Joukkue- ja A-SM (Valio) – Kilpailutulokset: PT 75, KoKa ja Sam Khosravi sunnuntain mestareita

Joukkue-SM:n toinen päivä tarjosi tiukkoja pelejä, mutta vähemmän yllättäviä mestareita. Naisten joukkuekisassa isäntäseura oli suursuosikki ja Anastasiia Burkova ja Sofie Eriksson veivätkin mestaruuden voittamalla kaikki vastustajansa 3-0. Miinuspuolella oli kaksi erätappiota. MBF:n Pihla Eriksson ja Elli Rissanen olivat yhtä selviä SM-kakkosia ja pronssitkin menivät MBF:lle eli Ildiko Kadarille ja Ella Kellowille.

Miesten A-luokka oli lopulta ykkössijoitetun ennakkosuosikin Sam Khosravin hallintaa. Loppuottelussa kukistui Tikkurilan Jussi Mäkelä kolmessa numerollisesti tiukassa erässä. Sam löi välierässä Chau Dingh Huyn ja Jussi Aleksi Räsäsen. Chaulla ja Aleksilla oli alla välierätappio joukkuekisassa, mikä saattoi painaa espoolaisten otteissa. Luokan yllättäjiin kuuluu Pyrkivän Juha Kangas, joka siirsi katsomon puolelle niin Aleksi Hyttisen kuin Markus Myllärisenkin.

Miesten joukkuekilpailun välierissä PT 75 kukisti Espoon kakkosjoukkueen 3-1. Espoolaisten ykkösjoukkue puolestaan kuritti isäntäseura Kaikua 3-2. Tamperelaisten välierä alkoi mainiosti kun Otto Tennilä löylytti avauksessa Mika Räsästä selvästi 3-0 ja ”varamies” Pasi Valasti nuoremman Räsäsen myös 3-0. Chau yllätti Ari-Matti Koskisen, mutta Otto otti toisen voittonsa Aleksista ja peli oli selvä.

Kaiun ja Espoo ykkösen ottelussa Alex Naumi voitti sekä Arttu Pihkalan (erittäin tiukasti) että Toni Soineen (selvästi), mutta muut pelit kääntyivät espoolaisille. Tiukkaa oli, sillä Riku Autio hävisi Jani Jormanaiselle viidennen erän jatkopalloilla, eikä Artun ja Veikka Flemmingin viimeinen pelikään ollut selvä.

Loppuottelussa alkoi rutiinisti kun Otto löi Artun ja Toni Pasin. Kolmannessa ottelussa nähtiin kulminaatiopiste, kun Ari-Matti väänsi 3-2 voiton Janista, vaikka oli häviöllä jo 0-2. Otto sinetöi tamperelaisten mestaruuden kukistamalla Tonin 3-2. Otolla oli neljä ottelupalloa suoraan 3-0 voittoon, mutta Toni vei pelin viidenteen erään saakka. Se meni Otolle 11-7, joten tamperelaiset käyttivät mestaruuspyttyä Koskella vai näytillä. Muualla pytty ei ole vähään aikaan käynytkään, sillä mestaruus oli PT-75:lle jo neljäs perättäinen.

Liitteessä täydelliset tulokset.

Miesjoukkueet palkintopallilla, toinen kolmonen PT Espoo 2 oli jo kotimatkalla.

Linkki tiedostoon: Joukkue- ja M-2200(A) luokkien SM kaikki tulokset.xls

Vastaa