä onkin Chromen uusi asetus, joka pitää itse laittaa päälle. Sen jälkeen sivut näytetään tietokonemoodissa, jolloin skrollaus ja zoomaus onnistuvat samalla lailla kuin tietokoneellakin tai tabletilla.

Tässä ohjeet asialle, jos joku sellaisia sattuu tarvitsemaan. Ilmeisesti asetus pitää muistaa laittaa päälle aina uudelleen, kun Chrome avataan.

1. Avaa Google Chrome

2. Tökkää oikean ylänurkan kolmea pistettä

3. Laita ”Tietokonesivusto” -asetus päälle

4. Nyt sivu näytetään moodissa, jossa sivuskrollaus ja zoomaus toimivat odotetulla tavalla

 

Vastaa